DIY Recept Zomer

S’mores – Lekker & simpel barbecue recept

6 juni 2018
Tijdens deze warme dagen is het perfect weer om lekker te barbecueën. Nou kun je daarna lekker een ijsje eten mijn zijn allen, maar je kunt ook voor de typisch Amerikaanse S’Mores gaan. Dat is net weer even wat anders! S’mores zijn koekjes met daar tussenin gesmolten marshmallows en chocolade. In dit simpele recept leg ik je uit hoe jij zelf ook deze overheerlijke S’mores kunt maken! Wees gewaarschuwd, ze zijn om je vingers bij af te likken (letterlijk én figuurlijk)! En als tip, laat je kids dit niet alleen doen!

Marshmallows bakken als baan!

Tijdens mijn zomers in Amerika werkte ik onder andere als “tripping specialist” op een Summercamp. Daar was het mijn job om zelf kampvuur te maken en heerlijk te barbecueën op open vuur. Daar leerde ik deze heerlijke lekkernij kennen. Bah, wat lekker! Alle kids waren er daar dol op en ik begreep na de allereerste hap meteen waarom! Ik weet dus goed hoe je de perfecte marshmallow kunt roosteren en deel graag mijn tips en trucs!

Wil je weten hoe jij ook deze S’mores zelf kunt maken? Hieronder lees je het recept!

Welke ingrediënten heb je nodig?

Spread the love

You Might Also Like

 • Jacqueline 6 juni 2018 at 07:26

  Mijn kinderen maken het ook weleens, maar smeren dan chocopasta op het kaakje. Net zo lekker!

  • Janske 6 juni 2018 at 08:09

   Dat smaakt inderdaad net zo lekker! Hmmmmm!

 • Daenelia 6 juni 2018 at 09:06

  Lijkt me mierzoet… Is niet mijn ding. Dit is toch minstens voor de helft suiker wat je naar binnen lepelt. Geen probleem als je van marshmallows en/of spekjes houdt, maar ik ben er niet zo gek op. Dan gooi ik liever een banaan op de bbq als toetje en dan met pure chocolade erbij. Ieder zijn ding!

  • Janske 6 juni 2018 at 09:42

   Je moet inderdaad een zoutekauw zijn hiervoor… Nomnom

 • Lekkere en makkelijke campingrecepten - Breg Blogt 30 juli 2018 at 06:00

  […] vuurtje voor nodig en dan kan het feest beginnen. Janske legt op haar blog uit hoe je de perfecte s’mores […]