afvalrace Beauty Gezond Persoonlijk

Afvalrace 2.0 update #5 – Kanjer van de maand Maaike

7 juni 2018
En toen zaten we gewoon alweer in juni. Nog één maand en 2018 is alweer door de helft, man wat gaat dat snel! De afgelopen maand was er wel eentje hoor. Niet alle kanjers voelden zich deze maand ook echt een “kanjer”. Er waren flink wat pittige momenten, wat het niet altijd even makkelijk maakte. Wat wil je ook met al die lekkere ijsjes en gezellige barbecues. Ook hebben we dit keer weer een kanjer van de maand. Onze Maaike de G zetten we vandaag in het zonnetje! Ben je ook zo benieuwd naar onze persoonlijke updates? Je leest ze hier

* Helaas heb ik ivm de vakanties van sommige kanjers niet van iedereen een update deze maand.

Persoonlijke updates mei

Janske

Startgewicht:  (juli 2017) 103,5 kg – (1 jan 2018) 82,4 kg (1 maand geleden)

Gewicht nu: 80,4 kg

In mei & totaal afgevallen: In april kwam ik 2 kg aan, die viel ik nu weer af.

Mijn doel voor mei heb ik wel/niet behaald en waarom: In mei wilde ik onder de 80 kg wegen, dat is nét niet gelukt. Maar ik weet zeker dat het mij deze maand wél gaat lukken!

Dit vond ik deze maand erg lastig: Om mij te beheersen met alle feestjes, en vooral in de weekenden. En die ijsjes…oh lalaaaaa!

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik mijzelf heb weten te herpakken en een nieuw doel voor mijzelf heb neergezet om er toch nog even voor te gaan. Ik zie dat het mij kan gaan lukken nu. Dat werkt motiverend!

Mijn doel voor juni is: In juni wil ik ook op de Weight Watchers weegschaal onder de 80 komen (dus in de avond mét kleding aan).

Met dit warme weer vind ik het juist moeilijk/makkelijk om gezond te eten: Het heeft zijn voor en zijn nadelen. De ijsjes maken het lastig, de verse aardbeien en salades juist weer makkelijk.

Mijn favoriete eten tijdens de warme dagen: Kwark met aardbeien, ijsjes, barbecueën.

Boodschap voor mijzelf: Ik kan dit! Ik ben er bijna! Let’s do it!

Wat ik verder nog kwijt wil: Als ik dit kan….kan jij het zeker! Geef niet op als het even (of lange tijd) tegen zit…ga er weer voor!

Kanjer van de maand mei, Maaike (mini interview!)

Wie is Maaike? 

Ik ben dus Maaike, 34 jaar en trotse moeder van 2 kinderen. Getrouwd met Bas en wonende in Boxtel. Ik werk als ambulant begeleider bij mensen met autisme voor 32 uur per week. Ik heb niet echt hobbies maar vindt het wel leuk om met de kinderen te spelen en films/series te kijken met mijn man. Verder sport ik sinds 1 mei 3x in de week. Dat vindt ik wel echt heeeeeel leuk.

Waarom doe je mee met deze afvalrace? 

Ik heb nu 2 kinderen en weet dat mijn gezinnetje “klaar” is. Na mijn eerste zwangerschap zijn er 10 kilo aan blijven plakken, na de 2de gelukkig niets, maar deze kilo’s wil ik er heel graag af hebben en eigenlijk dan nog een paar meer die ik er bij heb gekregen toen ik stopte met roken.

Hoe zijn deze eerste maanden voor je verlopen? Viel het mee/viel het tegen? 

Chaotisch is het goede woord denk ik.

Ik merk dat mijn lichaam nog aan het ontzwangeren is (de jongste is in januari 2018 geboren) en dat mijn lichaam niet helemaal doet wat ik wil. Het viel in dat opzicht mee dat ik niet echt aan het lijnen lijnen ben. Ik let op, op wat ik eet en beweeg meer.

Wat doe je nu anders dan voorheen qua (eet)gewoontes? 

Ik sport nu dus 3x per week en ben op mijn calorien aan het letten. Ik heb eerst 3 maanden weight watchers gedaan, maar dat paste niet bij mij. Nu dus een app op mijn telefoon om de calorien en het onderscheidt in eiwitte, koolhydraten en vetten aan het bijhouden.

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat zijn? 

Minder negatief naar mezelf kijken (lichamelijk gezien dan). Ik heb gewoon 2 kinderen gedragen en gebaard met mijn lichaam, ik weet dat ik nooit meer een perfect lijf zal krijgen, maar nu de mindset nog.

Wat vind je mooi aan jezelf? (ja, ook deze vraag mag je gewoon beantwoorden :-))

Mijn ogen en borsten (wel MET bh aan ;-)).

Welke wijze raad zou je jezelf willen geven?

Ben tevreden met jezelf zoals je bent, en ben tevreden zoals je nu bezig bent ook al val ik nu niet echt af. Ooit komt dat goed.

Waar kijk je het meest naar uit tijdens deze afvalrace?

Mezelf fitter voelen en beter in mijn vel komen te zitten.

Wat zou je graag willen zeggen tegen anderen? 

Ik vindt dat iedereen goed bezig is op hun eigen manier. Vindt jezelf al een kanjer om wat je aan het proberen bent, ook al gaat het soms wat minder.

Update Maaike:

Startgewicht: 90kg

Gewicht nu: 89kg

In mei & totaal afgevallen: 1kg

Mijn doel voor mei heb ik wel/niet behaald en waarom: Eigenlijk niet omdat ik 2 kilo kwijt wilde, maar ik ben flink aan het sporten en spieren zijn nu eenmaal zwaarder dat vet. Ik heb een bodyanalyse laten doen en hoop dat ik daar volgende maand wel resultaat in zie.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Zo goed mijn best doen en daar geen reactie op zien is best frustrerend. Maar daar ben ik 1 dag boos/verdrietig om geweest en nu ben ik weer gewoon mijn best aan het doen, meer kan ik toch niet doen.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik, die niet van sporten hield, 3x per week aan het sporten ben!!

Mijn doel voor juni is: Doorgaan met sporten en hopen dat de body analyse me iets geeft.

Met dit warme weer vind ik het juist moeilijk/makkelijk om gezond te eten: nee joh, makkelijk!! Lekkere salade, lichte lunches enz. Ik mis nu wel de stamppotten hoor, maar dat is wel beter voor mijn lichaam

Mijn favoriete eten tijdens de warme dagen: Maaltijdsalades

Boodschap voor mijzelf: Ga zo door!!!

Wat ik verder nog kwijt wil: Iedereen is op zijn eigen manier tegen de kilo’s aan het vechten. samen komen we er wel.

Mary-Lou 

Start gewicht, gewicht nu… ik heb geen flauw idee. Dat ik nog steeds te zwaar ben, dat ik bijna terug bij af ben en dat ik veels te veel snoep en te weinig beweeg. Dat zijn dingen die ik wel weet. En nu met het blote armen en benen weer, word ik af en toe keihard met de neus op de feiten gedrukt. Dit wil ik niet. Mijn abonnement op de Weight Watchers heb ik opgezegd en met een schuin oog hou ik hun aanbiedingen wel in de gaten. Maar iets in me wil nog iets anders proberen. Een x aantal weken sportprogramma bij een sportschool met begeleiding. De afgelopen dagen al her en der info opgevraagd en nu moet ik knopen doorhakken. Ik vind het lastig, maar ik word er blij van dat er kennelijk ergens diep diep nog iets van motivatie zit. Nu nog bij de lurven pakken en er weer voor gaan. Bij de volgende update kan ik dat hopelijk vertellen.

Astrid:

Startgewicht: 71,8kg

Gewicht nu: 71,6kg

In mei & totaal afgevallen: In totaal 200 gram maar in mei alleen maar
aangekomen.

Mijn doel voor mei heb ik wel/niet behaald en waarom: Niet dus. Geen idee waarom niet want ik heb best redelijk op mijn eten gelet en veel bewogen.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Het feit dat ik mijn oorspronkelijke doel bij het begin van mijn afvalpoging (4 juni 2017) om in een jaar onder BMI 30 te komen, niet heb gehaald. Juist omdat ik in mei zoveel ben aangekomen, want in januari t/m april had ik het al gehaald.

Het meest trots ben ik deze maand op: niks. Ik baal echt als een stekker op het moment.

Mijn doel voor juni is: Onder de 70,2kg (BMI 30) te komen. Met dit warme weer vind ik het juist moeilijk/makkelijk om gezond te eten: Iets makkelijker, want er is veel vers fruit en ik heb wat minder honger. Aan de andere kant wel vaak trek in ijs, barbecue etc. Mijn favoriete eten tijdens de warme dagen: Barbecue! Oh zo slecht.

Boodschap voor mijzelf: Ik heb een acht voor afvallen. Dit zei mijn man toen ik erachter kwam dat ik mijn doel van onder BMI 30 komen, niet ging
halen. Ik had daarvoor 10kg moeten afvallen in dat jaar en er is maar 8kg af.

Wat ik verder nog kwijt wil: Niet echt iets.

Dineke:

Startgewicht:  77,5 KG

Gewicht nu: 69,9

In mei & totaal afgevallen: +0.9/7,6

Mijn doel voor mei heb ik wel/niet behaald en waarom: nee, wederom niet. Dat eten blijft toch echt een dingetje. Ik heb het vaak niet eens door en weg is het alweer. ZO stom stom stom, maar ja.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Ik jo jo gewoon heel veel, een weekje dat ik denk top, en een week waarin alle remmen weer los gaan. En die drang naar chocolade en zoet… Het is mij opgevallen dat mijn hoofd mij zo ver de gek houd. Dan wil ik heel graag iets, ik eet het en eigenlijk vind ik het dan niet eens heel lekker. Maar de volgende dag wil ik het toch weer. Raar hoofd 😉

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik nieuwe kleren heb gekocht. Zo hoef ik me tenminste niet de hele tijd te verstoppen.

Mijn doel voor juni is: Toch nog wel iets afvallen hoor, De zomer komt er aan en ik vergis me gewoon in hoe ik er uit zie. Het stomme is dat ik in mijn hoofd niet zo zwaar ben als ik ben. En dat dat soms zelfs met kleding aan in de spiegel er nog best leuk uit ziet. Maar er moet echt wat veranderen. Ken je dat, dat je steeds denk oh maar ik ga hardlopen, of oh ik ga morgen yoghurt eten bij het ontbijt. maar als de tijd daar is doe je steeds net weer wat anders. Wel ben ik met een vriendin gaan sporten. Aankomende weken word privé geen makkelijke tijd, maar ik ga het proberen. ik ga het doen. Misschien onder de 68 KG?

Met dit warme weer vind ik het juist moeilijk/makkelijk om gezond te eten: Makkelijker om water te drinken en salades te eten. Maar het is moeilijker om van die ijsjes af te blijven. Dat heerlijke Italiaans schepijs. Dat vind ik echt heel erg lekker.

Mijn favoriete eten tijdens de warme dagen: Heerlijke salade met fruit er door.

Boodschap voor mijzelf: Houd je doel voor ogen. Besteed meer tijd aan jezelf. Je kan niet alles tegelijk, maar dat is geen excuus om alles maar te nemen.

Wat ik verder nog kwijt wil: Volgende week krijgt mijn jongste een hartkatheterisatie, iets wat ik toch wel heel spannend vind. Maar het voordeel is dat ik 2 weken minder hoef te werken. Ik hoop dat ik van die tijd kan genieten en dat we snel weer thuis zijn. En ik wil alle Kanjers heel veel succes wensen voor de aankomende maand!

Femke

Startgewicht: 76.6kg (januari 2018)

Gewicht nu: 64,5kg

In mei & totaal afgevallen: ik ben gelijk gebleven

Mijn doel voor mei heb ik wel/niet behaald en waarom: Ik heb m’n doel bereikt. Ik wilde gelijk blijven. En dat is me gelukt ondanks de vakantie, feestjes en etentjes

Dit vond ik deze maand erg lastig: Ik vond het eigenlijk wel goed gaan 🙂 maar als ik dan moet kiezen is om de tijd vrij te maken om te gaan wandelen

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik gelijk gebleven ben

Mijn doel voor juni is: Mijn gewicht onder de 65kg te houden

Met dit warme weer vind ik het juist moeilijk/makkelijk om gezond te eten: Ik houd altijd van eten of het nu warm of koud is

Mijn favoriete eten tijdens de warme dagen: Salades

Boodschap voor mijzelf: Ga zo door!

Wat ik verder nog kwijt wil: Dit is mijn laatste update. Ik heb m’n doel bereikt. Janske heel erg bedankt ik heb nu bijna een jaar via janske.nl mijn updates gegeven en dit was voor mij een stok achter de deur!  Alle dames van het app groepje ook heel erg bedankt. Ik blijf jullie volgen…

Tip van de maand:

Zin in een ijsje? Neem een waterijsje of één bolletje in plaats van drie! Wist je dat je in plaats van een McFlurry, ook 5 Split-ijsjes kunt eten!?

Wil je onze vorige updates van onze afvalrace teruglezen? Dat kan hier!

Lees je dit artikel en denk je hey! Waarom doe ik hier niet aan mee? Dit is net de stok achter de deur die ik zoek?

Mail mij dan even via info@janske.nl en wordt ook één van deze kanjers!

 

Spread the love

You Might Also Like

  • Marjo 7 juni 2018 at 07:31

    Het blijft een strijd. Knap dat iedereen zo eerlijk is. Wist je dat een raketje nog mijnder calorieën heeft . Ik sport bij een sportschool war je een zoveel weken programma kan volgen en het verschilt dan hoeveel je zorgverzekering vergoed. De mijne vergoede 10 weken die van mijn vriendin 20 weken.

  • Daenelia 7 juni 2018 at 09:20

    Ijs is ook mijn ding hoor. Maar ik neem altijd 1 bolletje schepijs. Heel soms, echt 1x in het seizoen misschien, twee bolletjes, maar dan nooit met koekhoorntje. En de laatste keer dat ik 2 bolletjes en twee smaken nam, liet ik meer dan de helft staan. Dat kan lastig zijn als je het heel lekker vindt, of zonde om weg te gooien (eten moeders ook niet vaak de restjes op die hun kids laten staan? Ik zie dat zo vaak…). Het fijne van het mooie weer is dat je er lekker op uit kan trekken. Lopend, met de fiets, in beweging in ieder geval. Ik heb het geluk dat ik een chihuahua heb die mij dwingend een andere kant optrekt dan de richting naar huis … ja, hij is heel dwingend! 😉 Natuurlijk luister ik dan ook naar hem, want het is lekker weer en we zijn nog nooit dit weggetje helemaal uitgelopen, dus hup! Nog een 20 minuten doorstappen.