afvalrace Diet Battle Mommy Stuff Personal Persoonlijk

Afvalrace 2.0 update #10 – Het einde is in zicht…

1 november 2018
Oh jeetje…November is begonnen en dat betekend dat het einde van onze afvalrace in zicht is. De afgelopen maand hadden we omgedoopt tot Toptober, waarin we allemaal eigen doelen hadden waar we mee aan de slag wilden gaan. Vandaag lees je of deze doelen gelukt zijn!

Persoonlijke updates

Janske

Startgewicht: (juli 2017) 103,5 kg – 84,3 kg (1 jan 2018) 84,9 kg (1 maand geleden)

Gewicht nu: 84,9 kg

In oktober afgevallen: Helemaal niets. Tenminste, ik ben aangekomen en afgevallen…maar blijf schommelen rond de 85 kg.

Ik heb mijn TOPTOBER doelen wel/niet behaald: Mijn doel was om deze maand iedere avond voor 12 uur in bed te liggen. Dit is best vaak gelukt, maar zeker niet iedere avond. Wel ben ik er meer bewust van dat ik op tijd naar bed moet gaan en dat helpt. Ook wilde ik minder snacken in de avond. Dit gaat met vlagen goed én slecht. Beiden dus nog puntjes waar aan gewerkt kan worden.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Om mij te beheersen met snoepen. Als ik eenmaal “los ga” ,dan gaan (bijna) alle remmen los. Dit zie ik daarna ook wel weer terug op de weegschaal. Dan baal ik achteraf van mijzelf. Zo niet nodig.

Het meest trots ben ik deze maand op: Trots niet zozeer, maar wel blij, dat ik mijzelf een stuk beter voel, lichamelijk. Minder last van mijn hoge bloeddruk. Ik hoop dat dat geen toeval is, en zo blijft. Hierdoor voel ik mij beter en kan ik ook meer lichamelijke inspanning verrichten zoals naar de Zumba gaan.

Mijn doel voor november is: Om minder te snoepen én op tijd naar bed te gaan. Maar ook om onder de 84 te komen.

Boodschap voor mijzelf: Niet denken, maar doen.

Wat ik verder nog kwijt wil: Ik ben trots op alle kanjers! F*ck die pepernoten 😉

foto door: Charlotte Fotografie

Dace

Startgewicht: 95

Gewicht nu: 86,3

In oktober afgevallen: -0,8 kg

Ik heb mijn TOPTOBER doelen wel/niet behaald: een heleboel wel! niet allemaal.

 • ik heb geen alcohol gedronken. dat ging me goed af. ik had verwacht dat dit het moeilijkste doel zou zijn.
 • ik heb bijna iedere dag mijn dankbaarheidsboek ingevuld. af en toe niet omdat ik dan echt geen zinnige dank kon bedenken. en ik wilde me er niet te licht vanaf maken.
 • mediteren: dat heb ik ook bijna iedere dag gedaan. dat gaat me goed af. als ik het niet deed had dat een reden. bijv dat er geen rustmoment te vinden was in huis of in mijn dag.
 • iedere dag 3 glazen water drinken. dat gaat me ook makkelijk af.
 • iedere dag in de tuin iets doen. daar kwam wel eens de klad in. ws omdat ik dit het minst leuke vond. maar… de tuin ziet er iig beter uit dan vorig jaar om deze tijd.
 • iedere dag mijn ww invullen, dat heb ik op 1 dag na gedaan. die dag was er niets bijzonders dus ik ben het gewoon vergeten.
 • ik heb mijn meest gespeelde spel verwijderd van mijn iphone, dat vond ik wel lastig. maar niet langer dan 1 dag. al merkte ik dat ik na twee weken een ander leuk spel had gevonden. ook weggehaald na 2 dagen. en daarna nóg een keer! dit is dus echt wel een verslaving voor me. maar goed: nu zijn ze er af en speel ik alleen nog in een wordfeud tournooi mee.
 • 5000 stappen lopen per dag. dat lukte me bijna iedere dag behalve de afgelopen week: slijmbeursontsteking in mijn knie. dit onderdeel kostte me wel moeite al ging het best goed. ik was wel erg gemotiveerd. ik vind het vervelender dat de afgelopen week niet kon.
 • mijn plekje opgeruimd houden in de kamer. dat is me ook goed afgegaan al moest ik er wel iedere dag mijn best voor doen.
 • 12 uur naar bed. dat is me niet echt gelukt. wel vroeger dan anders dus dat was wel winst. maar eigenlijk is dit doel het minst gelukt. het waren wel erg veel doelen! ik denk dat het leuker en voor mijn inhoudelijk zinvoller is om vanaf nu 1 doel extra aandacht te geven en de doelen die ik zinvol vind en die me makkelijk afgaan gewoon blijven doen.
 • wat ik echt goed kan blijven doen omdat ik het ook gewoon heel leuk vind en het goed is in te passen in mijn dagen:
 • alcohol om de dag of minder vaak.
 • dankbaarheidsboek blijf ik invullen tot het vol is.
 • mediteren blijf ik heel vaak doen. als het lukt iedere dag.
 • water drinken hoeft geen doel meer te zijn, dat kan ik goed.
 • spelletjes op mijn iphone blijven verwijderd. dat kan ik wel en wil ik graag.
 • 5000 stappen blijf ik doen. al wil ik de dagen dat ik dat niet kon doen niet in hoeven halen maar dan is dat maar zo. zo blijf ik het makkelijker leuk vinden.
 • mijn plekje opgeruimd houden wil ik als eerste aandachtspunt voor november gaan doen.
 • iedere dag ww invullen doe ik eigenlijk altijd wel en blijf ik gewoon doen.
 • 12 uur naar bed doe ik dan wel in januari!

Dit vond ik deze maand erg lastig: ik vond dat ik wel erg veel doelen had. dat past wel bij mij: ik ben een goede starter en altijd wel enthousiast maar niet altijd even logisch of handig in mijn keuzes. De eerste keer dat ik verzaakte vond ik lastig maar daarna had ik daar minder last van! Wat nou dus vaak mijn valkuil is. Dus ik wil zeker met mediteren ook eens werken aan volhouden en afronden.

Het meest trots ben ik deze maand op: mijn inzet en enthousiasme en zonder dat het een echt doel was ben ik afgevallen. dat is natuurlijk erg leuk!

Mijn doel voor november is: doorgaan met wat me goed afgaat en extra aandacht geven aan mijn plek opgeruimd houden . Maar dan wat zinvoller en dieper dan alleen opruimen. Ik ga dus eens diepteonderzoek doen naar mijn weerzin tegen opruimen. Waarom ik alles om me heen verzamel. O daar ga ik weer; nog een doel: ik ga deze maand zo min mogelijk dingen bestellen; alleen de sinterklaascadeaus en verder niets.

Boodschap voor mijzelf: ik ben trots op mezelf en dankbaar dat ik zo veel mogelijkheden had om me met deze doelen bezig te houden.

Wat ik verder nog kwijt wil: ik ben benieuwd naar de anderen. Ik inspireerde hier in ieder geval mijn directe omgeving wel mee zonder dat ik daar mee bezig was. Een paar van mijn kinderen bedachten een eigen doel. Niet persé voor deze maand. 4 van onze kinderen die ww zijn gaan doen!

Maaike

korte update:

In oktober in het totaal 600 gram afgevallen. Niet helemaal mijn doel behaald maar ik ben 2 weken ziek geweest waarin in niet heb gesport en ik ben de laatste 4 dagen naar Madrid geweest. Dus afvallen was al een feestje voor me.

Buiten de twee weken ziek zijn ben ik daadwerkelijk 3 x per week gaan sporten, dus mijn Toptober doel heb ik gedeeltelijk behaald en ik zal er in november mee doorgaan.

Mijn volgende doel is om aankomende maand weer 1 kilo af te vallen.

Succes weer allemaal!

Astrid

Startgewicht: 71,8 kg
Gewicht nu: 71,3 kg
In oktober afgevallen: vermoedelijk niks. Ik was drie maanden terug voor het laatst op de weegschaal gegaan en ben sindsdien 2,4 kg aangekomen.
Ik heb mijn TOPTOBER doelen wel/niet behaald: mijn speciale TOPTOBER doel om elke dag te bewegen heb ik wel gehaald, al had ik wel wat meer willen bewegen dan ik gedaan heb op sommige dagen. Mijn andere doel voor oktober was weer gezonder gaan eten. Dit lukt nog niet echt maar sinds ik geconfronteerd ben met mijn gewicht, doe ik wel weer een poging. Dit vond ik deze maand erg lastig: om van al het eten en snoep af te blijven. Ik ben best wel een emotie-eter en heb veel stress de laatste tijd.
Het meest trots ben ik deze maand op: het feit dat ik toch aardig actief ben gebleven met bewegen/sporten.
Mijn doel voor november is: mijn BMI weer onder de 30 krijgen. Jaja, ik val in herhaling. Ik heb ook niet echt meer het doel om eind van het jaar onder de 65 kg te komen.
Boodschap voor mijzelf: veerkracht is belangrijker dan wilskracht. Dit betekent de draad weer oppakken als het even wat minder gaat.

Tip van de maand: 

Laat je niet gek maken door al die pepernoten en afgeprijsd Trick or treat snoep…#notetoself! Koop het gewoon niet!

Wil je onze vorige updates van onze afvalrace teruglezen? Dat kan hier!

Dit vindt je waarschijnlijk ook leuk om te lezen:

  

Spread the love

You Might Also Like