afvalrace Beauty makeover Persoonlijk

Afvalrace 2.0 update #7– Nieuwe kanjer Dace!

2 augustus 2018
Man, wat was het heet deze maand. Dat maakte het niet altijd even makkelijk voor onze kanjers! Zijn we ondanks de hitte toch afgevallen en hebben we onze persoonlijke doelen voor juli behaald? Je leest het vandaag in onze persoonlijke updates!

Nieuwe kanjer Dace

Helaas hebben onze kanjers Nicole en Dineke hun afvalrace om persoonlijke redenen moeten staken. We gaan jullie missen kanjers en hopen natuurlijk dat jullie ons blijven volgen! Na het vertrek van deze kanjers, hebben we een nieuwe kanjer in ons midden! Welkom lieve Dace! Zet hem op de komende maanden!

Wie is Dace?

Dace

Wie ben ik: Ik ben Dace, moeder van 4, en 3 pluskinderen; en dan nog eens 13 kleinkinderen.
Ik ben 61, en haak tuinier puzzel en lees! Ik houd van duidelijkheid en uitdaging. En heb mijn hele leven al een hartstochtelijke hekel aan bewegen en fruit.

Startgewicht: 95 kg
Persoonlijke doel voor 2018: 83 kg en nog liever 80 min kg. En dan: een keer naar het zwembad durven met wat kleinkinderen.

En dan nu, onze persoonlijke updates:

Persoonlijke updates van juli:

Janske

Startgewicht: (juli 2017) 103,5 kg – 84,3 kg (1 jan 2018) 83,3 kg (1 maand geleden)

Gewicht nu: 82,5

In juli afgevallen: 0,8 kg afgevallen deze maand

Mijn doel voor juli heb ik wel/niet behaald en waarom: ik wilde graag back to basics, dat is aardig gelukt, maar omdat ik deze maand veel minder beweging heb gehad is er niet veel kg afgegaan helaas.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Ik wilde graag oefeningen gaan doen in huis, ik heb zelfs een yogamatje aangeschaft. Door mijn hoge bloeddruk kon ik daar helaas nog niet mee starten, dus daar baalde ik wel van. Ik wilde graag sporten, maar mijn lichaam wil dat duidelijk nu nog even niet.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik ondanks dat ik ziek was, veel cravings had en weinig kon bewegen, ik toch ben afgevallen. Puur omdat ik toch vaker de juiste keuzes heb gemaakt.

Mijn doel voor augustus is: Om nóg dichter bij de 80 kg te komen én meer te bewegen.

Boodschap voor mijzelf: Ga zo door! You’ve got this!

Wat ik verder nog kwijt wil: Magere kwark met verse aardbeien is momenteel echt mijn ontbijt én toetje….zoooo lekker! En gezond!

Eline

Startgewicht: 107,3 op 9 juni 2018

Gewicht nu: 98,2

In juli afgevallen: 2,9

Mijn doel voor juli heb ik wel/niet behaald en waarom: Ik wilde graag onder de 95 kilo komen, maar met mijn verjaardag met een aantal etentjes en een flink ijzertekort bleef ik stil staan en kwam ik zelfs aan. Gelukkig zit er nu weer een dalende lijn in. Ik heb door mijn ijzerinfuus ook weer wat meer energie.

Dit vond ik deze maand erg lastig: De plateaus en het feit dat ik zelfs aankwam.

Het meest trots ben ik deze maand op: Ik heb bij mijn etentjes wijn gedronken, maar heb wel netjes gegeten en ik heb me buiten de etentjes om netjes aan mijn koolhydraatarme dieet gehouden.

Mijn doel voor augustus is: Ik wil toch echt onder die 95 kilo! De laatste week van augustus en de eerste week van september gaan we op vakantie, dus het wordt een uitdaging, want op vakantie gun ik mezelf meer.

Boodschap voor mijzelf: Ook al gaat het moeizaam, vol blijven houden!

Wat ik verder nog kwijt wil: We can do this!

Astrid

Startgewicht: 71,8kg
Gewicht nu: 68,9kg
In juli afgevallen: 2,6kg
Mijn doel voor juli heb ik wel/niet behaald en waarom: Jaaa ik heb het bereikt! Ik ben begin juli begonnen met al mijn eten bijhouden en dat hielp wel om me te motiveren om minder te snaaien.
Dit vond ik deze maand erg lastig: ik had niet echt een idee of mijn strategie (eten bijhouden en proberen minder te snaaien) werkte, want ik
durfde niet op de weegschaal tot gisteren. Het heeft dus gewerkt!
Het meest trots ben ik deze maand op: het feit dat ik weer ruim onder BMI 30 zit en mijn laagste gewicht sinds ik begon met afvallen heb bereikt. Mijn doel voor augustus is: onder de 68kg komen.
Boodschap voor mijzelf: houd vol!
Wat ik verder nog kwijt wil: pfff wat is het warm. Ja dat moest er even uit. Ik vind het best lastig om met dit warme weer voldoende te drinken en sportief bewegen lukt helemaal niet, maar ja.

Mary-Lou

Startgewicht: 84,3

Gewicht nu: 84,3

In juli afgevallen: –

Mijn doel voor juli heb ik wel/niet behaald en waarom: Mijn doel was vakantie vieren en daarna met een schone lei beginnen. Dat is gelukt. Afgelopen maandag ben ik gestart en het gaat redelijk tot goed.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Hoewel ik van mezelf nog niet hoefde op te letten, was ik er onbewust toch alvast mee bezig. Ik vond het erg lastig om te merken dat bijvoorbeeld het eten van een reep chocolade zo verslavend kan zijn. Dat je een soort van in paniek kan raken van niets lekkers in huis hebben. Bizar. Belachelijk. Maar wel de realiteit.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik zoals gepland meteen na de vakantie er weer voor ben gegaan. Na maanden weer op de weegschaal gestapt en de schouders eronder.

Mijn doel voor augustus is: Ik wil een goede start maken. Als doel heb ik mezelf een kilo afvallen per week gesteld. Uit ervaring weet ik dat dat haalbaar is, ook zonder dat ik mezelf alles ontzeg.

Boodschap voor mijzelf: Je kan het. Doe het!

Wat ik verder nog kwijt wil: Een jaar geleden ben ik begonnen met Weight Watchers. Niet zonder succes, uiteindelijk ben ik 16 kilo afgevallen. Maar…. daar is nu echt teveel van terug. Ik wil meer proberen het minder eten en snoepen als een nieuwe levensstijl te zien en aan te nemen, in plaats van een tijdelijk iets. Zolang dat niet veranderd zal ik namelijk nooit blijvend afvallen. Helaas!

Maaike

Startgewicht: 90kg

Gewicht nu: 87 kg

In juli afgevallen: 0,7kg

Mijn doel voor juli heb ik wel/niet behaald en waarom: Ik stel me elke keer het doel om minimaal 1kg kwijt te zijn per maand. Deze maand net niet gehaald, wel ben ik blijven sporten

Dit vond ik deze maand erg lastig: met het warme weer eet ik het liefste ijsjes, en nee dan niet de “goede” ijsjes zoals een waterijsje, maar heerlijk schepijs met heeeel veeeeel calorieën. Ik probeer ze te weerstaan, maar soms lukt dat niet.

Het meest trots ben ik deze maand op: gewoon doorgaan met sporten ook al is het zo heet!

Mijn doel voor augustus is: toch weer proberen een kilo eraf en opletten met alle lekkere dingetjes ’s avonds onder de veranda.

Boodschap voor mijzelf: Ook al is het soms met ups en downs, ik kom er langzaam aan wel!

Wat ik verder nog kwijt wil: maaltijdsalades zijn heerlijk met dat warme weer, of een lekkere pastasalada (met iets minder pasta en iets meer groenten). Geniet van het lekkere weer

Tip van de maand: 

Geniet van het heerlijke zomerfruit. Verse aardbeien, watermeloen, perzik, blauwe bessen….zoooo lekker en super gezond! Maak een fruitsalade of monkey plate met allerlei soorten fruit. Heerlijk verantwoord snoepen!

Wil je onze vorige updates van onze afvalrace teruglezen? Dat kan hier!

Lees je dit artikel en denk je hey! Waarom doe ik hier niet aan mee? Dit is net de stok achter de deur die ik zoek?

Mail mij dan even via info@janske.nl en wordt ook één van deze kanjers!

Spread the love

You Might Also Like