hotspot Kids Review Uittip Zomer

Groene Hotspot + Uittip – Logeren in een groene inspiratiebungalow in Landal Twenhaarsveld

9 oktober 2018
Dat Landal GreenParks de laatste jaren steeds duurzamer wordt wisten we al. Maar dat je nu ook kunt verblijven in een duurzame bungalow kunt verblijven, dat is nieuw! Samen met mijn gezin mocht ik een van de twee groene vakantiebungalows uitproberen in Landal Twenhaarsveld (Overijssel), wat een bofkontjes! Het werd een top weekend in een bijzondere en vooral duurzame accommodatie!

Een groen weekend in Landal

Afgelopen weekend mochten wij een paar nachten logeren in één van de groene inspiratiebungalows op Landal Twenhaarsveld. Een 6-persoonshuisje wat helemaal was gerenoveerd tot een duurzame woning. Wij mochten op een positieve manier ervaren wat dit huisje zo bijzonder maakte.

Zonnige herfstsferen

Wat troffen we het met het weer, het was echt heerlijk en we konden genieten van de warme herfstsferen in het groene park. Natuurlijk namen we de meiden mee naar Bollo’s Clubhuis, voor een ochtend dansje, knutselden we samen prachtige kroontjes en werd er flink geklauterd in de grote speeltuin naast het restaurant waar we onze eerste avond zelfs buiten konden eten.

Ons groene huisje

In ons huisje waren maar liefst 3 slaapkamers, maar de meiden wilden toch het liefst gezellig samen slapen. De inrichting van het huisje was erg modern en zag er goed verzorgd uit. Een sfeervol huisje met duurzame meubels en bedden. Al snel ontdekten we samen alle “groene” faciliteiten van ons huisje. Van de speciale bedden en meubels, tot de manier waarop het huisje verwarmd werd. In de woonkamer waren overal om ons heen ramen, waardoor we ons nóg meer één voelden met de natuur. Wanneer er een eekhoorntje in onze tuin rondliep was het plaatje compleet, wauw!

Verse broodjes

Alles zag er piekfijn uit en voelde meteen als thuiskomen.Echt vakantie! Na een heerlijk ontbijt met verse broodjes (welke zelfs naar ons huisje werd gebracht – top service!), was het tijd om de geitjes, kippen en konijntjes te voeren. Wat een plezier! Na het dierenontbijt, waar Lola zelfs een vers kippeneitje won, namen we een plons in het (helaas wel onbewaakte) zwembad. Zwemmen is altijd leuk voor kids en ook hier waren de dames beiden helemaal in hun nopjes.

Dag Bollo!

Na de lunch en een welverdiend middagdutje was het alweer tijd om de spullen in te pakken en een laatste show van Bollo te bekijken. Nog vlug een laatste knuffel en nog vijf keer van de glijbaan af glijden. Wat was ons weekend snel voorbij gevlogen, want wat was het genieten! Jammer dat het alweer tijd was om naar huis te gaan. Dag Bollo!

Groene Facts

Om nog even terug te komen op deze bijzondere inspiratie bungalows. Hoe heeft Landal deze huisjes dan precies groener gemaakt? Nou, wel in deze 3 stappen.

Stap 1: reduceren van energieverbruik

 • Per woning is 280 kg = ca. 1800 oude kranten gebruikt als isolatie
 • Daardoor blijft het tot vier uur langer aangenaam warm of koel dan met gewone CV zonder isolatie
 • Bespaart ongeveer 40% op verwarmingskosten.
 • HR++ glas in de bestaande kozijnen. Dit bespaart nog eens tot 18%
 • In de woonkamer zijn twee nieuwe radiatoren met ventilatoren toegepast
 • Warmteterugwinningsunit met afzuiging op toilet, badkamer, keuken en inblaas op slaapkamer en woonkamer. Haalt warmte uit lucht en behoudt die in de woning

Stap 2: aardgasvrij wonen 

 • Zonnecollectoren – voor verwarmen van water in de boiler
 • Warmtepomp = 500 liter voor 90 minuten douchen met warm water

Besparing op gasverbruik: Verwarmen 70%, – Warm water (douchen) 20%, – Koken 10%

Stap 3: duurzame stroom gebruiken

Voor aardgasvrij verwarmen is extra elektriciteit nodig. Groene stroom kun je opwekken met zonnepanelen of inkopen bij een groen energiebedrijf. Landal GreenParks heeft in 2015 al gekozen voor 100% groene stroom uit Nederlandse windenergie van Greenchoice.


Inrichting met duurzame materialen

 1. Duurzame verf – Inter-GreeN
 2. LED-verlichting – Calex
 3. Eco keuken (2013) met frontjes van maisblad – Bribus
 4. Modulaire zitbank – OT Design
 5. Circulair bed voor de vrijetijdssector – Auping Revive
 6. Gerecycled rPET dekbed – Deltex
 7. Eenvoudig afval scheiden met de Binbang
 8. Cradle-to-cradle tegels en waterbesparing in sanitair

Over Landal Twenhaarsveld

Landal Twenhaarsveld is dus niet zomaar een Landal park. Overal om je heen zie je details waaraan je duurzaamheid herkend. Van speciale afvalbakken waar je afval kunt scheiden, tot insectenhotels. Overal zijn bewuste keuzes gemaakt en dat werkt absoluut inspirerend.

Eten & Drinken

In Timber’s Brasserie kun je terecht voor een uitgebreide lunch of een lekker diner. De kids kunnen er smullen van Bollo’s keuken en er is zelfs een glutenvrije menukaart. Op maandag en vrijdag is er ook nog een speciaal vertrekkersontbijt. (vooraf even reserveren).

In de Parkshop kun je natuurlijk ook lekker shoppen, bijvoorbeeld verse broodjes en streekproducten. Je kun er ook voor kiezen om je ontbijt te laten bezorgen bij je accommodatie (aanrader!) en lekker genieten van een uitgebreid en luxe ontbijt! Daarnaast kun je ook pakketten bestellen om in je accommodatie te gourmetten. Gezellig!

Vermaak op het park

Naast een dagelijks programma aan leuke activiteiten voor kinderen (en volwassenen), zijn er op het park nog veel meer dingen om te doen. Zo is er een zwembad, een bowlingbaan, indoorspeeltoestel en een grote buitenspeeltuin. Deze laatste bevindt zich naast het restaurant, super relaxt! Ook is er een dierenweide met kippen en geiten, welke een paar keer per week (onder begeleiding) gevoerd mogen worden. Leuk voor de kids! Verder is er een kinderscooterbaan, frisbeegolf, een touwtje spring route en kun je een tocht maken met een huifkar. Zelfs in het zwembad heb je activiteiten, zoals aquagym en babyzwemmen.

Je nooit vervelen!

In de zomer kun je zelfs naar het naastgelegen buitenzwembad en kun je lekker sporten op de vele sportvelden, het Discovery Track spelen of een potje plattelandsgolf of midgetgolf. En er is een tennisbaan. Je hoeft je dus nooit te vervelen op het park. Ook het entertainment team organiseert dagelijks leuke activiteiten. Van familiebingo tot mini disco, van knutselen tot koekjes bakken. Super leuk!

Natuurlijk woont Bollo ook op het park en kom je hem regelmatig tegen tijdens de Mini Disco, voorleestijd en komt hij zelfs bij je op bezoek wanneer je jarig bent. (vooraf bespreken bij receptie).

Overig

Het is mogelijk om diverse soorten fietsen te huren op het park. Van kinderfietsen tot bolderwagens, van familiefietsen tot e-bikes. Er is Wifi op het park in de openbare ruimtes, in accommodatie naar betaling. In de beautysalon kun je jezelf laten verwennen met een heerlijke beautybeandeling. Dat is pas echt vakantie!

Leuke uittips in de omgeving

Internationaal Brandweermuseum Rijssen (ca. 10 km)

Museum met alles over de brandweer. Van brandweerhelmen tot vooroorlogse brandweerwagens.

Speelmuseum Deventer (ca. 25 km)

Museum met allerlei (buiten)speelgoed. Leuk om te zien waar kinderen vroeger mee speelden.

Avonturenpark Hellendoorn (ca. 18 km)

Pretpark met speciaal dreumesland voor de kleinste kids. Kaartjes met korting via de receptie.

Kinderboerderij Dondertman (ca. 8 km)

Populaire kinderboerderij met verschillende speeltoestellen en een skelterbaan.

Pony rijden bij de Shetlandboerderij (ca. 1 km)

Voor 2 uur een pony huren om op te rijden en te verzorgen. (Vooraf bespreken)

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug (ca. 5 km)

Prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen met een speciale speelwandelroute voor kinderen van 2 km.

Natuurdiorama Holterberg (ca. 5 km)

Ontdek een van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland. Leer alles over de natuur. Kaartjes met korting via de receptie.

Wat vonden wij van Landal Twenhaarsveld?

Wij hebben enorm genoten van ons verblijf in onze inspiratie bungalow in Twenhaarsveld. Van de overheerlijke verzorgde ontbijtjes, tot de vrolijke dansjes met Bollo. Van het spetteren in het zwembad, tot het slapen onder de heerlijk zachte dekbedden. Hopelijk kan Landal in de toekomst nog veel meer bungalows een zelfde make-over geven! Wat ons betreft is het logeren in een groene bungalow dus echt een aanrader om samen met je gezin heerlijk op vakantie te gaan. Van ons mocht het weekend in ieder geval nog wel wat langer duren!

Landal, bedankt voor ons heerlijk verzorgde verblijf in jullie prachtige groene inspiratiebungalow! Wij hebben veel geleerd en zijn zeker geïnspireerd tijdens dit bijzondere verblijf! Tot snel weer!

Zoek je nog inspiratie voor een leuke vakantie in Landal, maar ga je liever naar het buitenland? Joyce schreef een uitgebreid artikel over de leukste Landalparken in Duitsland. Dat kan natuurlijk ook!

Wist jij dat Landal GreenParks steeds Groener wordt?  

Spread the love

You Might Also Like

 • DE POURCQ 23 augustus 2019 at 14:36

  hallo
  wij gaan in nov naar twenshaardveld naar een eco huisje ,hopelijk stellen we het even goed of jullie,ziet er een leuke bungalow uit .dank u wel om te kunnen lezen op je blog hoe leuk jullie het vonden gr gina en michel en de teckel pippa.

  • Janske 24 augustus 2019 at 21:31

   Oh wat leuk! We vonden het echt heerlijk daar! Veel plezier samen 🙂