About Me afvalrace Diet Battle Mommy Stuff My Adventures Personal Persoonlijk

Afvalrace 2.0 update #6 – Nieuwe kanjer Farah!

5 juli 2018
Jeetje, het jaar is alweer door midden. Dat betekend ook dat (velen van ons) inmiddels halverwege zijn op onze afvalrace. Hoe is het gegaan de afgelopen maand en de eerste helft van 2018? Hebben we onze doelen bereikt en wat is ons doel voor deze maand?

Nieuwe kanjer Farah

Ook verwelkomen we een nieuwe kanjer, Farah! Super tof en stoer dat je samen met ons de strijd aan gaat tegen de kilo’s! Farah stelt zich graag even aan je voor!

Wie is Farah?

Wie ben ik: Farah (28), PR-consultant, gek op eten, mode en poëzie – houdt van spiritualiteit – stiekem kattenvrouwtje

Startgewicht: 85,4 kg

Persoonlijke doel voor 2018: Mijn doel is om in 2018 onder de 70 kg te wegen en in mezelf te geloven dat ik dit kan bereiken, een gezonde relatie te ontwikkelen tot eten en mijn lichaam (dus niet streng diëten of lekker losgaan) en weer me fijn voelen in alle kleren die ik wil dragen!

Welkom Farah! Zet hem op!

En dan nu, onze persoonlijke updates:

Persoonlijke updates mei

Janske

Startgewicht: (juli 2017) 103,5 kg – 84,3 kg (1 jan 2018) 80,4 kg (1 maand geleden)

Gewicht nu: 83,3 kg

In juni afgevallen: 2,9 kg aangekomen…oops!

Mijn resultaat na een half jaar: Uhm, tja….wat zal ik er van zeggen. Zo hard als ik het laatste halfjaar van 2017 ben afgevallen. Zo “stil” stond ik de eerste helft van 2018. Ben ik er rauwig om? Eigenlijk niet heel erg. Tuurlijk wil ik nog wel een paar kilo kwijt, maar ik ben nog steeds onder mijn streefgewicht. Een beetje dubbel dus.

Mijn doel voor juni heb ik wel/niet behaald en waarom: ik wilde graag onder de 80 kg komen en ik ging juist de verkeerde kant op. Helemaal niet gelukt dus!

Dit vond ik deze maand erg lastig: Om mijzelf te herpakken. Het lukte gewoon niet.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik ondanks dat ik niet trots ben dat mijn gewicht toeneemt, ik mijzelf daar niet door gek laat maken.

Mijn doel voor juli is: Back to basic, betere keuzes maken en back on track.

Boodschap voor mijzelf: Ik weet dat ik het kan, ik weet dat ik het wil Nu moet ik het doen! Bam!

Wat ik verder nog kwijt wil: Ik ga stoppen bij de Weight Watchers, binnenkort leg ik uit waarom.

Astrid

Startgewicht: 71,8kg
Gewicht nu: 71,5kg
In juni afgevallen: 100 gram
Mijn resultaat na een half jaar: niet echt iets dus. Ik was in januari veel afgevallen maar uiteindelijk dus maar 300 gram kwijt nu na een
halfjaar.
Mijn doel voor juni heb ik wel/niet behaald en waarom: niet dus. Ik had het de eerste weken van juni wel gehaald maar daarna kwam de klad erin met mijn verjaardag en veel “speciale” gelegenheden die ik als excuus gebruikte om te vreten.
Dit vond ik deze maand erg lastig: het gezond eten volhouden terwijl er zoveel dagen waren dat ik vond dat ik wel wat extra’s mocht.
Het meest trots ben ik deze maand op: niet echt iets.
Mijn doel voor juli is: nog steeds weer onder de 70,2kg (BMI 30) komen.
Boodschap voor mijzelf: je kunt elk moment beginnen me gezonder eten, dus go for it!

Wat ik verder nog kwijt wil: ik heb met mijn man (die mij steunt in mijn afvalpoging) afgesproken bij te houden wat ik op een dag eet. Hoop dat dat een stok achter de deur gaat zijn.

Eline

Startgewicht: 107,3 op 9 juni

Gewicht nu: 101,1

In juni afgevallen:: 6,2 kilo!

Mijn resultaat na een half jaar: Dat vertel ik over ruim 5 maanden haha

Mijn doel voor juni heb ik wel/niet behaald en waarom: Ja en nee. Ik ben prachtig afgevallen en ben heel erg blij met deze kilo’s. Maar ik had heel graag onder de 100 gezeten. Dat is mijn streven voor mijn verjaardag, 9 juli. Ik heb nog een paar dagen dus!

Dit vond ik deze maand erg lastig: Ik ben gestart met een ketogeen dieet, en laat dus veel (eet nauwelijks koolhydraten). Als mijn gewicht stil staat begin ik soms wel wat te twijfelen, al weet ik dat een plateau normaal is en werkt mijn flinke ijzertekort ook niet mee.

Het meest trots ben ik deze maand op: Het feit dat ik doorgezet heb!

Mijn doel voor juli is: Onder de 95 kilo komen

Boodschap voor mijzelf: Ijzerinfuus erin en gaan! Je kan dit!

Wat ik verder nog kwijt wil: Ik wil de andere meiden heel veel succes wensen. Ik weet dat het met ups and downs gaat, maar laten we er voor elkaar blijven zijn en vol goede moed verder gaan.

Maaike

Startgewicht: 90kg

Gewicht nu: 87,7

In juni afgevallen: 1,3kgMijn resultaat na een half jaar: ben pas sinds 1 maart bezig. Dus deze sla ik even over J

Mijn doel voor juni heb ik wel/niet behaald en waarom: Zeker wel behaald. Ik ben fanatiek aan het sporten en ook al merk ik het niet altijd in mijn weegschaalgewicht, bij de body analyse heb ik zeer goede resultaten behaald!

Dit vond ik deze maand erg lastig: De lange, warme weekenden…. zo heerlijk om dan een wijntje en een toastje te pakken, maar met een beetje zelfdiscipline is het toch redelijk gelukt er vanaf te blijven

Het meest trots ben ik deze maand op: Mijn BMI is omlaag, mijn vetvrije massa omhoog (dus meer spieren), mijn vetpercentage omlaag, mijn visceraal vet (vet rondom je organen) omlaag, dus al bij al helemaal goed!!!

Mijn doel voor juli is: Op dezelfde manier doorgaan en aan het einde van de maand weer een bodyanalyse laten doen met hopelijk weer dezelfde resultaten.

Boodschap voor mijzelf: Keep going!!!

Wat ik verder nog kwijt wil: Alweer trots op alle kanjers dat we zo met de billen bloot durven te gaan. Met ups en downs komen we er wel!!

Marianne

Marianne op vakantie

Startgewicht: 122 kilo

Gewicht nu: 111.6

In juni afgevallen: 1 ons

Mijn resultaat na een half jaar: 10, 4 kilo afgevallen. En ook een stukje bewustwoording. En het lukt me om na de teugels losser te hebben gelaten met de vakantie weer de grip terug te pakken. Wat me voorheen nooit is gelukt.

Mijn doel voor juni heb ik wel/niet behaald en waarom: niet gehaald maar..ik ben 1 week met vakantie geweest en daar totaal niet opgelet. Kon terug van vakantie moeilijk de grip krijgen maar ben nooit mijn lange termijn doel uit het zicht verloren en sinds deze week weer punten aan het tellen. Weeg nu 1 ons lichter dan mijn laatste keer wegen voor de vakantie.

Dit vond ik deze maand erg lastig: de grip weer terugkrijgen.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat er niet alleen kilo’s afzijn maar dat er blijkbaar ook iets in mijn hoofd is veranderd.

Mijn doel voor juli is: weer lekker tegenaan. Over 2 weken heb ik wel 3 weken vakantie maar we blijven thuis ( klusvakantie) maar daardoor is het wel makkelijker om gewoon door te gaan met weight watchers.

Boodschap voor mijzelf: je kan het..volgend jaar in een korte broek

Wat ik verder nog kwijt wil: fijne zomer en vakantie allemaal

Dineke

Startgewicht:  77,5 KG

Gewicht nu: 69,9

In juni & totaal afgevallen:  0 kg/7,6 kg

Mijn resultaat na een half jaar: 1-1-18 tot 30-6-18 dus -3,7 KG

Mijn doel voor juni heb ik wel/niet behaald en waarom: Dit vond ik deze maand erg lastig: Eten en tussendoortjes

Het meest trots ben ik deze maand op: Wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af.

Mijn doel voor juli is: toch iets kwijt zou wel mooi zijn.

Boodschap voor mijzelf: Nee, is ook echt Nee. Hou je er aan. Je hebt die rommel niet nodig.

Wat ik verder nog kwijt wil: Het wil niet, het voelt alsof het nooit meer gaat lukken en toch denk ik elke avond morgen dan… doorzetten blijft moeilijk. Het komt echt aan op die paar momenten per dag waarop het fout gaat. Bijna vakantie dus hopelijk wat relaxter met alles omgaan en dan ook ontspannen met eten omgaan, en vooral minder vaak wat eten. Dat is de planning, maar ik ga echt geen streef doel aangeven voor volgende maand. elke gram is er 1.

Nicole

Startgewicht: 124,9

Gewicht nu: 124,5

In juni afgevallen: 0,4 kg

Mijn resultaat na een half jaar: niets… Schandalig, maar ik ben helemaal op nieuw begonnen

Mijn doel voor juni heb ik wel/niet behaald en waarom: niet gehaald helaas, we hebben een onstuimige periode achter de rug.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Het even los te laten, ik ben er altijd mee bezig. Soms zou ik willen dat ik het even “uit” kon zetten en me kan focussen op andere dingen.

Het meest trots ben ik deze maand op: Ik heb deze maand geen trots moment gehad.

Mijn doel voor juli is: Er weer rustig aan beginnen.

Boodschap voor mijzelf: Nooit aan jezelf twijfelen

Wat ik verder nog kwijt wil: Ik ga weer mijn best doen. Het zit niet mee, maar we komen er wel.

Tip van de maand:

Ga iets doen, lekker wandelen, zwemmen, samen er op uit! Geniet van het mooie weer, ga samen fietsen. Ook extra bewegen helpt bij een gezondere levensstijl en bij het afvallen. Nu is je kans!

Wil je onze vorige updates van onze afvalrace teruglezen? Dat kan hier!

Lees je dit artikel en denk je hey! Waarom doe ik hier niet aan mee? Dit is net de stok achter de deur die ik zoek?

Mail mij dan even via info@janske.nl en wordt ook één van deze kanjers!

Spread the love

You Might Also Like

  • Linda 5 juli 2018 at 11:39

    Goed bezig ladies! De een wat meer afgevallen dan de ander, maar allemaal goed bezig! Ik ben ook vanaf januari bezig met afvallen en nu al 12 kilo kwijt! Nog twee te gaan en dan is het mooi geweest hihi

    • Janske 5 juli 2018 at 11:40

      Wat goed Linda! Super knap! Die laatste twee gaat wel lukken geloof ik 😉