Uittip

Uittip: Workshop haarvlechten voor stoere papa’s met dochters!

2 juli 2018
Gaat jouw dochter ook met een vogelnestje op haar hoofd naar school wanneer papa haar kapsel heeft mogen maken in de ochtend? Dan is het de hoogste tijd voor papa om samen met zijn dochter de workshop haarvlechten te volgen. Een super leuke workshop voor meiden met stoere papa’s! Ik mocht met Lola ook meedoen bij een van de workshops (dit keer voor mama’s) en wij vonden het allebei super tof! Heb je ook zin in een bijzondere workshop met je dochter én wil je beter kunnen vlechten dan mama? Dan is dit de workshop voor jou!

Stoere papa’s

Regelmatig komen er in de leukste kinderwinkel van Eindhoven, Soul2soulkidz (en op diverse andere toffe locaties) de stoerste papa’s en hun coole dochters samen voor een bijzonder workshop haarvlechten voor papa’s. Gewapend met borstels en stiekjes, krijgen de papa’s alle basistechnieken op een laagdrempelige manier uitgelegd. Daarna gaan ze met handige tips en trucs en een mooie herinnering met dochterlief weer naar huis. En mét een dochter met de coolste unicorn-vlecht van de hele buurt. Hoe leuk is dat!?

Superparent

De workshop wordt gegeven door Superparent Patrick van Hoof, vader van de twee dochters Nine (9) en Julie (6). Als alleenstaande vader van twee dochtertjes merkte hij dat er weinig tot geen evenementen zijn specifiek voor vaders en dochters. Vanuit zijn persoonlijke ervaring (en frustratie) kwam hij erachter dat het vlechten van zijn dochters haar complex was, en heeft hij hieraan vormgegeven. In samenwerking met een lokale kapsalon heeft hij de eerste en unieke workshop haarvlechten voor vaders met dochters opgezet. Een enorm succesvol en uniek concept in Nederland (Patrick ontving er zelfs de Happy Service Award van “Oei, ik groei” voor), waarnaar erg veel vraag naar is. Inmiddels zijn er ook spin-offs van het concept, maar het unieke wat Superparent in zijn workshops aanbiedt is dat het niet alleen gaat om het leren haarvlechten, maar ook zeker de band tussen vader en dochter versterkt en samen een mooie herinnering maakt! In de aflopen twee jaar heeft Patrick al meer dan 500 vaders leren haarvlechten!

Quality time

Het gaat er tijdens de workshop dus niet alleen om hoe goed je als papa leert vlechten, maar vooral om quality time met je te hebben dochter. De workshop is laagdrempelig en vooral heel erg gezellig. Je kunt op je eigen tempo meedoen en er is genoeg ruimte voor extra uitleg en pauzes om te spelen tussen het vlechten door. Je dochter hoeft dus niet anderhalfuur lang op een stoeltje recht te blijven zitten.

Tijdens de workshop zie je de papa’s gezellig kletsen en oefenen op de verschillende vlechttechnieken, terwijl de meiden in de pauzes fijn samen spelen. Leuk is dat om te zien. Het is vooral gewoon heel erg leuk om samen te doen.

Wat vond ik van de workshop?

Ik ben dus zelf ook samen met Lola naar een van de mama en dochter workshops geweest en ik zou er zo een herhaalcursus van willen maken, zo leuk vonden wij het. Ik heb een aantal hele toffe vlechttechnieken geleerd en er meteen een aantal toegepast. Lola kreeg direct complimentjes van haar juffen op school. Yes! Zo leuk om te horen. Lola vraagt nu regelmatig wanneer papa met haar mee gaat naar de papa workshop.

Wat word ik ontzettend blij van dit initiatief. Wat is er nou mooier dan een tafel vol met dochters terwijl alle alle papa’s leren haarvlechten. Allemaal met ander haar, allemaal verschillende papa’s, maar allemaal met één gezamenlijke bijzondere ervaring. Die ze samen meenemen als een bijzondere herinnering én waar alle papa’s, dochters (en mama’s) nog jaren plezier van kunnen hebben.

En natuurlijk nóóit meer een dochter met een vogelnestje op je hoofd naar school.

Vanaf nu ook workshops voor mama’s

Sinds kort is er ook een basisworkshops haarvlechten voor moeders en dochters. Dit omdat Patrick veel aanvragen kreeg van mama’s die (ook) niet kunnen vlechten. Dit was voor mij ook de reden waarom ik mee heb gedaan, ik kon alleen de standaard vlecht. De basisworkshops bevatten nog niet de in-en opvlecht technieken, maar geven zeker tips & trics en leuke vlechten die je als mama weer kun gebruiken om te variëren in verschillende mooie kapsels!

Superparent organiseert landelijk (en zelfs in België) de workshops. Alle geplande workshops vindt je hier. De workshops kosten tussen de €0,- en €10,-. Mocht er geen locatie tussen staan bij jou in de buurt, neem dan even contact op met Patrick!

Had jij al eens van deze workshops gehoord? Zou jij jouw man, lief naar deze cursus sturen met jullie dochter(s)?

Spread the love

You Might Also Like

 • G.T. 2 juli 2018 at 08:08

  Superleuk! Het is dat wij geen dochter hebben…

  • Janske 2 juli 2018 at 08:18

   Hihi 😜

 • Jacqueline 2 juli 2018 at 16:13

  Wat een leuke workshops zeg! Komt voor mijn man wat laat (mijn dochter heeft het zichzelf aangeleerd via youtube en vlecht nu ook mijn haar), anders had ik ‘m zeker opgegeven.