Kids Mommy Stuff Personal Persoonlijk school

Hoe gaat het op de basisschool? (persoonlijke update)

28 september 2018
Het is alweer herfst en we zijn inmiddels al even gewend aan het “schoolleven” met Lola. Sinds een ruime maand gaat ze naar groep 1/2 op de basisschool. Hoe gaat het nu met haar en wat vindt Lola er van? Over eerste liefdes, niet zoenen in de klas en luizenmoeders. Tijd voor een persoonlijke update!

Even oefenen

Het was wel fijn dat Lola voor de zomervakantie al twee maandjes mocht proefdraaien in de instroomgroep met slechts 12 kids. Dit vond ze super leuk en volgens haar juf was ze een fijne leerling. Ze leerde al snel veel nieuwe dingen en was erg nieuwsgierig. Dat was een mooi begin en een goede oefening voor het “echte werk”, in een grote kleuterklas.

Naar de échte klas

Na de vakantie was het dan zo ver. Lola mocht voor de eerste keer naar de échte klas, zoals ze het zelf noemde. Gelukkig kende ze al een aantal kinderen en heeft ze twee hele lieve juffen, die haar meteen op haar gemak stelden. Een fijne start, zonder tranen dus.

Vanaf dag één gaat ze met goede zin naar school en loopt ze vol enthousiasme, lachend het schooltje binnen. Dat is zo fijn om te zien. Dan mag ze in de kring gaan zitten of zelfstandig een werkje gaan maken en kijk ik (of papa) altijd even met haar mee. Dan wil ze trots laten zien wat ze allemaal al zelf kan. ’s Middags, wanneer ik haar op kom halen rent ze naar mij toe op het schoolplein met een rugzak vol tekeningen. “Ik heb mijn brood allemaal opgegeten mama, en een tekening voor jou gemaakt!” zegt ze dan trots.

Nu al verloofd!

Ik merk dat ze ontzettend veel leert op school. Zo knutselt ze veel en merk ik dat ze ook thuis steeds vaker de knutselspulletjes tevoorschijn haalt. Ik vind dat super leuk en krijg meteen de neiging om allerlei toffe nieuwe knutselspullen voor haar te kopen zoals borduurkaarten en papier in alle kleuren van de regenboog. Ook is ze de hele dag liedjes aan het zingen, welke ze leert in de klas.

Lola vind het in ieder geval allemaal super leuk. Ze is inmiddels al verloofd met een jongen uit haar klas (“we mogen van de juf geen kusjes geven in de klas, mama”), zit bij de dansles met allemaal kleuter primaballerina’s , telt zomaar tot 10 in het Engels, zingt ze over seizoenen en alle maanden van het jaar en lijkt soms zelfs al te kunnen kloklezen. Ik kan het af en toe niet bijhouden allemaal, maar Lola smult er van!

Luizenmoeder?

Ook voor mij zijn er genoeg nieuwe veranderingen. Zo had ik laatst mijn eerste ouderavond, dat was ook een heuse mijlpaal voor mij. Nee, ik ben niet de luizenmoeder geworden en helaas heb ik ook echt (te) weinig tijd om actief mee te helpen in de klas (wat ik oprecht heel erg jammer vind). Maar inmiddels voel ik mij al helemaal thuis als mama van een dochter in de kleuterklas.

Ach, zo lang ik er voor zorg dat ze op tijd op school komt, en ik haar rugzak niet vergeet mee te geven (hè papa!?), komt het goed! Tot nu toe lukt dat prima (afkloppen!).

Hoe ging bij jouw kind de eerste periode op de basisschool? 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

 

 

Spread the love

You Might Also Like