Herfst Kids Uittip

Uittip bij Eindhoven: Kabouterpad Son

5 november 2018
Gisteren ontdekten wij per toeval het Kabouterpad Son bij ’t Boshuys in Best. Een super mooie wandelroute, met een vrolijk kabouterpad voor de kids. Wat hebben we genoten! Een echte uittip (bij) Eindhoven dus!

Mooie herinneringen

Eigenlijk heeft ieder seizoen weer iets moois, maar mijn favoriete seizoen voor een boswandeling is toch wel de herfst. Alle prachtige kleuren blaadjes, samen wandelen in je laarsjes en je warme winterjas. Samen de natuur ontdekken.

Als kind genoot ik al van een boswandeling. Samen met mijn papa en zusje ging ik weleens wandelen op een koude zondagochtend. Dan nam hij een kleedje mee en potloden met papier en gingen we paddenstoelen natekenen. Mooie herinneringen heb ik hier aan. Nog altijd geniet ik van de natuur om ons heen. Nu ik mama ben en met de kids er op uit trek, her ontdek ik alles weer opnieuw. Daar kan ik zo van genieten.

Op avontuur

Van de paddenstoelen op de grond, tot de wortels onder een omgevallen boom. Lola en Coco vinden alles in het bos reuze interessant. Als je dan tijdens het wandelen ineens een hele hippe kabouter tegen komt, tja, dan kan het avontuur beginnen! We besloten om het kabouterpad (zonder kabouterboekje) gewoon voort te zetten en genoten van de prachtige route en alle vrolijke kabouters. Het Kabouterpad Son is een absolute aanrader én leuk te combineren met als afsluiter een hapje en drankje bij ’t Boshuys.

Kabouterpad Son

Maak kennis met kabouterfamilie Pluk, vind de kabouters en leer alles over de bossen rondom ’t Boshuys! Het kabouterpad is te lopen tijdens openingstijden van ’t Boshuys en kosten bedragen €3,00 per groep. Het kabouterboekje is op te halen in de brasserie. Uiteraard kun je de route ook buiten deze tijden lopen (gratis) zónder het kabouterboekje, maar mét is natuurlijk wel iets leuker!

Handige info:

  • Adres: Sonseweg 39 in Best
  • Openingstijden: dinsdag t/m zondag vanaf 10:00 uur (maandag gesloten)
  • kosten: €3,- per groep
  • duur route: ongeveer 60 minuten

Nog een leuk kabouterpad in Eindhoven om eens te bezoeken (klik op foto):

Zijn jouw kids ook zo dol op het bos en kabouterpaden? 

Spread the love

You Might Also Like

  • Will 5 november 2018 at 16:35

    Heel leuk voor de kleintjes, maar jammer genoeg te ver weg voor mij.