Kids Review Uittip Zomer

Uittip: Sprookjesachtig logeren in vakantiepark Efteling Loonsche Land

28 juni 2018
Vorige week hadden wij een super leuke mini vakantie met ons gezin. We gingen namelijk twee nachtjes logeren in vakantiepark Efteling Loonsche Land en drie dagen op sprookjesachtige avonturen in de Efteling. We sliepen in een ruime 6-persoons hut en waren er écht even uit. Wat ons betreft een super uittip voor een bijzondere vakantie voor het hele gezin!

Een perfecte eerste dag

Op woensdagochtend was het eindelijk zo ver. We vertrokken naar de Efteling! Niet alleen de meiden hadden er super veel zin in, maar ook papa en mama konden niet wachten. De Efteling is gewoon een super leuke plek voor jong én oud. Omdat we bleven logeren mochten we onze auto alvast parkeren op de parkeerplaats van vakantiepark Efteling Loonsche Land. Dit scheelde weer extra parkeerkosten. Met een treintje reden we binnen een paar minuutjes naar het park.

Het was heerlijk weer en we genoten van alle attracties. Vooral de draaimolen, het Land van Laaf en het Sprookjesbos waren favoriet op dag één. De meiden genoten van alles en wij genoten met hen mee. Een perfecte eerste dag!

Restaurant De Proeftuyn

Vroeg in de avond besloten we alvast terug te gaan naar het Loonsche Land, zodat we lekker konden dineren in Restaurant De Proeftuyn. In de ruime speelhoek konden de dames even fijn spelen voordat we aan tafel konden. Het was nog erg rustig, dus dat was wel fijn. Lekker torens bouwen en de Sprookjesboom kijken, de dames vonden het wel tof. Daarna konden we lekker smikkelen. De salade met spek en gepocheerd ei is trouwens echte een aanrader! Het toetje in een wekpotje was Lola’s favoriet. Het eten werd leuk gepresenteerd, zo aten we bijvoorbeeld frietjes uit een bloempotje.

6-persoons hut

Na het eten was het tijd om ons “huisje” te gaan zoeken voor de komende twee nachtjes. Deze vonden we al snel en iedereen was enthousiast bij binnenkomst. Het huisje was ruim opgezet met maar liefst 55 m2. Twee ruime slaapkamers met slaapplekken voor 6 personen. Lola wilde bovenin het stapelbed en Coco mocht in het campingbedje bij haar zus op de kamer slapen om alvast te oefenen. Terwijl ik de bedden opmaakte mochten de meiden nog even lekker buiten spelen in het zand met papa.

Ontbijtbuffet bij De Proeftuyn

Het duurde even voordat de dames eindelijk sliepen, maar daarna lagen ze als twee prinsesjes te slapen. Wij waren ook best moe, dus kropen we er vroeg in. Na een nacht vol avonturen (Lola hing halverwege haar bed, oops!), was het tijd voor een nieuwe dag in de Efteling. Maar eerst, tijd voor een uitgebreid ontbijt!

In Restaurant De Proeftuyn konden we al vanaf 7 uur aan het Boerenontbijtbuffet. Gelukkig waren we er niet zó vroeg, haha. Er was een ruime keuze uit heerlijk vers brood, een yoghurt bar met allerlei toppings, vers gebakken eieren (met spek) en nog veeeeel meer lekkers. Dat was even lekker de dag beginnen zeg! Met onze buikjes vol konden we richting de Efteling. Het Boerenontbijtbuffet kost ongeveer €14,- pp voor volwassenen en €7,- voor kinderen.

Eerder naar binnen

Daar mochten we een half uurtje eerder naar binnen omdat we bij de Efteling logeren. Hoe relaxt is dat! Onze eerste attractie van die dag werd Symbolica. Terwijl we in de rij stonden kwam Pardoes nog even een handje geven. Lola kreeg zelfs een kus “zijn wang voelt als hout”, zei ze, hihi. Wat is Symbolica toch een mooie attractie. We keken onze ogen uit! We hebben trouwens maar zo’n 10 minuutjes hoeven wachten, dus als je vroeg gaat, bezoek dan als eerste deze attractie.

Efteling App

Ik had trouwens de Efteling App gedownload op mijn telefoon. Zo kon ik precies zien hoe lang de wachtrijen waren en kon ik fasttickets bestellen voor de  Pyton. Super handig! Ook de showtijden, een plattegrond met GPS en nog veel meer handige info kon ik er snel op terugvinden. Echt een handige tip!

Achter het Land van Laaf vonden we de nostalgische speeltuin, waar ik vroeger als kleine Janske ook met veel plezier heb gespeeld. Zo leuk om te zien dat deze nog steeds bestaat. Een bezoek aan de Efteling brengt toch altijd weer zoveel herinneringen naar boven. Mooi is dat.

Ook het Land van Laaf is prachtig, deze tijd van het jaar. Ik kan zo genieten van die mooie huisjes tussen al het groen. Zo mooi om te zien dat alles tot in de details is afgewerkt. Leuk!

Daarna was het tijd voor spannende avonturen in Ravelijn. De meiden (en papa) keken hun ogen uit en mochten na de show nog even heel stoer op de foto met de personages. Papa was (zoals je ziet) helemaal onder de indruk. Het was zijn hoogtepunt van de dag.

Ook moet er af en toe even gesnackt worden. Heerlijk op het grasveldje samen picknicken. Genieten hoor!

Terwijl Coco een dutje doet in de kinderwagen, lopen we samen met Lola door het Sprookjesbos. Vandaag gaat Lola de draak “pesten” en wil ze de kroon zelf aanraken. Zoals beloofd, maakt ze de draak boos door aan zijn schat te zitten. Ze weet niet hoe snel ze weg moet rennen, maar trots dat ze is! Onze heldin van de dag!

Na een lange, maar super leuke tweede dag besluiten we om lekker pannenkoeken te gaan eten bij Pollo’s keuken. De meiden mogen hun eigen pannenkoek versieren en smikkelen hem tot het laatste stukje op. Hmmmmm! Daarna lopen we samen terug naar ons huisje en kruipen we vroeg onder de wol. Vandaag slapen de dames beiden binnen een paar minuutjes. Moe, maar voldaan.

Op onze laatste ochtend is iedereen al super vroeg wakker. Maar dat is niet zo erg, want ons ontbijtje staat al voor de deur. We hebben een bezorgontbijtje deze ochtend, welke bezorgd wordt in een mooie Efteling tas. Gezellig zo, samen ontbijten! Een bezorgontbijt kost €7,95 of €8,95 pp.

Terwijl de meiden zich nog even vermaken, pakken papa en mama alle spullen in en maak ik nog vlug een paar foto’s van ons huisje. Kijk nou, hoe gezellig! Jammer dat we er eigenlijk maar zo weinig tijd in hebben doorgebracht.

Op de laatste dag zijn we daarom ook super vroeg in het park. Ideaal, want mama wil graag even een paar super snelle achtbanen meepikken. Papa gaat met de dames naar het Carnaval Festival en de Gondoletta, terwijl mama de Baron, vliegende Hollander en Joris en de Draak onveilig maakt. Binnen een uurtje herenig ik mij weer bij de rest, waarna we samen de hoogte in gaan in de Pagode.

Ook vandaag bezoeken we weer een van de vrolijke shows. De meiden genieten en dansen mee, zo leuk om te zien!

Na een bezoekje aan het Doolhof, waar we gelukkig onze weg uit weten te vinden, is het tijd voor een welverdiende lunch. De dames krijgen een heerlijke muffin met de draak en Assepoester er op. Wat een bofkontjes!

Terwijl Coco vlug een lekker dutje doet, bezoeken we voor de laatste keer het Sprookjesbos en mag Lola een muntje vangen bij Ezeltje Strekje. Wat een feest!

Een absolute aanrader!

Dan is het tijd voor de laatste (traditionele) foto op een paddenstoel en tijd om weer naar huis te gaan. Wat hebben we genoten van drie super fijne en relaxte dagen in de Efteling. In drie dagen hebben we op ons gemak alle attracties kunnen bezoeken en hebben we continu genoten. Wat is het heerlijk om te blijven logeren zo vlakbij en gewoon rustig de tijd te nemen om het park op je gemakje te ontdekken. Het was echt een sprookjesachtige vakantie. Een absolute aanrader wat ons betreft!

Ben jij wel eens gaan logeren bij de Efteling? Waar sliep je toen?

Deze artikelen vindt je waarschijnlijk ook wel leuk om te lezen (klik op foto):

 

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 29 juni 2018 at 23:16

  Nee, ik heb nog nooit gelogeerd bij de Efteling, maar dat gaat misschien nog wel eens gebeuren.
  Wel gaan we deze zomer met de oudste kleinkinderen naar de Efteling, daar verheugen wij ons al op.
  Trouwens wat een leuke foto’s van jullie uitje. Je kunt wel zien dat de kinderen lol hadden.

  • Janske 30 juni 2018 at 07:39

   Wat gezellig! Heel veel plezier samen ♥️

 • LavieMamsElle 30 juni 2018 at 19:57

  Tof om dit te lezen, wat hebben jullie genoten zeg! Wij gaan over een week naar bosrijk, gelijkaardig dus. En wie weet de volgende keer Loonsche land… Groetjes Ellen

  • Janske 30 juni 2018 at 20:01

   oh, wat leuk, heel veel plezier!! 🙂