Kids Mommy Stuff Shoptip

Things I Love #22 – De Stokke Steps Stoel (shoptip!)

8 juni 2018
Stokke Steps review
De Stokke Steps is één van mijn meest geliefde baby/kinder-musthaves waarvan ik vind dat ieder gezin ze in huis moet hebben. Hij staat hoog in mijn top ” 10 musthaves voor de perfecte babyuitzet”en ik kan hem echt iedereen aanraden. Wij hebben er al ruim vier jaar dagelijks plezier van en sinds kort heeft ook Coco haar eigen Stokke Steps stoel. In dit artikel vertel ik je waarom dit dé perfecte stoel is voor jouw kid(s)!

Vanaf geboorte

Als kraamcadeau kregen wij van de opa en oma’s de complete Stokke Steps stoel, met alle bijbehorende accessoires. De stoel was toen nét nieuw en ik wilde hem graag hebben voor onze babyuitzet. Met als grootste reden, zodat onze baby vanaf dag één ook bij papa en mama aan tafel kon zitten. Dit was de eerste kinderstoel waarbij dit kon en waarbij je dus niet hoefde te wachten tot je baby zelf kon zitten. Ik was zo blij toen we de stoel kregen. Vanaf dag één kon Lola gezellig bij ons aan tafel zitten in de wipstoel. Deze klik je namelijk (zonder gereedschap) eenvoudig boven op de Stokke Steps. Zo hoefde onze nieuwsgierige baby nooit iets te missen aan tafel.

Eerste diner met zijn viertjes, Coco gezellig bij ons aan tafel

Toen mevrouwtje iets groter werd en ze groot genoeg was om zelf rechtop te kunnen zitten, kon ze overstappen naar de comfortabele baby set met eetblad. Met het verkleinende zitje met kussentje zat ze altijd als een prinses op haar troon. Met de riempjes kon ik haar veilig vastmaken.

Nu ook met kussen!

Inmiddels is Lola vier en heeft ze geen extra accessoires meer nodig, tenminste…vanaf vorige week heeft ze een heerlijk zacht kussentje op haar stoel. Volgens Lola zit hij heerlijk! Stokke heeft sinds kort namelijk ook voor de Stokke Steps stoel een kussen wat mooi op maat is. Het kussen blijft goed op zijn plek zitten door de antislip aan de onderzijde. Met riempjes met drukkertjes klik je hem makkelijk vast en maak je hem snel weer los wanneer je hem wilt uitwassen. De hoes kun je namelijk gewoon in de wasmachine gooien. Handig!

Een leven lang plezier

We gebruiken de Stokke Steps iedere dag en nog steeds ziet hij er netjes uit. Het is een mooie, degelijke stoel, waar je een leven lang plezier van kunt hebben. Hij kan tot 80 kilo dragen, dus zelfs mama mag er bijna opzitten! Moge het duidelijk zijn, wij zijn fan! We zijn zelfs zo fan dat ook Coco nu haar eigen Stokke Steps heeft. Voorheen zat ze vaak in een andere kinderstoel, maar deze wordt nu echt te klein voor haar. Sinds ze haar nieuwe Stokke Steps heeft gekregen (net als grote zus), wil ze nergens anders meer op zitten. Owee als ik probeer haar in haar oude kinderstoel te zetten, dan gaat het alarm af, haha. Coco is ook fan!

Wat vinden wij van de Stokke Steps

Voordelen:
 • Duurzaam
 • vanaf geboorte te gebruiken
 • handige uitbreidingsset & accessoires (los verkrijgbaar)
 • makkelijk in gebruik
 • makkelijk schoon te maken
 • moderne uitstraling
 • veel verschillende modellen en kleuren
 • draagt tot 80 kg
Nadelen:
 • hij is niet goedkoop
 • achterpoten steken ver uit (is vanwege de veiligheid voor de balans van de stoel wanneer de wipstoel er op zit en dus noodzakelijk)

Waar te koop?

Je koopt de Stokke Steps in verschillende babywinkels, zoals de Kindercompagnie.

Heb jij thuis ook een Stokke Steps of Tripp Trapp stoel? Ben jij er ook zo’n fan van?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Stokke. 

Lees hier ook mijn andere Things I Love & Shoptips!

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Roxanne 13 juni 2018 at 23:03

  Zo’n fijne stoel! Hier ook in gebruik door onze dreumes, en over een paar maanden ook door onze newborn! Hij staat al in de doos te wachten 😉

  • Janske 13 juni 2018 at 23:07

   Ohhh…dat wordt genieten, met zijn allen aan tafel! 🙂