Kerst low-budget Shopping Shoptip Sinterklaas

10 Simpele tips om te besparen op Kerstcadeaus

26 november 2018
De Feesdagen staan voor de deur, dus er wordt weer flink geshopt. Met Black Friday en vandaag Cyber Monday kun je al een hoop geld besparen, maar wat kun je nog meer doen om je uitgaven voor je kerstcadeautjes zo low-budget mogelijk te houden? Hoe voorkom je dat je niet nog vóór oud & nieuw op rantsoen hoeft? Ik geef je 10 handige tips!

Uitverkoop

Met mijn uitgebreide Black Friday kortingscodes overzicht kan ik natuurlijk niet ontkennen dat ik dol ben op sale. Daarom is dit mijn eerste tip. Shop altijd tijdens de uitverkoop. Waarom de volle mep betalen als het ook voor minder kan? Op die manier kun je veel geld besparen op een simpele manier. Je moet alleen wel geduld hebben natuurlijk en echt wachten tot de sale begint.

Tweedehands

Je hoeft ook echt niet alles nieuw te kopen. Vooral voor de kids kan tweedehands kleding of speelgoed een hele handige low-budget tip zijn voor de feestdagen. Houten speelgoed blijft bijvoorbeeld erg mooi en kan best door meerdere kinderen gebruikt worden. Zo bespaar je geld én ben je bewust bezig. Ook kleding van duurzame merken blijft vaak mooi van kwaliteit en kan goed tweedehands gekocht worden voor kleine prijsjes. Wij kopen zelf regelmatig tweedehands kleding en dit bespaart ons veel geld.

Zalando Lounge

Ook een slimme manier om te besparen, maar toch de mooiste designer te kunnen kopen is door te shoppen bij Zalando Lounge. Zo kocht ik vorige week voor €94,- kleding voor mijn meiden en bespaarde ik daarbij zo’n €150,-. Kijk, dat is nog eens leuk shoppen! Zo dragen ze unieke, duurzame kleding, voor een “normale” prijs.

Leuk om achteraf te kunnen zien ook hoeveel korting je hebt ontvangen. Het assortiment wisselt continu, waardoor je steeds weer andere merken kunt shoppen. Exclusieve modemerken voor low-budget prijzen. Fijn wanneer je een hippe nieuwjaarsoutfit wilt scoren voor een klein prijsje!

Vooruit kopen

Door het hele jaar al cadeautjes te shoppen, verdeel je de uitgaven over het jaar heen en is het niet zo’n enorm bedrag in één keer. Ook kun je op die manier altijd de beste aanbiedingen meepikken en zo weer makkelijk geld besparen.

Winacties

Net als op Janske.nl kun je in de weken voor Sinterklaas (en de rest van het jaar) overal super leuke winacties vinden. Bloggers en ook veel toffe (web)shops hebben de leukste winacties online staan. Waarom geen kansje wagen? Wie weet win je wel die toffe prijs. Meedoen is gratis en winnen is altijd leuk! Dus gewoon doen!

Ruilen

Wat ook tof is én gratis is, is ruilen! Ruil bijvoorbeeld speelgoed of boekjes met vrienden. Zo heeft iedereen iets nieuws en kost het geen geld. Speelgoed waar jouw kids misschien al een tijdje niet mee spelen kan voor een ander kindje wel super interessant zijn.

Nuttige dingen kopen

Heb je geen zin om veel geld uit te geven aan cadeaus, omdat je eigenlijk al genoeg vaste uitgaven hebt? Koop dan juist die items en geef ze tijdens de feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan kleding, pyjama’s, sokken of een nieuwe winterjas. Zo zijn het toch extra cadeautjes om uit te pakken, terwijl je ze anders ook had moeten aanschaffen.

Hou het simpel

Kinderen weten vaak echt niet of een cadeau €1,- of €100,- kost. Dus hou het simpel en koop niet onnodig veel dure cadeaus. Ze weten toch niet hoeveel het kost, dus shop lekker low budget die toffe cadeautjes en je kind is er net zo blij mee!

Tegoedbon

Geef iemand een tegoedbon. Denk bijvoorbeeld aan een tegoedbon om op te passen of een etentje geheel verzorgd in eigen huis. Een diy fotoshoot in de bossen of iets anders leuks. Het hoeft niet eens geld te kosten.

DIY

Wil je kind al heel lang een tipi-tent? Maak er zelf een! Pinterest staat vol met handige DIY tips, dus ook jij kunt dit zelf! En stiekem is het ook nog veel leuker om je kind te zien spelen in jouw zelfgemaakte Tipi tent! Of niet dan?!

Dit waren tien handige tips om te besparen op de kerstcadeaus. Hopelijk heb je er ook wat een en scheelt het weer een beetje in deze dure maand.

Hoe bespaar jij op je kerstcadeautjes? Heb je nog handige tips?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Jacqueline kribi rozeboom 26 november 2018 at 16:26

  Er zitten leuke en handige tips bij
  Ik zelf koop ook verleend 2dehans speel goed omdat ik geen groot buget heb en ik van weinig rond moet kopen ik koop meestal playmobile waarom zo veel geld uit geven als je het op marktplaats soms voor weinig geld het is ook duurzaam ook

  • Janske 26 november 2018 at 22:01

   Playmobile is ook echt super duurzaam en blijft leuk! Slim!

 • Angelique 27 november 2018 at 08:19

  Wij kopen inderdaad eigenlijk het hele jaar door en op black friday / cyber monday dan de laatste dingen.