Kids Personal Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 26 maanden

26 oktober 2018
Lieve Coco,

Mijn kleine p(r)opje, boefje, deugnietje en tuttebel…wat ben je weer veel veranderd deze maand. Zo praat je hele verhalen, zing je de vrolijkste liedjes, wil je niet meer slapen en wordt je steeds brutaler. Je maakt reuze sprongen en laat steeds meer zien wie jij bent als peuter en als mijn kleine, stoere Coco.

Sinds deze maand gaan we samen naar de moeder en kind gym. Dat is leuk! Samen klauteren en klimmen met de andere kindjes in een gymzaal met de meest coole parkoers. Wat een avontuur is dat en wat leuk om dat samen met jou de kunnen doen.

Op het kinderdagverblijf steek jij inmiddels letterlijk en figuurlijk met kop en schouders boven alle kindjes uit. Allemaal baby’s en Coco. Gelukkig ga je binnenkort net als al je vriendjes ook naar de peutergroep, want daar ben je stiekem zo aan toe. Lekker met de peuters spelen. Ook al ben je hartstikke lief voor al je babyvriendjes en vindt je het heerlijk om soms zelf ook even een baby te mogen zijn. Je bent klaar voor de volgende fase. Ik ben zo benieuwd hoe je daar zal groeien.

De afgelopen weken wil je niet meer ’s middags naar je bedje toe. Drama met een hele grote hoofdletter D. Huilen, huilen en nog eens huilen. “Coco niet slapen” roep je dan. “Nee, Coco niet moe, mama.” Ook al val je dan bijna om van de slaap, je wilt geen dutje doen. Ook slapen in een slaapzak of onder de deken wil je niet. Punt. Je wilt wel graag sokjes aan, hihi. Anders krijg je ’s nachts koude teentjes. Kleine tuttebel.

Praten gaat super hard ineens. Je maakt hele lange zinnen en kunt je steeds beter verwoorden. Niet alleen om iets te vragen, maar ook om gezellig te kletsen. Soms oor ik je zelfs al tot tien tellen. Heerlijk vind ik dat! Je kunt ook zo fijn zelf spelen, met zoveel fantasie. Al hele rollenspellen speel je samen met je pop en in je keukentje. Je geeft optredens achter je piano en gaat als een dametje naar de winkel met je tasje om je nek. Wat kan ik toch van je genieten als je zo lekker zelf speelt. Puzzels maken is je favoriete hobby van dit moment en je bent ook echt een lieve poppenmama.

Wat ben je toch een heerlijk meisje, dankjewel voor deze bijzondere maand!

Ik hou van jou, tot aan de maan en weer terug!
Dikke knuffel,
Mama
x

Lees hier de brief aan Lola toen ze 26 maanden oud (leuk om te vergelijken!) was alle vorige brieven voor Coco.
Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Coco’s 26 maanden fotoshoot: (klik op foto voor vergroting)

Spread the love

You Might Also Like