About Me Personal Persoonlijk

Project Janske (persoonlijke update)

31 augustus 2018
Vanochtend kon ik eindelijk naar mijn afspraak bij de internist voor mijn hoge bloeddruk. Dat liep uit tot een zeer interessante ochtend. Ik ga de komende tijd aan de slag met “project Janske”. Uitvinden wat de oorzaak en het gevolg is van mijn (te) hoge bloeddruk. Met veel ziekenhuisbezoekjes op de planning dus.

Dit keer zonder baby

Na veel geduld was het vanmorgen eindelijk zo ver, mijn gesprek bij de internist. Ik was vooral erg benieuwd wat hij of zij zou gaan doen en hoe we hiermee “aan de slag konden gaan”. Het was wel even gek om weer terug te zijn in het ziekenhuis. Dit keer niet voor een echo, bevalling of iets in die trend. Geen baby vandaag….

Bij de internist

Na een half uur wachten was ik aan de beurt. Een vriendelijke vrouwelijke internist. Fijn. Samen besproken we wat er de afgelopen weken, maanden en jaren allemaal was gebeurd. In een sneltreinvaart kwam mijn hele lichamelijke geschiedenis voorbij. Ondertussen maakte zij notities. Daarna was het tijd voor een lichamelijk onderzoek, bloeddruk opmeten, hart, longen etc controleren. Alles was in orde, behalve mijn bloeddruk. Vooral de onderdruk was (nog steeds) te hoog.

Omdat dit ergens door komt gaan we opzoek naar de oorzaak en het gevolg. Ze kwam meteen met een hele lijst onderzoeken waar ik mijn “project Janske” mee mocht starten.

Project Janske – checklist

 • bloed en urine onderzoek – check!
 • stoppen met pil iom huisarts – nagevraagd- check, nu nog keuze maken
 • oogonderzoek
 • diëtist (ivm aangepast diët)
 • 24-uur urineonderzoek
 • echo
 • vervolggesprek

Hoppa….daarmee mocht ik naar de balie….en plannen maar. Voordat ik naar huis ging heb ik alvast mijn bloed en urine onderzoek gedaan zodat ik alvast iets kon afvinken. Scheelt toch weer.

Let’s do this!

De komende weken ben ik dus regelmatig in het ziekenhuis te vinden en hoop ik samen met de artsen een oorzaak & oplossing te vinden. Ik voel mij namelijk nog steeds niet fit. Ik ben veel moe, heb vaak last van hoofdpijn en merk dat mijn bloeddruk echt nog niet helemaal goed is. Tijd voor verbetering dus.

Ik ben erg benieuwd wat er uit de uitslagen zal komen. Ik verwacht dat het met mijn hormonen te maken heeft. Hopelijk helpt het stoppen met de pil al. Dat zou fijn zijn. Hopelijk binnenkort beter nieuws over “project Janske”.

Heb jij ervaring met de implanon, Mirena (hormoonspiraaltje), Cerazette, of de koperspiraal? Wat zijn jouw ervaringen?

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Ellen 31 augustus 2018 at 16:41

  Wat naar allemaal Jans! Maar hier geen hormonen meer, niks nada noppes. Rotzooi! Manlief heeft de taak dit keer op zich genomen en er is wat geknipt bij hem 😜😂 en zo dus ook prima!
  Heel veel succes en sterkte en hopelijk vinden ze gauw de oorzaak!

 • Maaike 31 augustus 2018 at 17:56

  Wat ontzettend naar allemaal! Mirena bevalt mij prima. Stuur vooral een berichtje bij concrete vragen als je wil!

 • Marjo 31 augustus 2018 at 18:07

  Wauw flinke lijst maar goed opgepakt. Ik heb zelf een spiraal Mirena omdat ik achter de koperspiral niet sta (maar dat is een andere discussi) ik moet zeggen ik heb nu de 2de maar heb hier mee last van voor.mijn gevoel. Dus twijfel nog heb het gevoel meer futloos te zijn. Vriendinnen hebben hem er allemaal uitgehaald omdat ze toch last kregen van de hormonen

 • Linda 31 augustus 2018 at 20:42

  Een complete apk joh! Hopelijk komt daar iets uit en kunnen ze je verder helpen. De Mirena spiraal is ondertussen alweer vervangen voor de Kyleena spiraal. Nog minder hormonen. Kijk maar eens even.

  Xx

 • wendy 1 september 2018 at 08:16

  Ik gebruik de cerazette in afwachtinge voor een gyneacologisch operatie. Dus gelukkig maar tijdelijk want ik ben er absoluut niet tevreden over. Gebruik nu 3 maanden en moet nog 2 weken. Stemmingswisselingen, bijna constant bloedingen, super laag libido, gewichtstoename (je maag lijkt wel een bodemloze put constant hongergevoel), slecht tandvlees.

 • Anneke 1 september 2018 at 09:11

  Implanon hebruikt, maar mee gestopt ivm vocht vasthouden en gewichtstoename. Gebruik geen hormonen meer. Ik ben ook bekend met hoge bloeddruk, maar volgens mijn internist is bij veel mensen met hoge bloeddruk geen aanwijsbare oorzaak te vinden. Zo ook bij mij. Met juiste medicijnen (dat kostte even tijd) nu onder controle en bijkomende klachten ook. Succes met de medische molen!

 • Mindy 1 september 2018 at 22:30

  Ik heb een koperspiraaltje gehad omdat ik geen oestrogeen mag binnenkrijgen, maar mijn lichaam werkte t ding er elke keer (au!) weer uit…

  Sinds vorig jaar heb ik een implanon, staafje in Mn arm dus. In het begin onregelmatige bloedingen. Nu geen last van emotionele buien maar wel redelijk onregelmatiger ongesteld en het is dunner, wel veel minder buikkrampen …

 • Jacqueline 2 september 2018 at 19:34

  Ik heb inmiddels mijn 3e mirena, zou niet anders willen. Maar niet vanwege bloeddrukproblemen oid, gewoon omdat ik te lui ben om elke dag een pil te slikken en elke maand ongesteld te worden. 😉