afvalrace Diet Battle Gezond Mommy Stuff Personal Persoonlijk

Afvalrace 2.0 update #8 – De zomer overleeft?

6 september 2018
De zomer loopt op zijn eind en de meeste van onze kanjers zijn alweer begonnen met het normale dagelijkse ritme. Vaak geeft dit wat meer rust voor het afvallen. Hoe ging het op vakantie en moeten we weer hard aan de bak om de vakantiekilo’s er af te krijgen, of valt het mee?

Persoonlijke updates

Janske

Startgewicht: (juli 2017) 103,5 kg – 84,3 kg (1 jan 2018) 82,5 kg (1 maand geleden)

Gewicht nu: 83,9 kg

In augustus afgevallen: + 1,4 kg

Mijn doel voor augustus heb ik wel/niet behaald en waarom: Helaas heb ik mijn doel niet behaald. Ik blijf een beetje schommelen tussen de 82 en 85 kg.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Om mij in te houden met al dat lekkers, zoveel feestjes. Mag wel weer wat minder.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik nog steeds onder de 85 blijf en dat ik weer ben gaan sporten. Dat voelde heerlijk, ondanks de spierpijn in de dagen daarna.

Ik ben wel/niet blij dat de vakantie weer voorbij is omdat: ik ga nog op vakantie en vind het jammer dat hij voorbij is gevlogen.

Mijn doel voor september is: Om af te vallen! Terug naar mijn doel!

Boodschap voor mijzelf: Minder snoepen en effe normaal doen. You’ve got this!

Wat ik verder nog kwijt wil: Dat ik trots ben op alle kanjers. We gaan deze laatste 4 maanden nog even kei hard rocken en onze doelen behalen. Yes!

Dace

Startgewicht: 95

Gewicht nu: 87,5

In augustus afgevallen: -0,6 + 0,5= -0,1! de plus 0,5 zijn de vakantieonzen.

Dit vond ik deze maand erg lastig: eigenlijk niet echt iets. het weer even in gareel komen kost me blijkbaar een paar dagen maar dat gaat inmiddels weer aardig goed.

Het meest trots ben ik deze maand op: de ‘maar’ 5 ons. op vakantie kun je bijna niet anders dan met de pot meeëten maar daarnaast kan ik natuurlijk wel beslissingen nemen als: geen ijs en chips en koek en allerlei ander tussendoors.

dat heeft me verrassend weinig moeite gekost dit jaar. het voelde eindelijk eens niet als tekortkomen maar als een keuze. daarnaast at ik iedere dag een croissant en veel stokbrood. maar als er een keuze was om bruinbrood te eten dan deed ik dat.

Ik ben wel/niet blij dat de vakantie weer voorbij is omdat: op zich wel blij. want ik had geen weegschaal mee en ik was echt bang dat al die 5 kilo’s er weer aanzaten.

Mijn doel voor september is: – 1 kilo 86,5 kilo op de weegschaal dus!

Boodschap voor mijzelf: blijven doorgaan op de ingeslagen weg. ik kán het en wil het. ik wil blijven denken aan al die leuke kleren die ik dan weer aankan. ik heb ze niet voor niets bewaard. en 1 keer iets eten dat wat minder gezond is is nog geen ramp. oppakken en doorgaan.

Wat ik verder nog kwijt wil: ik vind het heel stimulerend om dit te delen met jullie en anderen. ik gooi het makkelijk met mezelf op een akkoordje en op deze manier blijf ik mezelf beter en vooral eerder corrigeren. ik hoop ook voor anderen iets te kunnen betekenen.

ik heb er in ieder geval weer zin in ! mijn doel is eind dit jaar 85 te wegen.

daarnaast heb ik een doel dat verband houdt met mijn kilo’s te veel: dat is opruimen. ook mijn huis heeft overgewicht en hand in hand dit aanpakken bevalt me goed. vandaag een lamp weggedaan die ik 10 jaar heb en die 3 keer aan geweest is.  dus als deze mail verzonden is ga ik mijn bureau opruimen. ook dit kán ik!

Astrid

Startgewicht: 71,8kg

Gewicht nu: geen idee, weegschaal is tijdelijk buiten gebruik.

In augustus afgevallen: …

Mijn doel voor augustus heb ik wel/niet behaald en waarom: geen idee dus maar denk het niet.

Dit vond ik deze maand erg lastig: toch weer best wat snaaidrang nadat ik eind juli best veel was afgevallen. Die mindset van “dan mag het wel weer” moet er echt uit haha.

Het meest trots ben ik deze maand op: hoeveel ik heb bewogen. Ik heb nl. ondanks het warme weer best wel wat gedaan.

Ik ben wel/niet blij dat de vakantie weer voorbij is omdat: ik had geen vakantie maar houd daar ook niet van vanwege gebrek aan structuur. Ik vind het wel jammer dat het warme weer over is.

Mijn doel voor september is: nog steeds onder de 68kg komen dan maar. Boodschap voor mijzelf: keep on moving!

Wat ik verder nog kwijt wil: ik heb vorige week voor het eerst in lange tijd weer gezwommen. Heerlijk!

Eline

Startgewicht: 107,3

Gewicht nu: Ik weet het niet en wil het geloof ik ook niet weten haha! Ben op vakantie 🙂

In augustus afgevallen: Voordat ik bijna 2 weken geleden op vakantie ging stond de teller op 1,5 aangekomen

Mijn doel voor augustus heb ik wel/niet behaald en waarom: Nee, het was voor mij een emotionele maand ivm een gebeurtenis 3 jaar geleden en wat huidige gebeurtenissen, waardoor ik het afvallen even compleet heb losgelaten.

Dit vond ik deze maand erg lastig: De focus op afvallen houden

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik van mezelf deze focus ook los mocht laten

Ik ben wel/niet blij dat de vakantie weer voorbij is omdat: Ik zit momenteel nog heerlijk in bikini aan het zwembad in Kroatië 🙂

Mijn doel voor september is: De focus herpakken en het getal op de weegschaal weer omlaag krijgen

Boodschap voor mijzelf: Als je beter had gekund, had je dat wel gedaan. Het is goed zo.

Wat ik verder nog kwijt wil: Wees ook lief voor jezelf dames, er is meer dan afvallen.

Mary-Lou

Startgewicht: 84,3

Gewicht nu: 80,3

In augustus afgevallen: 4 kilo

Mijn doel voor augustus heb ik wel/niet behaald en waarom: Ik heb als doel om 1 kilo per week af te vallen. Ik ben nu 5 weken bezig en mijn doel heb ik dus niet gehaald.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Van de pepermuntjes afblijven. Daar eet ik echt nog abnormaal teveel van.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik toch gewoon weer de draad heb opgepakt.

Ik ben wel/niet blij dat de vakantie weer voorbij is omdat: Ondanks dat het van mij wel eeuwig vakantie mag zijn, ben ik toch blij dat het over is. Ik had namelijk met mezelf afgesproken dat ik na de vakantie opnieuw zou beginnen. Dat heb ik dan ook gedaan.

Mijn doel voor september is: Doorgaan met mijn gestelde doelen.

Boodschap voor mijzelf: Blijf van die pepermuntjes af! Haha

Wat ik verder nog kwijt wil: Afvallen is eigenlijk zo simpel. Minder eten en meer bewegen. Waarom is het dan toch zo ontzettend moeilijk? Grrr…

Tip van de maand: 

Nog een paar maandjes voor het eind van het jaar. Wat was ook alweer je doel? Probeer even terug te gaan naar die basis. Waarom wil je afvallen en hoe kun je dit bereiken. Focus op je doel en ga er voor!

Wil je onze vorige updates van onze afvalrace teruglezen? Dat kan hier!

Dit vindt je waarschijnlijk ook leuk om te lezen:

   

Spread the love

You Might Also Like