Papa test Review Shoptip Sinterklaas

Papa test #4: Jooki, dé muziekspeler voor (jonge) kids

21 september 2018
Een tijdje geleden kreeg ik van vriendlief de vraag of het geen leuk idee was om de Jooki muziekspeler te kopen voor de kids. De watte? De Jooki, een muziekspeler speciaal voor kids. Dat klonk voor mij als muziek in de oren. We besloten om Coco er een cadeau te doen voor haar verjaardag. Samen met papa testte de kids de Jooki uit en met succes! De Jooki is een ideale cadeautip voor alle jonge muziekliefhebbers!

Muziek = fun!

Kinderen houden van muziek luisteren een meezingen maar ik durf ze nog niet zelf met onze cd-speler te laten spelen. Eigenlijk hadden we tot nu geen enkele manier voor onze kleine kinderen dat ze zelf muziekalbums konden opzetten totdat we Jooki in huis kregen. Met de Jooki kunnen ze namelijk zelf bepalen welke muziek ze willen luisteren (welke de ouders hebben geselecteerd, uiteraard). Ideaal voor iedereen in huis!

Wat is de Jooki?

Jooki is een muziekspeler die kinderen kunnen gebruiken in een veilige en scherm-vrije omgeving. Kopieer er je eigen muziek op (bijvoorbeeld van een CD) of luister online naar je favoriete Spotify afspeellijsten of naar web-radio’s. Je zet jouw favoriete muziek (of die van je kids) op de losse figuurtjes en de kids kunnen zelf deze op de Jooki plaatsen om de muziek te luisteren. Je kunt een lange playlist maken op ieder figuurtje of juist een korte.

Kidsproof

Jooki is speciaal ontworpen om door kinderen gehanteerd te worden, en kan dus tegen een stootje. Maar Jooki is met zijn goede geluidskwaliteit en speelse looks ook leuk voor de rest van de familie.

Uitbreiding

We hebben er 5 extra “tokens” bijgekocht, zodat de meiden er nog een paar extra hebben om te wisselen. Ook hebben we er een aantal luisterboeken op gezet en muziek waar wij zelf blij van worden. De tokens zijn wel het goedkoopst , maar ze zijn niet zo fijn in gebruik als de figuurtjes omdat als je ze vast duwt de kids ze er lastiger af kunt halen.

Vast duwen doe je alleen als je er mee wilt lopen. En lopen doen de kids inderdaad wel eens. Ze pakken een figuurtje, duwen die vast en nemen hem aan de hendel mee naar buiten om daar lekker verder te luisteren.

Configuratie tips

Op je smartphone download je de Jooki App, dan maak je met je Wifi verbinding naar je Jooki, en ga je op je telefoon naar de Jooki App, hier stel je je Wifi in. Als dat klaar is, maak je weer met je privé Wifi verbinding en je App ziet je Jooki, simpel! Daarna kun je beginnen om playlist aan te maken en die te koppelen aan de poppetjes/schijfjes.

Nadelen:

Prijs: hij is vrij prijzig voor een speaker, máár toch de moeite waard, (want wij ouders gebruiken hem namelijk ook) om muziek te luisteren in de tuin, in de auto en op vakantie. En later als de kinderen groot zijn, kunnen ze hem ook gebruiken als bluetooth speaker zonder de poppetjes/schijfjes.

Opstarten: eigenlijk is er maar 1 nadeel welke ze vast en zeker nog gaan oplossen en dat is het opstarten. Hij doet er vrij lang over om op te starten. Er zitten nog wel schoonheid foutjes in de software maar ze zijn heel actief bezig om die op te lossen. Dit merkten wij omdat alle “bugs” die wij mailden naar het Jooki team, direct werden opgelost en fijn werden terug gecommuniceerd. Complimenten!

Voordelen:

Interactie met muziek: Kinderen zijn interactief bezig met muziek. Ze bepalen zelf of ze zin hebben in een luisterboek, babymuziek, kleutermuziek enz.

Overal muziek: Ze kunnen er mee naar toe gaan waar ze willen, zijn niet plaats gebonden. Je kunt hem dus overal mee naar toe nemen.

Kidsproof: Hij heeft een koptelefoon aansluiting (handig voor in de auto) en is spat en stofdicht.

Je koopt de Jooki met 5 figuurtjes voor €199,- en losse tokens of figuurtjes kun je los bijbestellen vanaf €14,95.

Wil jij ook een Jooki voor je muzikale kids? Je besteld hem hier:

Wat vinden wij van de Jooki?

Wij gebruiken de Jooki nu pas één maand, maar wel bijna dagelijks. De kinderen (zelfs Coco, net 2) wist meteen hoe ze de Jooki kon bedienen. Jooki brengt iedere dag weer muziek en luisterverhalen in huis, in de tuin, in de auto en op vakantie. De kinderen zetten hem gewoon zelf aan wanneer ze zin hebben om muziek te luisteren, zo leuk! We hoeven niet telkens een CD aan te zetten, dat doen ze gewoon lekker zelf. Handig!

Wij willen niet meer zonder en zijn erg blij met onze Jooki. Wat ons betreft een super shoptip voor gezinnen met (jonge) kids die houden van muziek! Leuke cadeautip voor de Feestdagen!

Papa testte ook deze coole gadgets uit met de meiden:
Lees ook de vorige Papa test’s:

Kende jij de Jooki muziekspeler ook al? Zijn jouw kids ook zo gek op muziek?

Spread the love

You Might Also Like

 • Jessica Mostert 19 mei 2019 at 10:03

  Wat fijn om de review te lezen. Wij willen een jooki kopen voor onze dochter. Nu hebben wij geen fysieke muziek en alleen alles via spotify. Dit moet met een internet verbinding. Kunnen jullie mij vertellen of dat onderweg met het internet van je telefoon kan. En kun je dan zelf nog andere spotify luisteren. Of ben je dan echt afhankelijk van WiFi? Dat is bij ons namelijk het wel of niet doen punt. Ik hoop dat jullie mij meer kunne. Vertellen.

  Groet Jessica Mostert

 • Robin Zutekouw 29 juni 2021 at 22:15

  Hoi!
  Ik wil heel graag de Jooki aanschaffen voor onze kinderen maar het is nergens meer verkrijgbaar. Mochten jullie erop uitgekeken zijn dan houden wij ons aanbevolen!

  • Janske 30 juni 2021 at 07:35

   Oh wat balen zeg. We gebruiken hem nog steeds met veel plezier. Hopelijk kun je er snel eentje kopen.