Kids Mommy Stuff

Gaan wij een bakfiets kopen – ja of nee?

19 juni 2018
Al een lange tijd zitten wij er over na te denken om een bakfiets aan te schaffen, zeker wanneer Coco straks niet meer voorop in het fietsstoeltje en ik beide meiden “op de fiets” mee wil nemen. dan is een bakfiets wel handig, toch? Ondanks dat we beiden erg enthousiast zijn twijfelen we toch. Heb jij een bakfiets en kun je ons helpen met kiezen? Dat zou super tof zijn!

Wat voor bakfiets?

Als we er een willen dan gaan we waarschijnlijk voor een elektrische bakfiets. Zeker met twee kinderen (en boodschappen) in je bakfiets is een elektrische bakfiets natuurlijk wel een stuk relaxter dan een “gewone”. Maar ja, dan zijn er zooooveel verschillende modellen en merken. Ik zie nu al door de bomen het bos niet meer. Gaan we voor een tweewieler of toch voor een driewieler? Een nieuwe of een tweedehands bakfiets? En dan nog welk merk? Voor een bekender merk zoals Babboe of bakfiets.nl of toch voor een onbekender merk. Waar let je op?

Wanneer gebruiken we hem?

Wij wonen in een stad en dagelijks zie ik ouders op bakfietsen voorbij fietsen. Het is dus een ideaal vervoersmiddel voor in de stad, als ik dat zo zie. Ik zou hem het liefst gebruiken om de kinderen naar school te brengen en met ze naar de stad te rijden. Naar de winkel of bibliotheek. Of samen naar de kinderboerderij. Ik zie het al helemaal voor mij. Mama op de fiets en twee dametjes voor in de bak. Lijkt mij zo gezellig!

Waar laten we hem?

Er is alleen wel één probleem. We vragen ons sterk af of we hem wel of niet in onze achtertuin kunnen neerzetten en of we hem überhaupt naar binnen krijgen. Vlak achter onze poort is namelijk een parkeerplaats en wanneer iemand zijn auto daar neerzet en hem iets te ver naar voren zet, kunnen wij er no way in en uit met een bakfiets. In de voortuin durf ik hem niet neer te zetten, dan is hij volgens mij binnen een week weg. Dat is dus ook wel even een dingetje…klein detail, haha.

Uitproberen

Hoe hebben anderen dat dan aangepakt vraag ik mij af. Zijn jullie gewoon naar een bakfietswinkel gegaan en hebben jullie verschillende modellen uitgetest? Misschien moeten wij ook maar eens een testmiddagje inplannen én de tuin en ingang van de tuin opmeten of het wel of niet gaat passen.

Lola is voor!

Toen ik vorige week aan Lola vertelde dat papa en mama misschien een bakfiets wilden kopen, maar dat hij heeeeel veel centjes kostte, reageerde ze heel erg lief. Ik zei dat we daar heel hard voor moesten werken waarna ze heel lief zei; “Jullie mogen mijn centjes wel gebruiken voor de bakfiets. ik heb wel tien honderd centjes”. Wat een lieverd hè?! Lola zou in ieder geval ontzettend blij zijn als we een bakfiets aanschaffen.

Tips?

Ben jij bekend met bakfietsen of heb je er zelf één. Wat voor bakfiets heb je en wat vindt je er van? Heb je tips nog handige voor ons? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nikki van Werde 19 juni 2018 at 06:46

  Wij hebben een babboe big, helaas was de elektrische (veel) te duur. Maar die zou ik wel een aanraden. Bij ons hebben we veel “leuke” bruggen en niet electrisch is dan heel zwaar trappen als hij vol met kids zit. Wij hebben wel speciaal voor de babboe gekozen omdat dit toch wel een van de betere merken is. En we wel echt kwaliteit verschil merkten met goedkopere. Zijn zelf naar de baboetestdag geweest en hebben er toen een aantal geprobeerd. Bij ons staat hij overigens ook in de voortuin omdat hij achterom niet past. Met een groot slot om onze boom en heel erg goed verzekerd 😊

 • Eline 19 juni 2018 at 18:06

  Interessant om te lezen! Wij twijfelen momenteel tussen een bakfiets of een fietskar.

 • Joa 19 juni 2018 at 20:04

  Echt een aanrader! Wij hebben hem gekocht met de komst van onze tweede kindje. Een showmodel, maar wel een elektrische (wel handig bij een gebied waar je veel hoogteverschil hebt).
  Kinderen vinden het echt geweldig om erin te zitten en ik krijg ook altijd reacties als ik met ze op pad ben. En wat ook zo handig is: naast je kinderen passen ook je boodschappen erin!
  Bij ons past hij wel door de poort (gewoon rijtjeshuis).

 • Jacqueline 19 juni 2018 at 20:05

  Ik heb een bakfiets gehad toen de kinderen wat jonger waren (en ik nog op een normale fiets kon fietsen). Man, wat hebben we daar veel plezier mee gehad! We zijn er zelfs mee op vakantie geweest (met nog een fietskar achter de fiets van mijn man).
  Ik kon ‘m toen goedkoop bij de Hema krijgen (volgens mij zelfs een showmodel) en heb ‘m alleen daar even voor de deur uitgeprobeerd. Zonder elektrische trapondersteuning, dat was wel jammer, want op een gegeven moment wordt het toch wel zwaar naarmate de kinderen ouder worden.

 • Nathalie 19 juni 2018 at 20:15

  Interessant want ik ben er ook over aan het nadenken.

 • Daenelia 21 juni 2018 at 10:42

  Wij hebben een bakfiets. Geen kids, maar er kan een volwassene in, dus waarom niet? Het parkeerprobleem is er niet: er zijn speciale haken die je in de grond of aan de muur kunt vastzetten zodat je je fiets (met of zonder bak) kunt vastketenen met een fikse ketting. Een motor of brommerdekzeil eroverheen en hij is prima beschermt tegen regen etc. Wij hebben gekozen voor een Noors merk, vanwege de stabiliteit, met twee voorwielen en een normaal stuur, die alleen de wielen draait en niet de hele bak. Dat maakt het sturen een stuk lichter.
  Wij hebben inderdaad een paar modellen uitgeprobeerd bij de verschillende winkels. Maar vijf minuten fietsen met een bakfiets is wel anders dan 30 minuten… dus verkijk je er niet op. Ook elektrisch kan het zwaar zijn, als je batterij wat leger loopt. We hadden wel het geluk dat we het showmodel mochten overnemen. Want een bakfiets is wel een uitgave. Maar we zijn er ontzettend blij mee. Inclusief de rare blikken van mensen die ons tegemoet komen 😀