Personal Persoonlijk

Een bijzondere ontmoeting…

14 augustus 2018
Mijn vriendinnetje en ik kennen elkaar al zo lang als ik mij kan herinneren. We groeiden samen op en waren tegelijk zwanger van onze eerste kindjes. Helaas liep dat op het allerlaatste moment heel verdrietig af en mocht dat niet zo zijn. Inmiddels zijn we ruim 4 jaar verder en vierden we afgelopen zondag de kraamborrel van ons kleinste vriendinnetje Tess. Dochter van mijn vriendin en kleine zus van Lotte* en Jens. Dit zorgde voor een bijzondere eerste ontmoeting voor Coco en “baby Tessss”, zoals ze zo lief zei.

Samen opgroeien

Kinderen krijgen is het allermooiste wat er is. Het is zo bijzonder, zo’n klein wonder, wat de wereld nog helemaal mag ontdekken. Wat zijn we toch gezegend met twee gezonde kinderen en wat hebben we het toch goed. Dat besef ik mij maar al te goed, want dat is niet altijd vanzelfsprekend. Zo groeide ik samen op mijn mijn beste vriendinnetje, mijn buurmeisje vanaf haar geboorte (ik ben een half jaartje ouder). Samen gingen we naar de basisschool en middelbare school en ook daarna bleven we altijd contact houden met elkaar. Soms wat meer, soms wat minder, maar we stonden altijd voor elkaar klaar. Als echte vriendinnen.

Samen zwanger

Toen we er achter kwamen dat we alle twee zwanger waren, met maar zo’n anderhalve maand verschil was dat natuurlijk extra bijzonder. Terwijl ik alle kwaaltjes spaarde en continu jeuk had, ging het bij haar eigenlijk best wel oké. Na mijn heftige bevalling was het afwachten wanneer ook zij mama mocht worden. Helaas ging het bij haar op het allerlaatste moment helemaal mis en is haar dochter Lotte* overleden vlak voor haar geboorte. Zoveel verdriet, machteloosheid en onmacht. Zo oneerlijk. Zo ontzettend verdrietig. Ineens viel haar hele toekomst weg.

Een nieuwe toekomst

Het was een ontzettend emotionele tijd, voor mijn vriendin en haar man, maar ook voor iedereen om hen heen. Zo ontzettend verdrietig. Gelukkig kwam er na een korte tijd weer een klein beetje hoop, omdat ze in verwachting was van een tweede kindje. Na een ontzettend spannende zwangerschap waarbij we allemaal zo ontzettend blij en opgelucht waren met de geboorte van zoon Jens. Eindelijk een nieuwe toekomst opbouwen als een echt gezin. Zo fijn.

Trots

Ondertussen groeiden de kindjes op en kwamen er nog een paar spruitjes bij, voor mij en onze andere gezamenlijke vriendin. In gedachten was Lotte*  er ook altijd bij. Ondanks alle spanning en onzekerheid wilde mijn vriendin toch graag een broertje of zusje voor Jens en tijdens kerst vorig jaar kregen we het mooiste nieuws. Ze was in verwachting. Wat heb ik veel bewondering voor mijn vriendin, dat ze nog een keer in die emotionele rollercoaster durfde te stappen en negen maanden als een supermama met alle liefde een kindje heeft laten groeien in haar buik. Zoveel respect. Wauw.

Welkom lieve Tess

Toen ik eind juni het mooie nieuws kreeg dat haar dochter Tess was geboren was het opnieuw een opluchting en was ik vooral trots op mijn vriendin. Wat een kanjer! Meteen de volgende dag al mocht ik samen met onze andere vriendin de mooie Tess komen bewonderen. Wat was dat weer bijzonder. Zo mooi. Wat fijn dat ze er was.

Een bijzondere ontmoeting

Afgelopen zondag hadden zij een gezellige kraamborrel georganiseerd en mocht iedereen Tess komen bewonderen. Ook Lola en Coco mochten hun allernieuwste vriendinnetje ontmoeten. Toen ik samen met Coco tijdens een rustig momentje even bij Tess kwam kijken, maakte vriendlief én onze vriendin een paar foto’s. Toen ik achteraf de foto’s bekeek besefte ik mij pas hoe bijzonder dit momentje was.

Coco keek nieuwsgierig, maar werd ook een beetje verlegen en pakte mijn hand vast. “Baby Tesssss”, zei ze lief. Ze aaide Tess zachtjes en keek nieuwsgierig naar het kleine baby’tje. Ook gaf ze Tess een boks, hihi. Zo lief!

Even slikken

Toen ik de foto doorkreeg van mijn vriendin moest ik even slikken. Zo’n eerste ontmoeting tussen twee vriendinnetjes. Wie weet wat voor avonturen ze later samen allemaal mee mogen maken. Mooi. Maar ook de gedachten, dat deze foto had 4 jaar geleden gemaakt had moeten worden, met Lola en Lotte*. En hoe anders was het nu geweest als Lotte*  er wel bij was geweest. Best dubbel.

Het was een prachtige middag en de kindjes en alle papa’s en mama’s hebben genoten. Ik weet zeker dat Lotte* die middag ook bij ons was en vast en zeker genoten heeft van haar kleine broertje en zusje én alle spelende kindjes in de vrolijk versierde tuin.

Welkom lieve Tess! Wat fijn dat je er bent!

Dankjewel Femke en lief voor de bijzondere foto’s.

 

Spread the love

You Might Also Like