Uittip

UITTIP: Kids gratis met de trein

3 oktober 2018
Een treinreis is voor ons een normale manier van reizen, maar voor kinderen is het één groot avontuur. In die grote gele trein, raas je langs de velden en huizen. Je kijkt je ogen uit. Wist je dat kinderen gratis met de trein kunnen reizen met een Kids Vrij abonnement? Dat maakt zo’n treinreis natuurlijk nóg leuker!

Treinavonturen

Een tijdje geleden mocht ik samen met Lola naar het Welcome Party van Luvabella. Ik besloot om met de trein te reizen omdat dat het makkelijkst én leukst was voor ons beiden. Lola was misschien nog enthousiaster over het feit dat we met de trein gingen, dan het Luvabella feestje zelf.

Toen ik de reis wilde voorbereiden kwam ik er achter dat ze niet zomaar met mee mee kon reizen, ze was tenslotte al vier. Ik ging meteen op zoek naar goedkope treinkaartjes en kwam er achter dat ik het beste een Kids Vrij abonnement voor haar kon nemen. Waarom wist ik dit niet eerder?!

Kids Vrij Abonnement

Het Kids Vrij Abonnement is speciaal voor kinderen van 4 t/m 11 jaar oud. Het is een persoonlijke OV kaart met foto, welke je moet opladen. Vanaf dat moment kun je hem in alle treinen in Nederland gebruiken. Daarnaast heeft je kind ook nog extra voordelen.

Extra voordelen

  • Geldig tijdens de spits
  • Geldig bij alle vervoerders
  • Kinderen krijgen een eigen OV Chipkaart
  • 34% korting in tram, metro en bus.
  • Kinderen reizen gratis mee naar België en Duitsland

Reizen met korting

Sindsdien heeft Lola dus haar eigen OV kaart, dat is natuurlijk super cool én handig! Zo kunnen we vanaf nu samen overal naar toe met de trein zonder ons zorgen te maken over treinkaartjes of extra (onnodige) kosten. Dat maakt het reizen met de trein nog aantrekkelijker.

Vroeger ging ik bijna dagelijks met de trein en later had ik jarenlang een OV met 40% korting. Tegenwoordig reis ik een stuk minder vaak met de trein, maar dan wel altijd met korting. Vooraf ga ik op zoek naar goedkope treinkaartjes om geld te besparen. Gelukkig zijn er bijna altijd wel leuke dagaanbiedingen. Daarom ga ik altijd graag met de trein op reis.

Reis jij vaak met de trein met je kids? Heeft jouw kind ook al een Kids Vrij Abonnement?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like