Uittip

Uittip: 3 x toffe nazomer uitjes in Eindhoven (en omgeving)

24 augustus 2018
De allerwarmste dagen hebben we (hopelijk) achter de rug, september ligt alweer voor de deur maar toch is de zomer natuurlijk nog niet voorbij! wij gaan zelfs nog op vakantie! Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor een tof tripje met de kinderen tijdens de zomer of nazomer? Ik geef je drie leuke tips in en rondom Eindhoven.

Het Trollenbos

In Stad van Gerwen (zo’n 14 km van Eindhoven) vind je het Trollenbos, waar zich in huisjes en bomen trollen verstopt hebben. De trollen moeten voor het buiten licht wordt in hun holen kruipen, maar soms zijn ze te laat en dan… verstenen ze. Aan de kids om in de struiken en bomen alle trollen te spotten. Ik vind het concept erg tof klinken, op Facebook kregen ze vijf sterren. En in het bos is het vanwege de schaduw ook tijdens warm weer aangenaam vertoeven. Je kan trouwens ook reserveren voor feestjes – origineel alternatief op het klassieke partijtje in bijvoorbeeld een speeltuin. Onze meiden zouden dit dus fantastisch vinden, zoveel fantasie en avontuur, helemaal leuk!

’t Witven strandbad

’t Witven strandbad vind je op zo’n 5 km van Eindhoven en deze is van 1 mei t/m 15 september dagelijks van 10:00 tot 20:00 uur geopend. Je vindt er niet alleen een aangelegde waterplas, maar ook een ligweide, speeltuin en terras. De ideale plek om een warme zomerdag door te brengen dus. Als mama vind ik het heerlijk om toffe kinderbadkleding uit te zoeken voor mijn meiden, maar ik merk dat er ook voor vrouwen steeds meer leuke opties op de markt verschijnen – tegenwoordig gelukkig ook in een maatje meer. Vind je in de winkelstraat geen leuk badpak in je maat, check dan eens bij online aanbieders. Toevallig kan ik zelf inmiddels ook wel een nieuw badpak (in een maatje kleiner) gebruiken voor onze vakantie, dus ga ik zelf ook nog even kijken voor iets nieuws.

De Ontdekfabriek

In een oud fabrieksgebouw op StrijpS in Eindhoven bevindt zich de Ontdekfabriek, waar de kinderen films kunnen kijken, volop spelen en uitvindingen bouwen. ’s Zomers is de Ontdekfabriek zeker een bezoekje waard, want dan kun je er o.a. buiten schommelen, een waterballonnenwedstrijd houden en zelfs waterrakketten schieten. Het leuke aan de Ontdekfabriek vind ik dat het niet alleen een plek is om plezier te maken, maar dat kinderen er ook op een leuke manier dingen kunnen bijleren door bijvoorbeeld apparaten uit elkaar te schroeven. Vlakbij de ontdekfabriek kun je ook maandelijks de FeelGood Market bezoeken en lekkere ijsjes eten.

Ga jij in de nazomer ook nog leuke uitstapjes plannen met je kids? Heb je nog tips?

 

Spread the love

You Might Also Like