kinderkleding Shoptip Zomer

Shoptip: De fijnste sandaaltjes voor de zomer

16 juli 2018
Omdat we midden in de zomer zitten en de mussen van het dak vallen, dragen wij hier bijna alleen nog maar onze sandaaltjes. Gelukkig weet deze mama, na jaren shopervaring wel waar ze de fijnste (en betere) sandalen voor kids kan scoren. Mocht jij nog wel wat shoptips kunnen gebruiken? Check dan deze fijne (en degelijke) sandaaltjes voor kids!

Zweetvoeten

Mijn meiden vinden het heerlijk om op hun sandaaltjes te lopen. Zeker als het zo bloedheet is buiten. Dan krijg (en wil) ik ze niet eens dichte schoenen laten dragen. Wanneer ik dit wel doe, klaagt Lola vrijwel meteen van “zweetvoetjes” en Coco zegt er niets van, maar het is gewoon sneu als haar voetjes zo warm zijn in dichte schoentjes. Daarom dragen wij in de zomer het liefst sandaaltjes.

Lola in haar Teva’s

Brokkenpilootjes

Ik zou er ook voor kunnen kiezen om de dames op slippers of op blote voetjes buiten te laten lopen, maar daar ben ik zelf niet zo’n fan van. Ik heb namelijk twee (professionele) brokkenpilootjes, die een kei zijn in het stoten van tenen, knieën en eigenlijk al hun lichaamsdelen, haha. Op blote voetjes of slippers buiten lopen is dus vragen om problemen. Natuurlijk wil ik wel graag sandaaltjes met een goed voetenbed, waar de dames zonder problemen (een hele dag) op kunnen lopen.

Teva

Een paar jaar geleden adviseerde mijn vriendinnetje Femke mij de sandaaltjes van het merk Teva. Niet de meest hippe sandaaltjes misschien, maar ze waren wel 100% bestand tegen alle avonturen van haar zoontje Lars. Dat beloofde wat! Ik kocht Lola’s eerste paar Teva’s en was direct een groot fan. Wat een degelijke sandaaltjes zijn het en ze zitten perfect.

Teva’s links: €26,25 , midden: €26,25 , rechts: €33,75

Tweedehands

Wat ook erg fijn is aan de Teva sandaaltjes, ze blijven er gewoon goed uitzien en slijten bijna niet. Daardoor kan Coco ze prima een tweede ronde dragen, zonder dat ze helemaal naar Lola’s voetjes zijn gaan staan. Dat is altijd handig en scheelt een hoop in kosten. Bijna dagelijks worden de Teva’s hier met veel plezier gedragen en Coco’s volgende paar is inmiddels alweer onderweg. Kan ze lekker twinnen met haar zus.

Tip: Teva’s vallen groot

Teva’s vallen trouwens altijd wat groter, bestel ze dus een maatje kleiner dan je kindje normaal draagt. Coco draagt bijvoorbeeld zelfs maat 20 (bijna 21) nu van Teva’s, terwijl ze maat22 van gewone schoentjes draagt.

Birkenstock links: €57,95 , midden: €26,95 , rechts: €57,95

Birkenstock

Waar ik ook veel positieve verhalen over hoor zijn de Birkenstock sandalen. Deze vind ik persoonlijk wat mooier dan de Teva’s, maar daarbij ze zijn ook iets duurder. Vooral de mooie leren versies voor de jongens vind ik super stoer. Ze staan bij iedere outfit en blijven lang mooi van kwaliteit. Een echte aanrader dus.

Dragen jullie kinderen ook graag sandaaltjes? Toevallig ook Teva’s of Birkenstock sandalen? 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • G.T. 16 juli 2018 at 07:23

  Mijn peuter draagt tweedehands Teva’s. Ideaal. Voor een prikkie, zien er nog prima uit en hij loopt er goed op.

  • Janske 16 juli 2018 at 22:44

   Ja, super fijn! Hier ook inderdaad. Ideaal!

 • Heidie 16 juli 2018 at 22:29

  Ik heb vorig jaar een paar Teva’sg goedkoop in de uitverkoop gekocht maar zijn nog veel te groot. Goed dat ik weet dat ze een maat groter vallen. Hopelijk passen ze volgende zomer dan. Voor nu heeft ze een paar Geox sandalen, ook best fijne.

  • Janske 16 juli 2018 at 22:45

   Ik wist dat inderdaad via mijn vriendinnetje, maar zelfs toen moest ik nog een maatje kleiner kopen.

 • Roelina 25 juli 2018 at 16:47

  Ik hoor veel goeds over de Teva sandaaltjes, maar heb ze nog nooit getest. Ik heb vaak sandaaltjes van Shoesme. Dit jaasr viel ik voor de charmes van Replay en Vingino maar die zitten tcoh echt een stuk minder comfi heb ik het idee.

  • Janske 25 juli 2018 at 16:59

   Shoesme is ook m’n fijn merk inderdaad!