Mommy Stuff Shopping

Help, mama is sneaker-verslaafd!

5 juni 2018
Ik ben verslaafd aan allerlei dingen. Zo drink ik (nog steeds) veeeel te veel Cola Light en koop ik ook schandalig veel kinderkleding. Maar ik beken, ik heb nóg een verslaving. Eentje waar ik al jaren “last van heb”…ik ben namelijk verslaafd aan sneakers! Vast herkenbaar voor andere dames. Ik krijg er gewoon geen genoeg van en durf ze niet eens meer te tellen. Oops!

Geen hoge hakken voor Jans

Mijn sneakerverslaving begon jaren geleden al, in mijn jeugd. Het ging namelijk mis bij de afdeling “nette schoenen”, voor speciale gelegenheden. Alles met hakken viel letterlijk en figuurlijk af, want ik kon er niet eens normaal op staan. Ode aan alle vrouwen op hakken, maar mij zal je er niet snel op zien. Laat staan op zien lopen, haha. Levensgevaarlijke taferelen krijg je dan. Daar begin ik dus niet aan. Alleen inimini hakjes komen er hier (met veel moeite) doorheen, maar liever niet.

Hoe gekker, hoe leuker

Ook voor feesten en partijen kwam ik altijd uit in de categorie ballerina’s en in de winter altijd laarzen zonder hakken. Maar als ik mag kiezen, ga ik toch altijd weer voor een comfortabel en cool paar sneakers. Ik heb ze inmiddels in alle kleuren van de regenboog, Van gifgroen tot metallic blauw, van felrood tot een zebraprintje. Hoe gekker, hoe leuker. Vooral de meest aparte exemplaren vind ik vaak terug in mijn sneakercollectie. Misschien ook wel omdat ik vanwege mijn overgewicht. Omdat ik niet altijd kon kiezen uit de leukste kledingcollecties, maar wel uit de meeste schoenen. Zo maakte ik mijn outfit altijd extra bijzonder met een hippe sneaker.

All time favorites

Toch zijn is een paar sneakers welke ik altijd opnieuw koop.Al zo lang ik mij herinner, heb ik bijvoorbeeld altijd Adidas Superstar sneakers in mijn persoonlijke collectie staan. Ze zitten heerlijk en ze passen bij bijna iedere outfit. Dit zijn toch wel mijn all time favorites. Zo fijn dat Adidas deze sneakers al die jaren is blijven maken en ze nog steeds, na al die jaren, overal te verkrijgen zijn.

Twinning is winning

Wat mijn verslaving nóg erger maakt, is het feit dat deze leuke sneakers ook in de maatjes “Lola & Coco” te koop zijn. Tja, dan ben ik helemaal om! Als grote twinning liefhebber doe ik graag mee met het twinnen van onze Adidas sneakers! Zo heeft Coco nu haar tweede paar turquoise Adidas Superstar sneakers en heeft Lola dezelfde als mama, witte met zwarte strepen. We “twinnen” hier heel wat af. Lola vind het super cool en zegt dan tegen mij “Mama, je moet dezelfde schoenen aan, dan zijn we een tweeling”, zo schattig! Ook Coco komt regelmatig aangelopen met mijn sneakers in haar handen, zodat ik ze aantrek. Zelfs als ik al andere schoenen draag. Het zijn nu al sneakerfans, net als mama! oops!

Voorlopig ben ik nog niet van mijn verslaving af verwacht ik zo. Maar ach, zo lang er zoveel toffe sneakers gemaakt blijven worden, blijf ik lekker shoppen!

Ben jij ook zo verslaafd aan sneakers? 

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Sportshowroom.

Spread the love

You Might Also Like

 • Daenelia 5 juni 2018 at 10:17

  Ik heb vrij veel schoenen met ‘lage’ hakken, een paar met hoge en één paar ‘sneakers’ voor dagelijk gebruik. Ik heb wel schoenen voor het sporten en heb afgelopen weekend mijn eerste (waarschijnlijk laatste) paar running shoes gekocht. Sneakers staan leuk onder een spijkerbroek, maar kan voor mij toch echt niet onder een nette kantoorbroek. Dus hoe lekker mijn Sketchers ook zitten, ze zijn puur voor het wandelen met de hond.
  (Ik vind de meeste sneakers ook niet echt … mooi :S De kleurcombinaties die ik gezien heb zijn … interessant. Maar het is niet mijn ding, zeg maar.)

  • Janske 5 juni 2018 at 10:22

   Ik werk gelukkig bij een concertzaal waar iedereen er redelijk rock ‘n’ roll uitziet zeg maar en bijna allemaal sneakers dragen, dat scheelt 😉 hihi. Ik moet bekennen dat ik ook heeeel veel sneakers lelijk vind, daarom kies ik de pareltjes er tussenuit 🙂

 • Will 5 juni 2018 at 14:21

  Ik snap jou wel, kan zelf ook niet op hoge hakken lopen.

  Heb dat mijn hele leven al niet gekund.

  Ik had zwakke enkels en zwikte heel snel, dus dan begin je er niet aan, toch.
  Mijn vriendinnen hadden ze wel aan, maar ik altijd “flatjes” Zo noemden wij lage instappers.
  Tegenwoordig draag ik ook heel graag sneakers, die passen toch overal bij.
  Ik heb ze in allerlei kleuren, wel zo handig.

  En meestal in leer, dat zit het lekkerst.

  • Janske 5 juni 2018 at 15:28

   Lang leve de sneakers! Ben ik toch niet de enige die niet “normaal” kan lopen op hoge hakken 😉

 • Dine 8 juni 2018 at 07:25

  Wat leuk om te lezen:) en herkenbaar! Ik heb sinds mijn studententijd; en dat is inmiddels toch wel wat jaartjes geleden😅 een sneaker tik. Ik loop echt op niets anders; ik ga over 2 weken zelfs trouwen met Nike Air Maxies onder mijn jurk🤣 Ik ben verslaafd aan Nike Air Max 1 en 90 . Inmiddels ook puma’s en Vans aan de collectie toe gevoegd. En mijn zoontje en dochter dragen ook alleen maar deze merk sneakers; inderdaad lekker twinnen! Ik zou de schoenen het liefst in een grote vitrinekast in de kamer willen zetten haha!

  • Janske 8 juni 2018 at 08:14

   Heerlijk! Ook een echte sneaker gaan dus 😍