Home Home Sweet Home

Samenleven met een LED fan is zo gek nog niet

31 mei 2018
Hier in huis hebben we heel veel LED verlichting. Ik woon namelijk samen met een LED-liefhebber. Ik noem hem een LED nerd. Toen wij net verhuisd waren ging het continu over LED verlichting en nog steeds krijg ik regelmatig te horen hoeveel energie we besparen met onze LED verlichting. Dat klinkt misschien best heftig, maar eigenlijk dat is helemaal zo gek nog niet!

Alle beetjes helpen

Een beter milieu begint bij jezelf. Een slogan die steeds vaker in mijn hoofd voorbij komt. Zeker nu we ons met zijn allen steeds bewuster worden van wat we allemaal (niet goed) doen met het milieu en hoe eenvoudig we het zelf beter kunnen maken. Maar een inimini klein beetje misschien, maar alle beetjes helpen.

In ons huishouden zijn we ons er best wel bewust van hoe we kunnen besparen en hoe we zuiniger kunnen leven. Voor onszelf en vooral voor het milieu. Zo hebben we ons dak vol liggen met zonnepanelen, sorteren we iedere dag ons afval en gebruiken we zoveel mogelijk LED verlichting in huis.

65% energiezuiniger

LED verlichting is in alle opzichten een moderne oplossing voor alle verlichting. Op de eerste plaats geven led lampen uw huis, kantoor of tuin een moderne uitstraling. Daarnaast draagt u met het gebruiken van led lampen een steentje bij aan het milieu, omdat LED verlichting tot wel 65% energiezuiniger is en minimaal drie keer langer meegaat dan andere verlichting. Ten slotte heeft het energiezuinige karakter van led lampen het voordeel dat u enorm bespaart op uw energierekening. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! Daarnaast profiteert ook het milieu van het gebruik van LED verlichting. Een lamp die langer meegaat, hoeft immers minder snel vervangen te worden.

Energie & geld besparen

Toen wij gingen verhuizen, zo’n vijf jaar geleden, kwam ik er achter dat ik een huis gekocht had met een echte LED-fan. Samen met een van onze vrienden (die op dat moment zelf een huis had gebouwd) gingen alle gesprekken over LED verlichting. Hele discussies over welke led spots je wel of niet kunt dimmen. Over warm licht en hoeveel geld je per jaar bespaard met LED verlichting.

Inmiddels ben ik het wel gewend en weet ik precies welke lampen ik het beste aan kan doen in huis. Ook weet ik nu precies wat mooi warm licht is, welke LED lampen dimbaar zijn en nog veel meer. We besparen een hoop energie én geld en het ziet er ook nog veel mooier uit.

Soms is het best irritant om samen te wonen met een LED-nerd, maar eigenlijk is het dus zo gek nog niet.

Heb jij ook LED verlichting in huis?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Daenelia 31 mei 2018 at 08:51

  Toen we hier kwamen wonen, hingen er ongeveer 10 of 12 spots aan het plafond met gloeilampen, in een tijd dat gloeilampen net waren afgeschaft! De vorige bewoner moet een voorraadje hebben aangelegd of zo. Het eerste wat we deden was die spots er af slopen. Geen wonder dat de elektra rekening zo hoog was voor de vorige bewoner. We hebben altijd (we wonen nu ongeveer 12 jaar samen) spaarlampen van allerlei formaten gehad. Ook toen ze nog fors duurder waren. Want je verdient het terug in besparingen en omdat de lampen lang meegaan. We hebben nu een combinatie van led hier en daar en andere (oudere!) spaarlampen. En natuurlijk vervangen we de oudere lampen door led. … alleen in het toilet hangen volgens mij nog halogeenspotjes. Die gaan er uit bij de grote verbouwing van de verdieping.

 • femke 31 mei 2018 at 16:18

  Hier woont die andere led fan
  Fijn dat hij z’n interesses met die van jou kwijt kan haha
  Hoe lang je het kunt hebben over een spotje en een dimmer hihi

  • janske 31 mei 2018 at 16:23

   hahahaha echt he!