Home Home Sweet Home makeover Shopping

Welke gordijnen kiezen we voor de kinderslaapkamer?

9 juli 2018
Nu ik druk bezig ben met inspiratie opdoen voor de slaapkamer van onze meiden, ben ik aangekomen bij het hoofdstuk “gordijnen”. Een kamer zonder gordijnen vind ik echt niet “af”. Maar nu nog kiezen wat we het liefst willen. Laat ik de gordijnen hangen die er nu al hangen of wil ik graag iets nieuws? Wil ik vitrage of juist gordijnen die goed verduisteren?
Project kinderslaapkamer

Na een uitgebreide brainstormsessie met vriendlief kwamen we er achter dat mijn “project kinderslaapkamer” een stuk uitgebreider is dan verwacht. Zo zijn we druk bezig met het uitzoeken hóe we Lola’s Kura bed gaan omtoveren tot een stapelbed en hoe we de kamer verder willen inrichten. Het behang en de muurverf zijn we (gelukkig) al over uit, maar er zijn nog genoeg onderdelen waar we ook over na moeten denken.

Gordijnen

Zo ook over gordijnen bijvoorbeeld. Op Coco’s kamer hangt nu één eenvoudig wit gordijntje met daar achter een wit rolgordijntje. Dit is super basic en houdt geen licht of geluid tegen. Ook hebben we een rolluik aan de buitenkant van het raam waarmee we veel licht, warme en kou buiten kunnen houden. Willen we het witte gordijn laten hangen of gaan we op zoek naar iets nieuws?

Printje?

Het liefst zou ik ook een nieuw gordijn willen. De basiskleuren voor de kamer worden (op dit moment) oker geel en wit met zwarte stippen. Dit is voor nu de basis. Online kwam ik deze super leuke Kwantum raambekleding tegen. Zwart met witte stippen en deze vrolijke vogelprint. Perfecte kleuren en printmatch met de rest van de kamer. Die gaan we even onthouden dus!

Effen?

Toch twijfel ik wel een beetje of ik naast het wit met zwarte stippenbehang de gordijnen misschien toch beter effen kan houden. Grote kans dat het anders ontzettend druk wordt met te veel printjes. Daarom zocht ik ook nog even tussen de gordijnen zonder drukke printjes. Deze drie vond ik ook wel erg tof. De oker en gele passen mooi bij de muurverf en de zwart met witte past volgens mij erg gaaf bij de rest van het geheel en is lekker anders dan anders.

Gratis op maat

In principe hoeven we niet perse verduister gordijnen. We hebben namelijk van die handige rolluiken op alle slaapkamers, wat veel licht, warmte en kou tegenhoudt. Daarom kunnen we zelfs nog kiezen voor vitrage, gewoon voor de sfeer. Dat maakt het allemaal niet makkelijker om te kiezen, haha. Ik ben al geen held in keuzes maken, dus dat is niet handig.

Nou kan ik helaas geen gordijnen op maat naaien en wil ik niet altijd mijn super handige schoonmoeder lastig vallen. Daarom is het super handig dat ik de gordijnen bij Kwantum gratis op maat kan laten maken. Ideaal! Ik weet anders dat ze de komende 4 jaar op de grond blijven hangen, voordat ik ze eindelijk korter laat maken. Jep.

Coco’s babykamer zoals hij nu (ongeveer) is

Ik kan niet wachten!

Ik denk dat wij nog even samen gaan bekijken welke gordijnen het beste passen bij onze nieuwe kinderslaapkamer. Uiteraard deel ik na de metamorfose hier de foto’s van het eindresultaat! Ik kan nu al niet wachten!

Misschien vindt je deze artikelen ook leuk om te lezen (klik op foto):

Lola’s kamer in foto’s

Onze vernieuwde babykamer in foto’s

 

 

Spread the love

You Might Also Like