DIY Home Home Sweet Home makeover

De 5 tofste Ikea Kura bed hacks – welke kiezen wij?

24 juni 2018
Nu vriendlief en ik eindelijk de knoop hebben doorgehakt over de vraag of we de meiden samen op één slaapkamer laten slapen, ben ik druk aan het zoeken naar inspiratie voor hacks van Lola’s Kura bed van Ikea. Het liefst samen met een Trofast kast als trapje ernaast. Helemaal leuk straks als stapelbed voor de meiden. Ik verzamelde alvast een aantal verschillende soorten hacks van dit handige bed op mijn Pinterestboard. Welke zullen we gebruiken als hét model voor de slaapkamer van Lola en Coco?

Genoeg inspiratie!

Omdat we natuurlijk al het Kura bed hebben van Ikea op Lola’s kamer, willen we hier het liefst een stapelbed van maken. Dit kan op honderd verschillende manieren. Pinterest staat vol met super toffe hacks om de coolste versies te maken van het Kura bed. Zoveel verschillende manieren om een bed te pimpen. Genoeg inspiratie dus!

Meest eenvoudige manier

De meest eenvoudige manier

Nou kunnen we gaan voor de meest eenvoudige manier, door Lola’s bed om te draaien en er gewoon een extra matras onder te leggen voor Coco. Klaar. Dat is een simpele manier. Het grote nadeel hiervan vind ik dat Coco (die onderin mag slapen) dan erg weinig ruimte heeft onder Lola’s bedje én dan eigenlijk gewoon op een matras op de grond ligt. Niet echt ideaal wanneer papa of mama er even bij wil komen zitten, zo laag boven de grond én zo weinig ruimte boven je hoofd.

Lola’s Kura bed nu

Extra opbergruimte

Wat we bijvoorbeeld ook kunnen doen, is onder het bed extra opbergruimte creëren. Extra ruimte om spullen op te bergen is natuurlijk altijd handig! Zeker in een kleine slaapkamer met twee meiden er in! Dat vind ik dus best wel een super goed idee! Op Pinterest vond ik deze hack van het Kura bed met daaronder extra opbergruimte. Hartstikke slim en efficiënt! Dit zijn trouwens ook Ikea kasten, waar wij zelf inmiddels ook een halve collectie van in huis hebben. Deze zijn dus alvast goed gekeurd!

Met extra veel opbergruimte

Dubbeldekker

Wat we natuurlijk ook kunnen doen is gewoon twee Kura bedden op elkaar plaatsen, Dat is eigenlijk niet eens zo’n gek idee, al vraag ik mij wel of of het dan niet een iets té hoog gevaarte wordt en of het wel stevig is allemaal.

Twee Kura bedden boven op elkaar

Hip Design

Ik wil hem sowieso een toffe kleur geven, nu is Lola’s bed mint-kleurig, maar deze kleur past niet met de kleuren van de nieuwe slaapkamer. Ook is een andere vorm aan de buitenkant extra tof. Rondere vormen en mooie kleuren of juist van hout, ik vind het allemaal super gaaf! Veel mooier dan de originele versie van het Kura bed. Kijk zelf maar hoe leuk!

strakker design & toffe kleur

Deze houtdetails zijn lekker stoer

Trap én kast in één

Wat ik ook vaker voorbij zag komen was het Kura bed in combinatie met de Ikea Trofast kast als trapje. Dubbel handig! Een extra “veiliger” trapje én nog meer extra opbergruimte! Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn!

Met het Trofast kastje als trap

Zin om te klussen!

Hier wordt je toch helemaal blij van? Ik krijg helemaal zin om te gaan shoppen en klussen! Binnenkort maar eens een bezoekje brengen aan de meubelboulevard! Nu nog even de knoop doorhakken welke versie van de Kura hack we als ons voorbeeld kunnen gaan gebruiken. Ik denk dat onze voorkeur uitgaat naar extra opbergruimte, hip design én een handige trap. Zal het ons gaan lukken om hem net zo tof te hacken als de bedden hierboven?! Ik ben benieuwd!

Natuurlijk zal ik hier alle vorderingen delen én het eindresultaat. Ik kan nu al niet meer wachten!

Update:

Check hier het eindresultaat van onze KURA hack: (klik op foto)

Heb jij ook een Kura bed in huis voor je kind(eren)? Heb je hem ook “gehackt”? 

Bron foto’s: Pinterest

Misschien vindt je deze artikelen ook leuk om te lezen:(klik op foto)

Lola’s kamer in foto’s

Onze vernieuwde babykamer in foto’s

 

 

 

 

 

 

 

De 5 tofste Ikea Kura bed hacks - welke kiezen wij?

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 24 juni 2018 at 10:50

  Leuke bedden.
  Dat stapelbed met die extra opbergruimte er onder, vind ik een heel praktische oplossing.
  Wij zijn ook op zoek naar een stapelbed voor de kleinkinderen en gaan binnenkort op zoek, natuurlijk zeker bij Ikea. Daar komen wij regelmatig en hebben ook heel veel in huis wat bij Ikea is gekocht, zoals veel kasten en onze keuken.
  Moeten eerst even meten hoe hoog zo’n bed is en hoe hoog ons plafond is boven. Moet ook wel een beetje ruimte blijven voor het kind wat boven moet slapen.
  Veel succes Janske met het kiezen.