Persoonlijk Tag

Verwen jij je partner – TAG

4 juni 2018

Doe jij thuis alles in het huishouden, of is het juist manlief die het meeste doet? Hoe zit dat eigenlijk bij ons? Wie strijkt zijn overhemden of smeert er zijn brood? Je leest het allemaal in de nieuwe tag “Verwen jij je partner?” van Charlotte!

Hoe vindt hij zijn was in de kast? 

Ik ben van de was, bij ons in huis. Vriendlief kan zijn was (meestal wel pas na lange tijd) gestreken vinden in zijn kast. Ik strijk niet alles, maar bijvoorbeeld wel zijn overhemden, broeken en T-Shirts

Wie smeert zijn boterhammen? 

Dat mag deze grote jongen lekker zelf doen. Al zou hij het vast niet erg vinden als ik dat voor hem doe, want hij heeft er echt een hekel aan. Voor de gemakzucht kan hij gerust op 6 sneden hetzelfde smeren zodat het sneller klaar is.

Kook je wel eens iets wat hij erg lekker vindt maar wat jij zelf niet graag eet? 

Eigenlijk niet zo snel geloof ik. Alleen vis bijvoorbeeld, dat koop ik wel eens speciaal voor hem omdat hij dat zo lekker vindt. Lief van mij, hè?

Wie strijkt zijn overhemden? 

Ik dus. Volgens mij weet hij niet eens hoe hij zijn overhemden op een normale en fatsoenlijke manier zou moeten strijken. Dus omdat ik dat wel weet, strijk ik zijn overhemden. Oh, wat ben ik toch lief!

Wie regelt er wat te drinken ‘s avonds als jullie beiden op de bank zitten? 

Ik vraag meestal of hij ook iets lust. Andersom wordt dat regelmatig “vergeten”. Dan roep ik “ja, lekker”, wanneer de koelkast open gaat voor een drankje. Dat is overdag ook vaak. Dan heeft iedereen te drinken, behalve ik. Alsof ik nooit drink ofzo, haha.

Ga je ‘s ochtends wel eens met de kindjes naar beneden zodat hij uit kan slapen? 

Heel af en toe, maar hij doet dat vaker. Hij is ook een ochtendmens en ik weer juist een avondmens. Ik kan daar zooooo blij van worden, wanneer hij dat doet. Dat vind ik echt zo lief!

Koop je altijd een cadeautje met speciale dagen? (vaderdag, verjaardag, huwelijksjubileum…)

Meestal wel. Ik vind het leuk om cadeautjes te geven. Tegenwoordig neem ik hem dan mee uit eten of gaan we iets anders leuks doen. Echt cadeautjes wil hij vaak niet.

Verras je hem ook wel eens spontaan en zo ja, waarmee? 

Ik verras hem eigenlijk te weinig. Al ben ik wel iemand die in het weekend wel eens een uitgebreide lunch maak met een enorme uitsmijter voor hem, wat hij heerlijk vindt. Daar kan hij dan ook echt van genieten. Fijn is dat.

Ruim je zijn zooi op? 

Soms. Maar meestal maak ik een stapeltje met zijn rommel, of laat ik het juist op een prominente plek liggen omdat het hem anders totaal niet opvalt. Ik wil iedere avond een opgeruimde woonkamer en keuken en hij kan daar gewoon doorheen kijken. Ik word echt onrustig wanneer het een grote bende is. Hij ziet het soms niet eens. Bi-zar!

Geef je hem wel eens een uitgebreide massage terwijl je daar eigenlijk geen zin in hebt? 

Nee. Ik hoop nog steeds dat hij eens een cursus gaat volgen zodat hij mij goed kan masseren. Tot die tijd gebruik ik mijn massage apparaat voor mijn rug en schouders. Ook helemaal prima!

Ik tag Merel Van Lotuswritings om ook alle vragen te beantwoorden. Ik ben benieuwd, Merel! Wil je deze tag overnemen? Dat mag! Vermeld je dan wel even dat hij van Charlotte komt en tag mij even, zodat ik ook jouw antwoorden kan lezen! Ik ben benieuwd!

En, was dit wat je verwacht had? Verwen jij je partner?

Spread the love

You Might Also Like

 • Daenelia 4 juni 2018 at 09:58

  Mijn partner, ook echt mijn partner want geregistreerd, en ik verwennen elkaar, denk ik. Het komt zeker niet van één kant en mijn gozer is ook niet iemand die zichzelf vergeet of zo. Hij is een man die voor zichzelf kan zorgen. Er zijn wel huishoudelijke taken die we verdeeld hebben. Hij maakt de kattenbakken schoon en de afvalbakken, ik strijk zijn overhemden. Ik kook, hij wast af. Hij laat de hond twee keer per dag uit en ik ook. En als hij kookt, dat gebeurt ook wel eens, dan was ik af (maar dan neemt hij het halverwege over omdat ik het ‘niet goed doe’. :P).
  Het zou toch een zielige bedoening zijn als we niet samen het huishouden konden bestieren. Als dat verwennen is, dan verwennen we elkaar dus. (Hoewel ik verwennen eerder associeer met de slaapkamer, maar goed, ieder zijn ding :P)

  • Janske 4 juni 2018 at 14:46

   Hier op zich ook best goed verdeeld, hij doet het vuilnis, alles met papierwerk, auto, verzekeringen etc, hij wast af en helpt goed mee met de kids…ik mag niet klagen 😉

   • Daenelia 5 juni 2018 at 09:31

    Als het maar werkt voor jullie. Niks is ergers dan dat éen partner het idee heeft alles aan de relatie te doen, en in het huishouden, en niets terugkrijgt waar ze wat aan hebben. Ik deed eerst alles wat betreft de financieën en verzekeringen etc. Maar op een gegeven moment had ik het idee dat mijn gozer daardoor niet doorhad wat er allemaal speelde, waar alle spullen lagen en hoe de financiën er voor stonden. Ik heb daar een anecdote over die ik nooit meer mag vertellen van hem (maar het gaat om een oude koelkast, een eerste salaris van een nieuw baantje … een een gloednieuwe Xbox. Nuff said.) Vanaf dat moment heb ik het papierwerk meer naar hem geschoven. Ook wel moeilijk soms, om dingen los te laten en door de ander te laten doen, toch.

 • Charlotte 4 juni 2018 at 14:43

  Als hij nou op cursus gaat dan geef even een seintje, dan stuur ik Maikel ook mee 😁

  • Janske 4 juni 2018 at 14:45

   Eigenlijk wil ik hem die al jaren cadeau doen 😉 Misschien gewoon doen, haha!

 • Verwen jij je partner (m/v)? - Tuxedo Cat 5 juni 2018 at 08:01

  […] ze zijn bijna niet te vinden op Tuxedocat. Toch zag ik deze op Janske.nl, afkomstig van Aukjeswereld.nl, en ik dacht: kom, laat ik weer eens tegendraads zijn. En dus nu een […]

 • Verwen jij je partner tag 20 januari 2019 at 19:48

  […] Janske tagde me voor de Verwen jij je partner tag. Toen ik de titel van de tag hoorde, wist ik dat het twee kanten op kon gaan: […]