Herfst hotspot low-budget Uittip

(Gratis!) Uittip in Eindhoven – GLOW 2018

7 november 2018
Nog een paar nachtjes slapen en dan is het eindelijk weer zo ver. Vanaf 10 t/m 17 november wordt het centrum van Eindhoven voor de 13e keer verlicht tijdens het GLOW lichtkunstfestival. Dit gratis festival is een super leuke uittip voor iedereen die van lichtjes houdt. Ook dit jaar zijn we er weer bij!

GLOW

Al vanaf dat Lola 6 maanden oud was lopen wij ieder jaar de route van het GLOW festival. Vanuit de draagzak bleef ze maar kijken naar alle lichtjes en wilde ze niets missen. Ieder jaar opnieuw kijken we onze ogen uit naar alle lichtjes, special effects en alles er omheen. Vooral voor de kinderen is het erg indrukwekkend om te zien.

Shadow & Light

Het thema van GLOW 2018 is “Shadow & Light”. Het spel tussen licht en donker vind je terug in de 32 lichtkunstprojecten in 4 verschillende categorieën; Groot Licht, Kunst Licht, Nieuw Licht en Groen Licht. Deze projecten staan verspreid over de 5 km lange wandelroute door het centrum van Eindhoven.

Dit jaar is de route vrij compact, waardoor je hem makkelijk zelf kunt inkorten. Dit is zeker handig wanneer je met (kleine) kinderen op stap gaat.

Openingsshow Philips Stadion

Iedere avond kon je naar de spectaculaire lichtshow in het Philps Stadion. De lichtshow van TWOFIFTYK heeft een magisch schouwspel dat nog nooit eerder vertoond is, waarbij het hele stadion tot leven komt en een wedstrijd speelt tussen schaduw en licht: GAME:ON. De openingsshow is op zaterdag 10 november om 18.30 uur en is toegankelijk voor iedereen. Om verzekerd te zijn van een plek, kun je vooraf online een kaartje kopen.

Handige info


Wat kost het?

Het is een gratis festival (altijd fijn!). De shows en extra kosten wel entree.

Hoe lang is de route?

De GLOW Route is 5 km lang en loopt door het centrum van de stad, langs alle 35 lichtkunstprojecten. Start bij de Brandstore naast het Centraal Station of op één van de GLOW spots.

Wat zijn de openingstijden?

10 t/m 17 november 2018

Za 10 november 18:30 – 24:00u
Zo 11 t/m Do 15 november 18:30 – 23:00u
Vrij 16 en Za 17 november 18:30 – 24:00u

Eten en drinken?

Onderweg zijn er verschillende GLOW spots waar je kunt eten. Ook hebben veel restaurants langs de route speciale GLOW menu’s samengesteld. Zo ook bij de Effenaar.

Bereikbaarheid

Kom met de trein of met de fiets. Koop een speciaal GLOW treinticket en check hier voor meer info over de bereikbaarheid.

Uittip met kids?

Jazeker! Net als de lichtjesroute in Eindhoven vind ik ook het Lichtkunstfestival GLOW super leuk voor kinderen van alle leeftijden. De speciale lichttechnieken en geluidseffecten zijn ontzettend bijzonder en niet alleen leuk voor volwassenen, maar zeker ook voor kids. Ze kijken hun ogen uit!

Druk

Maarrrr.. Let op: Op sommige stukken op de route kan het enorm druk worden. Ook kan het koud zijn én je bent al snel een paar uur aan het lopen. Warme kleding, iets te eten/drinken voor onderweg en herkenbare kleding (lampjes/naambandje) is wel fijn zodat je elkaar niet verliest in de menigte. Ook kinderwagens zijn niet altijd overal snel tussendoor te rijden in de mensenmassa. Daarom is het ook slim om een stuk van de route te selecteren zodat je bijvoorbeeld een stuk gaat lopen. Of je verdeeld de route over een paar avonden.

Kortom, zeker de moeite waard om te gaan kijken! Wie weet komen we elkaar wel tegen!

Ken jij het Lichtkunstfestival GLOW al en ga jij dit jaar ook lichtjes kijken? 
Spread the love

You Might Also Like

  • Els 7 november 2018 at 13:19

    Eindhoven is voor ons echt aan de andere kant van het land, dus iets te ver helaas. Nou neemt mijn man me komend weekend wel mee weg voor onze trouwdag en ik heb geen idee waarheen dus wie weet..