Fotodagboek Kids Mommy Stuff

Mamarazzi’s met hun telefoons, is dat niet zonde?

10 oktober 2018

Sinds ik mama ben ligt mijn fotocamera standaard op de eettafel of zit hij in mijn tas. Ik ben wat je noemt zo’n diehard mamarazzi’s, eentje die overal wel een fotomomentje in ziet. Gelukkig ben ik niet de enige, want overal om mij heen zie ik andere mama’s hetzelfde doen, maar dan vooral met hun telefoon. Maar is dat eigenlijk niet zonde?

De leukste kiekjes

Foto’s maken van je kinderen, ik kan er geen genoeg van krijgen. Misschien komt het omdat ik stiekem gewoon (best wel heel erg) een beetje verliefd op ze ben. Ja ik ben zo’n mama. Sorry! Haha. Ik kan het dan ook echt niet laten om ieder vrolijk, grappig of typisch dramaqueen moment voor eeuwig vast te leggen op een foto.

De mooiste en grappigste foto’s deel ik dagelijks op mijn Instagram en de 15 leukste kiekjes van iedere maand krijgen een plekje in mijn maandoverzicht op mijn blog. Wat is dat telkens weer een genot om terug te kunnen kijken, even bewust worden hoe goed we het hebben. Maar ook een moment van besef hoe blij ik ben dat ik bijna dagelijks zoveel foto’s maak. Dat is écht leuk voor later.

mijn favoriete mamarazzi’s 😉

Zo ontzettend zonde

Nou zie ik regelmatig andere mama’s om mij heen alleen maar foto’s maken met hun mobiele telefoon. Dan zie ik op Facebook zo’n super leuke foto van hun grootste trots, maar dan valt mij meteen op hoe waardeloos kwaliteit is van de foto. Dat vind ik zo ontzettend zonde! Zeker wanneer je alleen maar foto’s maakt met de camera op je telefoon en dus nooit met een goede camera. Dan heb je dus eigenlijk alleen maar “slechte” foto’s van je kinderen. Ik snap dat niet zo goed.

Jong geleerd…

Telefoon met goede camera

Mijn standaard voorwaarde voor een nieuwe telefoon is daarom ook altijd met stip op één, dat hij een goede camera heeft. Zo kan ik ook met mijn telefoon goede foto’s maken, zonder dat ik achteraf baal van de slechte kwaliteit. In de afgelopen jaren heb ik al een aantal fijne Samsung telefoons gehad, waarmee ik altijd met veel plezier hele mooie foto’s heb kunnen maken. Mocht ik in de toekomst opnieuw een telefoon nodig hebben met een goede camera, dan lijkt mij een van de Samsung Galaxy modellen wel een goede keus! Ze hebben in ieder geval veel goede reviews. Als ik dan geen camera bij de hand heb, kan ik tóch goede foto’s maken met mijn telefoon. Zonder dat ik achteraf dacht, had ik maar…

Maak jij weleens foto’s met je telefoon? Zijn deze van goede kwaliteit of maakt je dat niet zoveel uit?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • WIll 10 oktober 2018 at 10:46

  Ik heb geen mobieltje waar ik goede foto’s mee kan maken. Alleen bellen en gebeld te worden, foto’s zijn erbarmelijk slecht.
  Ik zie mijn dochter vaak, maar altijd ligt die mobiel naast haar en klingelt voortdurend een melodietje, zo storend.
  Ook maakt ze vaak zomaar foto’s van ons., of begint zomaar een telefoongesprek tijdens ons onderonsje.
  Ik ben vast te oud om daar nog aan te wennen.

  Als ik foto’s wil maken, dan heb ik mijn fotocamera bij mij en die foto’s zijn goed van kwaliteit en kun je ook uitvergroten.
  Het is natuurlijk handig om met je mobieltje in sommige situaties foto’s te maken, daarom heeft mijn man wel een .
  Ik zie dat mensen nu met hun telefoon in de hand leven, fietsen en rijden. Automatisch maken ze dan veel foto’s, zo gaat dat natuurlijk heel gemakkelijk . Maar dat zal wel aan mijn leeftijd liggen, dat ik daar niet aan kan wennen.
  Maar ik snap ook wel dat veel foto’s maken leuk is voor later, gelijk heb je en vooral met je blog.

  Ha, ha, ha , Ik zeg dit allemaal wel , maar misschien komt er nog een tijd dat ik ook zo’n mobieltje koop , omdat het handiger is,
  wie weet.
  Trouwens grappige foto, die mamarazzi’s.

 • G.T. 10 oktober 2018 at 20:19

  Bij echte ‘fotomomenten’ neem ik mijn camera mee. Als het gewoon leuk is om even aan iemand te laten zien maar niet fotoboek-waardig, óf er gebeurt ineens iets waar een foto van móet komen, dan gebruik ik mijn mobiel. Maar die foto’s halen het zelden tot in het album, het verschil in kwaliteit stoort me dan toch te veel.

 • Daenelia 14 oktober 2018 at 15:05

  Ik heb een prima spiegelreflex camera waar ik altijd betere fotos mee maak dan met mijn mobiel. Mijn mobiel is voor snapshots, niet voor ‘echte foto’s’. Maar goed, ik maak dan ook niet van elke minuut een snapshot of foto. Het voegt niets toe aan de belevenis voor mij. Ik geniet liever van het vluchtige moment, dan dat ik het verspil aan een hoekje opzoeken om er een foto van te maken. Vaak zie je toch dat het moment dan al voorbij is, en omdat men dan alleen maar bezig is geweest met het maken van de juiste foto’s heb je het eigenlijk gemist.
  Dat vind ik dan dus jammer en zonde 🙂 Maar ieder zijn ding! Soms is een mobieltje gewoon handig.