About Me afvalrace Diet Battle Personal Persoonlijk

1 jaar Weight Watchers – ik stop

10 juli 2018
Vandaag precies een jaar geleden ben ik spontaan gestart bij de Weight Watchers. Het was tijd om eindelijk eens echt af te vallen. Na alle enthousiaste succesverhalen van anderen besloot ik in het diepe te springen en gewoon te beginnen. En met succes. Binnen 5 maanden viel ik ruim 18,5 kg af en had ik mijn streefgewicht behaald. Sinds een week is mijn abonnement verlopen. Hoe is dit jaar verlopen en waarom ben ik gestopt?

Ja, je leest het goed. Ik ben gestopt bij Weight Watchers. Niet omdat ik het programma niet meer tof vind, maar gewoon omdat ik het (voor nu) wel even goed vind zo.

Eerste 5 maanden

Tot ik mijn doel bereikte van 85 kg, ik begon op 104 kg heb ik altijd alles geteld volgens het Weight Watchers systeem. Dit was voor mij prima vol te houden. Ik vond het niet zwaar, zag resultaat en voelde mij super. In de eerste 2 maanden viel ik al 10 kg af en zat helemaal in mijn flow. Iedere week ging ik trouw naar de Weight Watchers cursus en leerde ik altijd weer iets nieuws. Mijn coach zorgde er altijd voor dat ik weer met een goed gevoel naar buiten liep. Zo fijn!

Nieuwe Flex programma

Na het eerste half jaar merkte ik tijdens het nieuwe Flex programma dat ik het lastig vond om hier aan te wennen. Het hield in dat er meer producten geen punten kosten, zoals eieren, Skyr, vis en kipfilet. Maar dat betekende wel dat ik van 30 punten per dag er ineens nog maar 23 had. Ik zat zo strak in mijn 30 punten, dat ik echt moeite had om er “slechts” 23 te gebruiken. Dit werkte erg demotiverend, waardoor ik stopte met tellen. Ik zat tenslotte toch bijna dagelijks over mijn max aantal punten met het nieuwe systeem.

Doel kwijt

Omdat ik mijn doel al had bereikt en erg twijfelde of ik nog wel meer wilde afvallen. Ik voelde mijzelf namelijk super en merkte dat het afvallen ook nadelen met zich meebracht welke waarschijnlijk alleen maar erger zouden worden als ik nóg meer kilo’s zou verliezen. Door al dat getwijfel was ik niet meer zo gefocust op het Weight Watchers programma. Natuurlijk lette ik nog steeds goed op, maar aan de weegschaal te zien ging dat niet iedere week even goed.

Nieuw doel

Ik begon te schommelen, al bleef ik wel altijd onder mijn 85 kg streefgewicht. Samen met mijn coach besloot ik opnieuw een doel te zetten en om toch onder de 80 kg te komen. Het lukt mij om tot 80,2 kg te komen, maar telkens als ik dichtbij kwam, schoot de weegschaal weer omhoog. Nog steeds lukt het mij niet om er onder te komen en eigenlijk ben ik er wel een beetje klaar mee. Het einde van mijn abonnement kwam in zicht en ik besloot om het niet te verlengen. Het is goed zo. Ik wil het zelf gaan proberen, al heb ik het gevoel dat ik dit al vanaf januari doe.

103.5 kg VS 85 kg

Meer sporten

Mijn doel is om onder de 85 kg te blijven. Natuurlijk zou ik wel onder de 80 kg willen, maar blijkbaar wil ik het niet graag genoeg, anders was het mij zeker gelukt. Ik wil wel graag wat meer bewegen. Op de crosstrainer en oefeningen doen. Gewoon om alles wat strakker te krijgen en fitter te worden. Zo voel ik mij ook vast weer wat fitter.

Mijn Weight Watchers ervaring

Wat ik van Weight Watchers vind? Ik ben inmiddels een ervaren Weight Watcher en heb geen seconden spijt gehad om er een te worden. Ik heb zoveel geleerd over voeding en weet nu hoe makkelijk de Weight Watchers mindset is. Hoe je kunt genieten en toch kunt afvallen. Omdat ik weet dat het geen dieet is, kan ik het iedereen aanraden. Iedereen kan Weight Watcher worden. Ik voel mij nu zoveel beter dan alle jaren hiervoor. Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor alles wat ik geleerd heb van mijn coach Marnita en van alle andere Weight Watchers.

Afvalrace 2.0

Natuurlijk blijf ik samen met mijn kanjers strijden tegen de kilo’s. De rest van dit jaar kun je iedere eerste donderdag van de maand onze persoonlijke updates lezen en zien hoe het met ons gaat. Hoe we ieder onze eigen doelen proberen te bereiken. Op een eigen tempo, met allemaal onze eigen ups en downs. Open en eerlijk. Allemaal kanjers!

Uiteindelijk zal ik voor altijd een Weight Watcher blijven en wie weet start ik in de toekomst opnieuw een cursus. Ik weet in ieder geval hoever het mij gebracht heeft. Ik ben erg trots op wat ik bereikt heb en dat ik zoveel anderen heb kunnen motiveren om zelf ook een Weight Watcher te worden. We zijn allemaal kanjers! Yes!

Wil je ook mee doen met onze afvalrace? Stuur mij dan een mailtje via info@janske.nl voor alle info!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Kreanimo 10 juli 2018 at 07:46

  Ergens mag je jezelf ook niet verliezen in te weinig.
  Ik vind het super knap wat je gedaan hebt!

  • janske 10 juli 2018 at 09:52

   Dankjewel lieve Ilse. Dat is ook zo.

 • Eline 10 juli 2018 at 08:04

  Ik ben ontzettend trots op je, je hebt het super gedaan!

  • janske 10 juli 2018 at 09:53

   Dankjewel Eline, jij doet het ook super!

 • Jacqueline 10 juli 2018 at 12:52

  Je hebt het super gedaan! En logisch dat je nu stopt met weight watchers, je heb er inmiddels wel je eigen weg in gevonden.
  Ik twijfel al een eeuwigheid of ik niet eens een keer moet beginnen, maar misschien wil ik het nog niet genoeg. Of moet ik eerst ruimte in mijn hoofd maken om die knop om te kunnen zetten.

  • Janske 10 juli 2018 at 12:59

   Ik kan je alleen maar aanmoedigen om de stap te zetten en er gewoon voor te gaan. Het is een minder grote stap dan je denkt.

 • Daenelia 10 juli 2018 at 13:19

  Je hebt nu een nieuw doel en dat is net zo lastig (lastiger? Misschien) als het afvallen: op gewicht blijven. Maar je bent er nu beter op voorbereid omdat je weet waar de valkuilen zitten. Als je verder op een gezond gewicht zit met een gezond vet percentage (of net iets erboven, is ook niet erg), dan ben je gewoon aan dat nieuwe doel toe 🙂
  Succes!

  • Janske 10 juli 2018 at 13:22

   Klopt! Op gewicht blijven is minstens net zo lastig 😉

 • Marco 10 juli 2018 at 13:20

  Kun je ook nog even afspraak maken voor het geval je toch weer boven de 85 komt? Een maand lang geen cola? Verplicht abonnement WW nemen? Mij elke avond biertje brengen? 🙂

  • Janske 10 juli 2018 at 13:21

   Hahaha…allemaal goede ideetjes! We gaan er samen voor 🙂

  • Femke 10 juli 2018 at 22:23

   Whahah 🤣

 • Femke 10 juli 2018 at 22:22

  Whoehoeeee!!! Staande ovatie en diepe buiging voor jou Jans!
  Ben trots op wat je bereikt hebt.
  Ik ben heel trots op jou.
  Je hebt zoveel mensen waaronder mij gemotiveerd. Mede door jou heb ik mijn streef gewicht gehaald!
  Heel erg bedankt voor je openheid.
  Xx

  • Janske 10 juli 2018 at 23:05

   Dankjewel lief! Ik ook op jou! Dat is toch wel een van de redenen waarom ik het openbaar heb gedeeld. Zo kunnen we elkaar motiveren en helpen. Zo fijn! Een extra overwinning! Dankjewel 🙂

 • Merel 30 juli 2019 at 08:08

  Wauwwwwwwww blijft een top prestatie