Herfst Home

Knus buiten genieten tijdens de herfst

24 september 2018
Het is gewoon alweer officieel herfst! Ik kan er niet onderuit, maar eigenlijk ben ik er nog niet helemaal aan toe. Deze zomer was het namelijk vaak zó heet, dat ik misschien maar 5 keer met mijn gezin buiten in onze tuin heb kunnen eten. Zou dat ik de herfst dan wel nog een paar keer lukken?

Te warm om buiten te eten

Samen buiten eten, dat is voor mij toch wel een van de ultieme genietmomenten van de zomer. Soms lukt het al in de lente en als het even meezit ook wel eens in de herfst. Lekker knus in de frisse lucht genieten van je eten en van elkaar, alsof je in je tuin aan het picknicken bent. Helaas was het deze zomer vaak zó ontzettend warm, dat ik juist de deuren dicht hield en samen met de kinderen binnen moest blijven. Zo zonde eigenlijk.

 

Genieten van de herfst

Hopelijk krijgen we dit najaar nog een paar lekkere dagen. Zo kunnen we misschien alsnog lekker buiten genieten. Natuurlijk hou ik ook wel van een mooie boswandeling, maar lekker in de tuin vertoeven als de kinderen aan het ravotten zijn is ook genieten. In een relaxte stoel of bank zitten terwijl je kids voor de 100ste keer van de glijbaan af glijden terwijl je ze (iets te hard – sorry buren!) hoort roepen; “Kijk mama!” Zo simpel, maar zo fijn.

Knus en comfortabel

Helaas hebben wij niet zo’n hele grote tuin en ook onze tuinset is (behoorlijk) aan vervanging toe. Soms zie ik zo’n comfortabel ligbed en dan denk ik, dat wil ik ook wel! Of zo’n mooie houten picknicktafel met banken, dat vind ik zo knus! Die staat al jaren op mijn wensenlijstje. Ondertussen ben ik aan het wachten tot onze oude tuinset het begeeft, zodat ik eindelijk een relaxte set kan kopen. Misschien moet ik vriendlief toch maar eens lief aankijken of laten rondkijken op tuinmeubelen.nlZodat we deze herfst er knus en comfortabel bij zitten in onze tuin, genietend van onze meiden.

Zit jij vaak in je tuin? Wat voor tuinset heb jij?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking. 

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 24 september 2018 at 12:54

  Wij hebben een overkapping met glazen dak en glazen schuifdeuren aan de achterkant van het huis.
  Daar zitten wij het hele jaar, als het niet te koud is.
  We hebben dagen, dat we helemaal overdag niet in huis zijn.
  We eten er en ontvangen er visite.
  Meestal, als het mooi weer is, met de deuren helemaal open.
  Hebben er ook wel eens gezeten met een pak sneeuw buiten, terwijl de zon het in de serre aangenaam maakte.
  Met zo’n overkapping is het echt genieten !
  Wij hebben er een gewone tuinset staan met hoge tuinstoelen, die je kunt veranderen van stand.
  Dat zit geweldig goed.
  Als het te warm was, hadden we een waaier aan, om het weer wat aangenamer te maken. Want zo’n glazen dak kan het heel heet maken.
  Ik heb twee olijven boompjes en die kunnen daar mooi overwinteren. Hoop op nog wat lekker weer, om er te kunnen zitten.

  • Janske 24 september 2018 at 13:24

   Oh Will, dat klinkt als een hele fijne plek 😃