Eindhoven Kids low-budget Review Uittip Zomer

Uittip in Eindhoven: Kabouteren in ’t Heempark (1-7 jaar)

19 juli 2018
Gisterochtend ging ik in eigen stad samen met Lola en Coco op zoek naar de kabouters in een bos vol avontuur. We mochten haarkransjes maken van stro, vlinders zoeken en zelfs de was van de kabouters ophangen. Een geweldig leuke (gratis!) activiteit voor kids van ongeveer 1-7 jaar en daarom een echte uittip voor tijdens één van de woensdagen in deze zomervakantie!

Kabouteren in ’t Heempark

Op Facebook kwam ik toevallig het evenement “Kabouteren in ’t Heempark” tegen. Het klonk wel interessant en ik besloot even te kijken. Misschien wel leuk om tijdens de vakantie te doen met de meiden op een woensdagochtend, dus klikte in op “geïnteresseerd”.  Toen we afgelopen zondagochtend toevallig aan het wandelen waren in de Genneperparken, liepen we er voorbij. Het zag er gezellig uit, dus besloot ik om meteen de eerstvolgende woensdag te gaan.

Toen ik de meiden vlak voor vertrek vertelde dat we op bezoek gingen bij de kaboutertjes in het avonturenbos, waren ze direct alle twee erg enthousiast. We klommen op de fiets en met het warme zonnetje op onze snoet en een cool briesje wind in onze rug fietsten we richting ’t Heempark. Na een fijne fietstocht kwamen we aan bij het Heempark Frater Simon Deltour.

Op zoek naar de kabouters

We werden hartelijk ontvangen door de vrijwilligers in de kweektuin en mochten meteen verder lopen, op zoek naar de kabouters. Lola liep als een echte leider voorop en Coco en ik liepen nieuwsgierig achter haar aan. Al snel vond Lola de eerste kabouter. Naast de kabouter stond een emmertje met een opdracht erop schreven op een kaartje. Ook zaten er een aantal bijzondere “vergrootglaasjes” in en mochten we op ontdekking in de natuur.

Haarkrans van stro maken

Daarna was het tijd voor om de volgende kabouter te zoeken. We liepen door knusse paadjes en moesten steeds opnieuw een kant kiezen waar we naartoe wilden. Gevonden! Hier mochten we van stro zelf een haarkrans of poppetje maken. Dit wilden de meiden wel en al snel maakten we twee mooie kransjes mét bloemetjes er in. Wauw!

Even uitrusten

Zo ging de “speurtocht” verder, tussen het riet door, over vlonders en tussen de waterlelies. De was van de kabouters moest nog gedaan worden en natuurlijk was er tijd voor een korte stop om even een koekje te eten en wat water te drinken op een bankje, knus aan het water. Daarna gingen we weer verder en kwamen in sprookjesachtige paadjes terecht. Wat een avontuur!

Kaboutermuts

Eenmaal terug bij de kweektuin mochten de meiden met een kaboutermutsje op met mooie gieters de plantjes zelf water geven. Dat wilden ze natuurlijk wel. Ook de plantjes genoten van dit heerlijk frisse waterspektakel, haha. Met moeite kreeg ik de dames na lange tijd zo ver dat ze klaar waren.

Wat vonden wij er van?

De meiden (en ik) hebben enorm genoten en ik zag ook veel andere kinderen met hun ouders genieten van deze leuke activiteit. Heel eenvoudig allemaal, dus perfect voor kleine kinderen, op een super mooie locatie. We hebben ons zo’n anderhalf uur vermaakt en zijn daarna nog even op bezoek gegaan bij de Genneper Hoeve, een boerderijwinkel met dieren. Deze ligt een stukje verderop.

Handige info:

Heempark Frater Simon Deltour

waar: Genneperweg 145 in Eindhoven (tegenover de Genneper Watermolen)

wanneer: wo 25 juli , 1,8 & 15 augustus

tijd: 10:00-16:00 uur

kosten: gratis (al hebben de kabouters wel een spaarpot)

Heb jij wel eens een kabouterpad gelopen met je kids? 

Lees hier nog veel meer toffe uittips (in en rondom Eindhoven)!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Femke 19 juli 2018 at 07:42

  Ontzettend leuk zo’n kabouterpad. Bij ons in Valkenswaard zit er ook 1. Kost wel geld, maar we hebben toen ontzettend genoten.

  • janske 19 juli 2018 at 09:29

   Wij hebben die bij camping ter Spegelt een paar keer gelopen, deze is echt veeeeeel leuker. Terwijl we die al super leuk vonden 😉 Echt een aanrader!

 • petra van leeuwen 19 juli 2018 at 09:23

  De kabouters in het heempark hebben blosjes op hun wangen bij het lezen van dit prachtige verslag! En ze zijn blij met de schone kabouterwas ….. die ligt weer in de kast gevouwen en wel! Dankjewel Coco en Lola!

  • Janske 19 juli 2018 at 09:31

   Ik geef het door aan de dames! Dank jullie wel voor de bijzondere ochtend! 🙂

 • Monique 19 juli 2018 at 09:26

  Dat klinkt echt ontzettend leuk! Ga meteen kijken of we een keertje kunnen gaan deze vakantie. Maar is het nu alleen op woensdag of ook andere dagen open?

  • janske 19 juli 2018 at 09:28

   Het kabouteren is alleen op woensdag. Op de laatste foto zie je de overige openingstijden. Ik vond dit echt de meest bijzondere tot nu toe. Echt sprookjesachtig mooi daar!

 • Liesbeth 15 augustus 2019 at 14:47

  Bedankt voor je verslag over het Kabouteren! Gisteren geweest met ons zoontje van 2 jaar en genoten!

  • Janske 15 augustus 2019 at 16:33

   Wat leuk Liesbeth, super leuk om te horen! 🙂 x