DIY Home Home Sweet Home

Onze kinderslaapkamer makeover – het eindresultaat in foto’s!

23 augustus 2018
Nou, daar is hij dan eindelijk. Zoals beloofd, het eindresultaat van onze kinderslaapkamer makeover! Onze meiden slapen sinds afgelopen zondag in hun gezamenlijke slaapkamer. Het was toch wel een behoorlijke klus, maar het eindresultaat mag er wat mij betreft wel wezen. Het is precies geworden zoals ik gehoopt had. Bekijk hieronder alle foto’s van de nieuwe kinderslaapkamer van Lola en Coco.

Ikea Kura bed hack

We zaten er al een tijdje over te twijfelen, of we de meiden wel of niet samen op één slaapkamer wilden laten slapen. Toen we eenmaal de knoop hadden doorgehakt en ik alle inspiratie had verzameld, wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk beginnen met mijn project “kinderslaapkamer”. We gingen op zoek naar het beste idee om ons Kura bed van Ikea te hacken (zodat we er een stapelbed van konden maken). Wat trouwens een vrij lange zoektocht werd. Maar ook de indeling van de kamer, hij is slechts 2 meter bij 3 meter groot, dus dat was ook een uitdaging.

Janske in actie…mét leerling Lola, haha.

Mommy Paint

Uiteindelijk begonnen we maar met de meiden bij elkaar op één kamer te laten slapen, zodat zij konden wennen met het samen slapen, en ik alvast de muur kon gaan schilderen met mijn kidsproof verf van Mommy Paint. Ook kon ik al snel beginnen met het verven van Lola’s Kura bed, wat nog mint van kleur was én een nieuwe Kura bed voor Coco. Vriendlief was zo lief om uiteindelijk de bedden in en op elkaar te monteren en hem zelf helemaal aan te passen door van twee hoogslapers één stapelbed te creëren. Onze eigen Kura hack dus.

stap 1, check! Muurtje 1 is klaar!

Muurstickers

Mijn moeder én haar zus hebben het stippeltjeswandje behangen en toen was het tijd voor de laatste boor en zaagwerkzaamheden en het inrichten (mijn favoriete onderdeel) van het kamertje. Zo kon ik eindelijk mijn muurstickers gaan plakken (terwijl Coco mij mee hielp met plakken, zo schattig!). De stickers heb ik via Meermetstickers.nl. Ze zijn super makkelijk op te plakken én je kunt ze net zo makkelijk weer verplaatsen (handig met hulpjes zoals Coco, hihi). De stippen maken mijn wandje toch helemaal af!

Klaar!

En nu is hij klaar. Tenminste, voor nu. Ik zal er vast wel weer dingen aan veranderen. De meiden de makeover in ieder geval erg goed geslaagd en we hebben samen weer een fijne slaapplek gecreëerd voor onze meisjes. Ik hoop dat ze hier vele jaren heerlijk zullen dromen met zijn tweetjes.

Het eindresultaat van onze nieuwe kinderslaapkamer in foto’s:

Zoals je ziet hebben we twee Kura bedden op elkaar gestapeld, maar hem op onze eigen manier gehackt zodat hij voldeed aan onze wensen.

Dit is Lola’s slaapplek, ze slaapt bovenin. De gele boekenrekjes (Ikea) heb ik geverfd met dezelfde verf als het bed.

Coco slaapt in dit knusse bed, onderin. Onder het bed hebben we de ruimte open gelaten zodat deze opbergbakken van Ikea er precies onder passen. Je hebt tenslotte nooit genoeg opbergruimte. Ik heb er nu o.a. alle dekens en dekbedden in zitten.

Het stippenbehang komt van Kwantum (van vorig jaar). Super mooi, maar wel super kwetsbaar én veel verloop, dus koop ruim in.

Linker stoeltje komt van de kringloop, deken met dennenbomen (Fine Little Day), Lamp (Lapin&Me), rieten stoeltje (Kindercompagnie), kussentjes (Nobodinoz), Legohoofd (Wehkamp).

Geruiten kussen (Nobodinoz), sterkussen (Roommate)

Maankussen (Roommate), Jip & Janneke dekbedovertrek (Hema), poezenkussentjes (Ikea)

Tijger (Doing Goods)

Opbergzakken (Done By Deer) in kast (Ikea)

Verliefd ben ik op dit vrolijke wandje. Die muurstickers maken het lekker speels ook, zo leuk! Muurstickers (Meermetstickers.nl), Konijnenkop (De Kindercompagnie), knuffels (Noodoll), Tijger (Doing Goods)

Neonlampen (Hema), Jurkje (BangBang Copenhagen), Papieren lichtslinger (Hema)

Wolken kussentjes (Zeeman)

Vloerkleed (H&M)

Lightbox met stiften (Coolgift), Paddenstoellamp (Heico via Kindercompagnie)

Vlaggetjes (Nobonidoz)

Nou, dat waren de foto’s. Best lastig trouwens, om zo’n klein kamertje duidelijk in beeld te krijgen. Hopelijk is dat toch gelukt. Het is zó anders dan de babykamer van Coco. Ik ben erg benieuwd wat je vindt van onze nieuwe kinderslaapkamer en of je hem net zo leuk vind als ik!

Vindt jij onze make-over geslaagd? Wat vindt je het allerleukst?

Waarschijnlijk vindt je deze artikelen ook wel tof om te lezen: (klik op foto)

Lola’s vorige slaapkamer make-over

 

Misschien vind je onderstaande ook wel leuk

8 Reacties

 • Beantwoord Roelina
  Twitter:
  23 augustus 2018 at 06:42

  Super tof! Mooi dat geel en lekker druk! Hou ik van.

 • Beantwoord Guusje 23 augustus 2018 at 08:50

  Heel mooi gedaan zus, vooral dat schuine gele vlak vind ik tof bedacht! In combinatie met de gele bedden 😍 wat zullen je meiden trots zijn ook!

 • Beantwoord Jacqueline
  Twitter:
  23 augustus 2018 at 19:45

  Lekker vrolijk en zonnig met dat geel!
  Jacqueline recently posted…Terug in de tijd: 22 augustus 1979My Profile

 • Beantwoord Will 24 augustus 2018 at 16:12

  Wow, wat een gezellig kamertje en dan in zo’n vrolijke kleur.
  Lola en Coco , echte bofkonten.
  Net alsof de zon alle dagen schijnt. ( Hebben we nu wel nodig , of niet !)
  Daar word je toch vrolijk van.
  Mijn kleinkinderen zouden hun kamer ook wel zo willen hebben, zó vrolijk in het geel !

 • Beantwoord Janine 6 oktober 2019 at 21:49

  Ziet er super leuk uit.
  Een vraagje hoe hebben jullie de bedden aan elkaar vast gemaakt?

  Gr janine

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge