Kids Mommy Stuff Personal Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 4,5 jaar

19 november 2018

Lieve Lola,

Daar ben ik weer, je trotse mama. Je weet wel, die mama die jou het liefst de hele dag plat knuffelt en waar je mee wilt trouwen. Vandaag ben je precies 4,5 jaar oud. Jeetje meisje, wat gaat het allemaal snel. Gisteren zaten we samen foto’s terug te kijken van een aantal vorige brieven, die ik aan je schreef. Ik zag dat je het nu al bijzonder vond dat ik telkens weer dezelfde foto’s van je nam. Nu zag je ook waarom ik dit doe. Ik maakte opnieuw dezelfde foto’s van je en zie dat je weer veel bent veranderd.

Inmiddels ga je alweer een half jaar naar de basisschool. Iedere dag opnieuw leer je zoveel. Alle knutsels die je mee naar huis neemt, nieuwe liedjes die je zingt en alle wijze woorden. Je vindt het allemaal geweldig. Fijn om te zien dat je nu al zo vertrouwd bent op deze nieuwe plek. Een plek waar je de komende jaren zoveel van jouw tijd zal doorbrengen. Dat is mooi.

Stoer loop je door de gangen van je school. Je hebt je favoriete meiden in je klas en de grote jongens op het voetbalveld zijn stom. Heerlijk, die kleuterverhalen en schoolpleinavonturen. Van de 40 zaadjes die ik terugvind in je jaszak, welke je geraapt hebt op het schoolplein, tot de blauwe plek die je kreeg na een val van het klimrek. Je beleeft er de mooiste avonturen, zit sinds kort op dansles en doet het super volgens je juf. Ik kan alleen maar meer dan trots zijn op jou!.

De zwemles gaat ook super en al na 8 weken mocht je naar badje twee. Daar krijg je nu “echt” les en wauw, wat doe je het super. Als een dolfijn zwem je door het bad heen. Fijn dat je het zo leuk vindt, mijn kleine waterratje!

Waar je ook in gegroeid bent, is in lengte. Je bent gewoon alweer 107 cm lang! Veel kleren passen ineens niet meer. Ook begin je steeds meer een eigen kledingsmaak te krijgen. Als het aan jou ligt, draag je iedere dag een mooie jurk. Gelukkig kies je wel nog steeds uit mijn opties. Zo zijn we allebei tevreden.

Sinds augustus slaap je samen met je zusje op één kamer. Ik merk dat jullie hierdoor steeds dichter naar elkaar toe groeien. Echt twee dikke vriendinnen. Dat is zo mooi om te zien. Ook al houden jullie elkaar soms wakker, het liefst slapen jullie lekker bij elkaar.

Je bent dol op je zusje en zij op jou. Echte zusterliefde.

Dankjewel lieve Lola, voor het afgelopen half jaar. Voor alle mooie en bijzondere herinneringen die ik samen met jou heb mogen maken. Ik hou van jou, tot aan de maan en terug!

Kusje van Mama
x

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Lola voor toen ze 4 jaar3,5 jaar3 jaar2 jaar en 1 jaar werd.

Lees hier ook al mijn maandelijkse brieven aan mijn dochter Lola met daarin al haar avonturen en ontwikkelingen per maand van haar eerste 3 levensjaren.

Bekijk hier de leukste foto’s van Lola’s 4,5  jaar fotoshoot:
Spread the love

You Might Also Like

 • Will 21 november 2018 at 11:57

  Wat een super leuke meid is je dochter toch.
  Ik heb ook een kleindochter van die leeftijd.
  Worden al echte dametjes met een eigen smaak.
  Wat worden ze toch snel groot.
  Dat geldt ook voor je andere dochtertje.
  Leuk dat ze zo’n dikke vriendinnen worden.
  En wat leuk dat je alles in brieven zo bijhoud wat er allemaal in hun leventjes gebeurt.
  Mooie herinneringen.