Kids Mommy Stuff Personal Persoonlijk

Een maand samen slapen – hoe bevalt het?

26 september 2018
Inmiddels slapen onze meiden alweer ruim 1 maand samen op hun nieuwe slaapkamer. Breken ze iedere avond de tent af of slapen ze als schone slaapsters? Zo ging onze eerste maand, met de meiden samen op de nieuwe slaapkamer.

Project slaapkamer

Het was even twijfelen of het wel een goed idee was om beide dames samen op één kamer te laten slapen. Uiteindelijk besloten we het gewoon te proberen, want mocht het niet lukken, dan konden we altijd nog terug. Zo gezegd, zo gedaan. Project kinderslaapkamer ging van start. Ik verfde de boel, mijn moeder en tante kwamen behangen. Ondertussen deden we een heuse Ikea Hack met twee Kura bedden en voila, mijn kinderslaapkamer project was klaar!

In de weken tijdens het klussen konden de dames alvast een beetje wennen aan elkaars gezelschap. Eerst in een geïmproviseerd stapelbed en later naast elkaar met de matrassen op de grond. Dit ging eigenlijk best wel goed. Natuurlijk was het extra gezellig in de avonden en begon de dag nét iets vroeger in de ochtenden. Maar over het algemeen ging het prima. Ook de meiden vonden het leuk om samen te slapen.

Krijsfestijn

Slechts één keer hadden ze het zo ver gekregen dat ik bijna het hele project had afgeblazen. Die avond bleven ze spoken en niet luisteren, waarna ik Coco in haar ledikantje in haar oude kamertje terug had gelegd. Daarbij werd ik (natuurlijk was ik nét die bewuste avond alleen thuis met de meiden) beloond vanuit twee slaapkamer door een koor (in canon, jawel) van krijsende kids. Mijn God, wat was dat een helse avond zeg! Gelukkig was dit krijsfestijn eenmalig en heb ik daarna nooit meer hoeven “genieten” van zo’n zelfde krijsconcert. Fjieuw!

Nu slapen de schone slaapsters dus alweer een tijdje samen én in hun nieuwe kamer en tot zo ver gaat het eigenlijk best wel goed. We zijn nog even aan het uittesten welke methode het beste werkt. Ze tegelijk naar bed brengen of toch eerst Coco en dan pas Lola. Soms vinden ze het namelijk iets té gezellig samen en deze papa en mama hebben geen zin om iedere avond als scheidsrechter langs te moeten komen (lees: tien keer naar boven te gaan met telkens een nieuw dreigement). Dat gebeurd namelijk ook wel eens. Daar willen we dus nog even samen naar kijken hoe we het avondritueel zo helder en fijn mogelijk kunnen maken, zodat iedereen er blij van wordt.

Bijna helemaal af

Verder bevalt het samen slapen in de nieuwe slaapkamer super goed. Hij is ook helemaal af, op de gordijnen na. Deze hebben we namelijk nog steeds niet vervangen, dus ben ik ondertussen nog een het rondneuzen voor leuke low-budget exemplaren. Toevallig kwam ik al een paar mooie Vouwgordijnen van Doehetbudget  tegen, die mooi passen bij de slaapkamer. Dan is hij echt helemaal af.

Ik ben dus erg blij met de keuze om de kids samen te laten slapen. Natuurlijk weten we pas over een tijdjes of het echt een goed idee was, maar als ik nu al zie hoe sterk de band is gegroeid tussen die twee, dan sta ik 100% achter mijn keuze en is het sowieso niet voor niets geweest. De meiden vinden het in ieder geval super leuk, dus dat is al super fijn.

Slapen jouw kinderen ook samen op één kamer? Leg jij ze er tegelijk in of juist niet? 

 

Spread the love

You Might Also Like

  • Jacqueline 26 september 2018 at 18:45

    Zelf heb ik tot mijn 18e met mijn zus een kamer gedeeld, maar voor mijn meiden zou het niets zijn. Ze schelen ook wel 4,5 jaar, wellicht heeft dat er ook mee te maken. Zelfs op vakantie gaan we het liefst voor gescheiden slaapkamers, hebben wij het als ouders ook een beetje fijn. 😉