Home Home Sweet Home

Zo ziet mijn “Pinterest Perfect” huis er uit

8 november 2018
Kun jij ook helemaal verdwalen tussen de prachtig gestylde huizen op Pinterest? Ik verzamel al jaren op mijn Pinterestpagina de mooiste foto’s met inspiratie voor alles waar ik blij van word. Zo haalde ik voor het stylen van de slaapkamer van Lola en laatst nog de nieuwe slaapkamer voor de meiden daar veel inspiratie vandaan. Als ik mijn huis helemaal “Pinterest Perfect” zou kunnen maken, hoe zou het er dan uit zien?

For the Home

Jaren geleden, al voordat we in ons huidige huis kwamen wonen, kon ik urenlang op Pinterest inspiratie zoeken van de mooiste interieurs. De ene nog perfecter dan de ander. Ik verzamelde ze op mijn “For The Home” board en nog steeds word ik blij van de (meeste) foto’s die ik daar op zie staan.

Items die een statement maken

Natuurlijk is mijn smaak door de jaren heen alweer veranderd en vind ik allerlei soorten stijlen tof. Zo word ik blij van mooie witte ruimtes die er super “clean” uitzien. Maar ik hou ook wel wat kleur en items die een statement maken, echte eyecatchers. Zoals een okergele bank, of een roze muur. Een vrolijk printje op de muur en bijzondere verlichting. Maar ook planten en hout vind ik fijn om terug te vinden in mijn interieur.

Een huis wat voelt als thuis

Ook mag mijn huis veel gezelligheid hebben. Mijn “Pinterest Perfect” huis is daarom vooral sfeervol, en een plek waar ook echt geleefd kan worden. Met persoonlijke items en verschillende knusse hoekjes. Een huis wat voelt als een thuis. Design is mooi, maar moet ook vooral praktisch zijn. Vintage pareltjes gemixt met nieuwere (design) meubels vind ik ook super tof om te combineren.

Houten bank

Zo lijkt het mij super gaaf om zo’n grote bank aan de eettafel te hebben. Eentje waar je met zijn allen knus op kunt kruipen. Met lekker veel kussens en onderin misschien nog wat extra opbergruimte. Handig voor al het speelgoed van de kids.

Raamdecoratie

Gordijnen maken een ruimte helemaal “af”, vind ik. Ik zou niet zonder willen. Natuurlijk lijkt het mij heerlijk om overdag alles open te laten. Maar omdat ik ook wel van mijn privacy hou en onze voortuin vrij kort is, ben ik dolblij met onze rolgordijnen. Zo kan ik toch naar buiten kijken, maar spiekt er niemand zomaar naar binnen. Rolgordijnen komen daarom ook sowieso in mijn “Pinterest Perfect” huis.

(T)huis

Ik krijg regelmatig complimentjes over de inrichting van ons huis. Toch ben ik zelf nooit tevreden. Ik zie zo vaak inspirerende interieurs waarvan ik denk, “wauw, dit wil ik ook!” Had ik maar een geldboompje in de tuin, dan wist ik het wel! Eigenlijk is je huis nooit helemaal perfect en kun je altijd blijven dromen over nieuwe aanpassingen in je interieur.

Tot die tijd blijf ik heerlijk scrollen door Pinterest, terwijl ik mijn “For The Home” board verder aanvul. Beetje bij beetje maak ik van ons huisje steeds meer ons Pinterest perfecte “thuis”.

Hoe ziet jouw Pinterest Perfect huis er uit? Heel anders dan jouw huidige interieur?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Sarah 8 november 2018 at 14:49

  Zo’n geldboompje in de tuin… dat zou ik ook wel willen 😉 Zelf woon ik nog thuis dus mijn Pinterest bestaat voornamelijk uit borden gericht op mijn (hopelijk!) toekomstige droomwoning. Voor mij moet een huis zeker niet te strak zijn. Ik hou ook van persoonlijke items en knusse hoekjes. Hoe gezelliger, hoe beter.

 • Jacqueline
  Twitter:
  10 november 2018 at 15:16

  O ja, hier in huis is nog genoeg te veranderen! Met onze slaapkamers ben ik wel tevreden, maar de rest… Daar zou ik wel wat meer licht en kleur willen hebben.
  Jacqueline recently posted…Sportbh: liever zelf maken, of toch kopen?My Profile