Kids Mommy Stuff

Zou jij online een oppas zoeken? (+ winactie #52)

29 augustus 2018
Als ouders ben je (vaak) het liefst zelf bij je kids. Maar soms lukt dat even niet. Soms wil of moet je er even tussenuit. Dan is het fijn wanneer je een goede oppas kunt regelen. Je (schoon) moeder, vriendin of buurmeisje is altijd fijn. Maar als ook zij geen optie zijn, wat regel je dan? Tegenwoordig kun je via internet een oppas zoeken bij jou in de buurt. Ideaal toch, of niet?

Janske als oppas

In mijn jeugd had ik zo’n 10 oppaskindjes, tussen de leeftijd van 3 maanden tot een jaartje of 8. Ik vond het toch telkens weer een hele verantwoordelijkheid, om te zorgen voor die kleintjes. Wat als ze niet wilden slapen of ziek zouden worden? En ja, eentje poepte zich tot aan zijn nek onder en een ander kreeg een acute oorontsteking en huilde alles bij elkaar. Eentje wilde de hele avond niet slapen en die avond dat ik op vijf kinderen tegelijk mocht passen was de langste avond van mijn leven. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en ging het altijd prima, maar toch vind ik het nog steeds wel een gevoelig onderwerp, dat oppassen.

Opa en oma dag

Tegenwoordig passen eigenlijk altijd mijn ouders op onze kinderen. Een keer in de week hebben ze zelfs een vaste oppasdag. Dat vinden we allemaal erg fijn. Zo zien we elkaar extra vaak en kunnen ze echt genieten van hun kleinkinderen en zij van hen. We liggen voor 99% op één lijn qua opvoeding en zij passen zich makkelijk aan op onze (opvoed)wensen. Ik hoef mij daarom nooit zorgen te maken of het wel goed gaat. Dat is fijn.

Buurmeisje

Ons buurmeisje is de afgelopen jaren ook regelmatig komen “oppassen” terwijl wij gewoon thuis waren. Zo kon ze alvast een beetje oefenen met het “echte” werk. Laatst mocht ze voor de eerste keer echt komen oppassen. Ze werd meteen op de proef gesteld door de meiden omdat Coco niet wilde gaan slapen en Lola hierdoor wakker bleef, maar ze liet zich niet gek maken. Super knap! Fijn dat we een extra oppas hebben met haar erbij!

Online een oppas zoeken?

Soms komt het voor dat je vaste oppas niet in de mogelijkheid is om te komen oppassen. Wat doe je dan? Wist je dat je ook online een oppas kunt zoeken bij jou in de buurt? Oppassen.nl is de oppas community van Nederland. Hier je als ouders direct met een oppas of gastouder in contact komen en op deze manier elkaar helpen. Dit kan via de website en via de App.

Je kunt makkelijk zoeken in je eigen buurt. Op de persoonlijke profielen van alle oppassers kun je zien wie ze zijn en wat hun kwaliteiten en beschikbaarheid is. Daarnaast kun je op oppaswerk als ouders een oproepje plaatsen wanneer je zelf op zoek bent naar een oppas. Een vraag en aanbod marktplaats online. Niets geen briefjes meer op het prikbord bij de supermarkt, gewoon een uitgebreide online community.

Wat vind ik daar van?

Ik moet je bekennen, mijn eerste gedachten waren niet zo enthousiast. Misschien ben ik daar ook iets te wantrouwend voor. Je laat toch je meest kostbare bezit achter bij een “vreemde”. Natuurlijk weet ik wel dat deze oppassen allemaal goede referenties hebben, welke ik terug kan lezen op de website. Daarbij maak je vooraf een (telefonische) afspraak om elkaar te leren kennen, wat ook wel fijn is. Het is denk ik vooral even wennen, maar als je eenmaal aan het idee bent gewend is het natuurlijk wel een super handig concept. Snel en makkelijk een oppas regelen uit jouw buurt. Via een App. Er zijn al duizenden mensen ons voorgegaan, dus het is sowieso al een succes.

WINACTIE

Namens Oppassen.nl mag ik een premium account voor 3 maanden (t.w.v. 30 euro) weggeven, zodat ook jij gebruik kunt maken van Oppassen.nl in jouw buurt!

Hoe kun jij winnen?

Laat bij de reacties weten waarom jij wilt winnen!

Vergeet ook niet om een geldig e-mailadres in te vullen.

 • Voor een extra winkans (én omdat ik dat ontzettend waardeer) mag je mij volgen via mijn social media kanalen; Facebook of  Instagram 
 • Een reactie plaatsen onder mijn Facebookbericht of deze delen natuurlijk ook
 • Delen zou geweldig zijn, maar voel je vooral nergens tot verplicht. Gebruik hiervoor #janskenlwinactie zodat ik hem makkelijk kan terugvinden!
  Deze winactie loopt tot en met maandag 3 september 2018. Op dinsdag 4 september maak ik de winnaar bekend via mijn Facebookpagina. (het is daarom handig wanneer je mij daar ook volgt zodat ik je kan taggen).

Kende jij Oppassen.nl al? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen? Nog niet? Zou jij online een oppas zoeken of toch niet?

Spread the love

You Might Also Like

 • Gabriël 29 augustus 2018 at 10:20

  Voor ons is dat lastig. We hebben een zoon met McDD, een soort autisme.
  We kunnen een beroep doen op opa en oma, maar we willen ze liever niet teveel belasten. Zij kunnen gelukkig dealen met een kind met autisme.
  Geen idee of zo’n online platform oppassers biedt die kunnen omgaan met kinderen met een rugzakje.

 • Will 29 augustus 2018 at 16:13

  Ik heb vroeger altijd een oppas gehad, die naast ons woonde.
  Mijn ouders woonden te ver weg en hadden een drukke zaak.
  Nu is het niet meer nodig, nu pas ik op de kleinkinderen.
  Online zou ik niet zo gauw een oppas zoeken, lijkt mij niet zo veilig.
  Ik laat deze winactie aan mij voorbij gaan.

 • Marjolein 2 september 2018 at 22:45

  Last minute reactie 😉

  Wist niet van her bestaan (en stiekem heel erg modern. Niet meer via via zoals ik vroeger aan mijn adresjes kwam) en opa & oma passen veel op. Maar in de avonden vind ik langzaam wel fijner als zij niet hoeven te komen of slapend kind in een auto te krijgen en weer in bed. Ons oppas meisje is voorlopig niet beschikbaar dus wie weet !

 • Adriana de Ruiter 2 september 2018 at 23:04

  Zou geweldig zijn aangezien onze vaste oppas op kamers is gaan wonen in de stad en ik binnenkort in de avonduren een cursus bij pleegzorg moet volgen… Zo op het laatste nippertje doe ik graag nog mee! 🙂

 • Dine 3 september 2018 at 06:38

  Ok dit zou ik dus nooit doen haha! Ik ben dus zo’n moeder die er dan maar voor kiest om niet samen weg te gaan 😉

 • Mara
  Twitter:
  3 september 2018 at 08:11

  Oeh.. Ik zou t niet zo snel doen, maar proberen kan altijd! Weinig tot geen oppas in de buurt/ familie dus ik ga duimen!