DIY Home Home Sweet Home Shoptip

Is het al weer tijd voor een nieuwe metamorfose?

19 september 2018
Sinds mijn “project kinderslaapkamer” klaar is, ben ik alweer aan het bedenken welke ruimte in huis er nu wel een metamorfose kan gebruiken. Zo wil ik al een tijdje de wc op “pimpen” en ook de hal naar de voordeur kan wel wat extra’s gebruiken. Je huis is tenslotte nooit “af”. Herken jij dat ook?

Het hele huis verbouwd

Toen wij in ons huis kwamen wonen, hebben we alles aangepakt. Van een aanbouw tot een dakkapel, van nieuwe keuken tot de badkamer. Alles werd precies zoals wij ons “thuis” het liefst wilden zien. Het was ook echt zoals we voor ogen hadden en helemaal “af”. Toch hebben we in de afgelopen 6 jaar alweer twee keer een babykamer en kinderslaapkamer opnieuw ingericht en gestyled. Zo blijf je altijd bezig. Gelukkig kan ik daar ook heel erg blij van worden, dat scheelt.

Een perfecte metamorfose

Ik ben altijd weer blij als mijn metamorfoses geslaagd zijn en ik alle meubels en accessoires heb kunnen vinden die ik in gedachten had. Wanneer het totale plaatje klopt. Mooie, degelijke meubels, die praktisch zijn in gebruik, maar ook net even anders zijn dan anders. Ik hou van meubels die logisch zijn, die kloppen. Soms “spice” ik ze zelf op met een tof kleurtje of combineer ik ze met mijn eigen (tweedehands) meubels. Die combinatie én met mijn eigen “Janske sausje” er overheen, maakt het geheel tot een (voor mij) perfecte metamorfose.

Hoe ga ik aan de slag?

Wanneer ik begin met een nieuw project, verzamelen ik op mijn Pinterest eerst zoveel mogelijk inspiratie. Daarna ga ik op zoek waar ik mijn favoriete meubels en accessoires voor een leuke prijs kan vinden. Zo kun je alle webshops los bekijken, of je kunt het nóg makkelijker doen door op Lionshome.nl in één keer het complete assortiment te bekijken van honderden winkels, zoals onder andere Bol.com en Wehkamp. Dat scheelt een hoop tijd! Handig!

Zo ben ik momenteel op zoek naar een handig schoenenrek voor onze (reuzachtige berg) schoenen in onze hal. Ik zie al meteen een aantal hele leuke er tussen staan. Nu nog even checken hoeveel schoenen er écht in de hal moeten blijven staan. Met drie vrouwen in huis kan ik nu alvast kijken voor een rek met extra veel ruimte, hihi!

Zodra ik alle meubels en materialen heb voor de metamorfose, ga ik aan de slag. Het liefst maak ik het dan ook zo snel mogelijk af, zodat ik niet te lang hoef te wachten tot het eindresultaat. Dat vind ik namelijk het allerleukst van de metamorfose, het eindresultaat. Het is dat ik het lastig vind om er de tijd voor te vinden, anders waren alle ruimtes vast nu al “af”.

Vindt jij het ook zo leuk om ruimtes in huis zelf een metamorfose te geven en is jouw huis ook nooit af? 

 Dit artikel is mogelijk gemaakt door middel van een samenwerking.

Deze artikelen vindt je vast ook leuk om te lezen:

Lola’s grote meisjeskamer makeover

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Jacqueline 19 september 2018 at 09:29

  Leuk om te lezen hoe jij het aanpakt. Maar wat ik in je verhaal mis: de eindeloze discussies met je partner om te beslissen wat het gaat worden, hebben jullie die niet? 😉 Onze smaken verschillen nogal, dus dan duurt het wel even voor we het eens zijn. Dus we zijn al 15 jaar bezig en ons huis is nog lang niet af, haha!

  • Janske 19 september 2018 at 09:31

   Gelukkig hebben wij dezelfde smaak, dat maakt het een stuk makkelijker 🤣

   • Jacqueline 19 september 2018 at 14:41

    Daar bof je echt enorm mee, haha!