Mommy Stuff Personal Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 25 maanden

26 september 2018
Lieve Coco,

Vandaag ben je 25 maandjes oud. Je eerste maand als dreumes. En wat voor één! Mijn kleine wijsneusje! Je kletst de oren van mijn kop en zingt het liefst de hele dag liedjes. “Samen eten, samen eten”, zing je dan, in plaats van “smakelijk eten”. Zo lief! Ook moet iedereen goed kijken wat je doet. “Kijk mama, kijk papa!”, roep je, terwijl je goed in de gaten houdt of iedereen echt oplet.

Ook wil je alles zelf doen. Aankleden, tanden poetsen, haren kammen. Dan trek je het liefst de kleren en schoenen van een ander aan. Veel te groot, maar dat maakt niets uit. Je kunt het allemaal “zelluf”. “Coco doen”, zeg je dan heel overtuigend.

De laatste maand ben je ontzettend knuffelig, dan kom je zo lekker op mijn schoot met je hoofdje op mijn schouder liggen. Dat vind ik zoooo fijn. Ook als je gaat slapen vraag je steeds “mama aaien?”, waarna ik zachtjes over je ruggetje aai. Fijn dat we daar samen zo van kunnen genieten. Ik hoop dat je nog heel lang zo’n knuffelkontje blijft.

Wat wel schattig is, wanneer je soms wat extra aandacht wilt, dan zet je jouw “baby-snoetje” op en maak je baby geluidjes. Dan wil je even onze baby zijn. Gekke meid. Je blijft altijd mijn “baby”, ook al ben je al zo’n grote meid.

Helaas vindt je het slapen de laatste weken helemaal stom “Coco niet slapen!”, roep je dan en dat weet je soms nog best lang vol te houden. Toch merk ik dat je nog echt je middagdutje nodig hebt en je het achteraf toch altijd fijn vond om lekker even te slapen. Klein eigenwijsje van mij!

Afgelopen maand mocht je weer mee naar het consultatiebureau. Je was 87,5 cm lang en je gewicht ben ik even vergeten. Je zat iets boven je gemiddelde, maar was een gezonde Hollandse dame, hihi. Net je moeder dus! Verder deed je alles goed en liet je stoer zien hoe je alle opdrachten perfect voltooide. Kleine wijsneus!

Sinds een maand slaap je samen met je grote zus in jullie nieuwe slaapkamer. Dit vindt je nog steeds super cool, al maak je haar soms wel iets te vroeg wakker in de ochtend. Wel zie ik jullie zo ontzettend naar elkaar toe groeien sinds jullie samen slapen. Dat is geweldig om te zien. Die zusterliefde. Hoe Lola je helpt en geruststelt, of hoe ze je rug aait wanneer je niet kunt slapen. Zo lief!

Wat was het weer een mooie maand met jou, lieve Coco. Ik geniet iedere dag van je!

Ik hou van jou, tot aan de maan en weer terug!
Dikke knuffel,
Mama
x

Lees hier de brief aan Lola toen ze 25 maanden oud (leuk om te vergelijken!) was alle vorige brieven voor Coco.
Bekijk hier nog een paar leuke foto’s van Coco’s 25 maanden fotoshoot: (klik op foto voor vergroting)

Spread the love

You Might Also Like

  • Tante Guusje 26 september 2018 at 11:20

    Ze is zelfs al een peuter Jans 😍 en wat voor één! Knappe meid is het🤩 mooie fotos ook! Heerlijk eigenwijs lolbroekje 💋