Heb jij binnenkort een (kinder-) verjaardag en wil jij dé taart op tafel zetten waar iedereen van gaat watertanden? Deze snoeptaart ziet er te gek uit én is super makkelijk om zelf te maken. Hij is daarom lekker low-budget én je kunt eindeloos variëren, zodat hij bij ieder thema past! Gegarandeerd een succes op ieder feestje!
Ik maak er gewoon zelf één!
Op Lola’s verjaardag wilde ik zoals altijd weer de taarten zelf maken. Tegenwoordig zie je overal van die geweldig mooie taarten voorbij komen, vol met lekkers. Helemaal hip en cool, maar vaak ook heel erg duur. Daarom dacht ik, ik maak er gewoon zelf één! Ik ging naar de snoepwinkel en schepje van de meest kleurrijke snoepjes ieder één in mijn snoepzak. De avond voor het feest bakte ik een eenvoudige cake en in de ochtend versierde ik hem met (veel te veel) kleurrijke snoepjes.
De taart werkte als een ware magneet bij alle kids, want ze wilden allemaal een stukje van de snoepjestaart. Ik kon dus wel concluderen dat hij goed was gelukt. Een goed idee, wat perfect uitpakte. Hij was low-budget, makkelijk en snel te maken, helemaal cool én super lekker! Helemaal top dus!
Van regenboog tot babyshower
Waarom deze taart zo tof is? Omdat je eindeloos kunt variëren met alle verschillende soorten snoepjes op je taart! Zo kun je hem helemaal versieren met blauwe of roze snoepjes voor een babyshower. Voor een dieren-fan plak je er allemaal dierensnoepjes op. Of je maakt net als ik een kleurrijke regenboogtaart. Daarbij kun je hem zo vol plakken als je zelf wilt! Lekker creatief ook!
Cupcakes versieren
Wat je natuurlijk ook kunt doen is allemaal mini-snoeptaartjes maken met cupcakes. Een super leuke en creatieve activiteit voor tijdens een kinderfeestje. Versier je eigen cupcake! Dat wordt vast en zeker een grote hit! Geen garanties voor alle stuiterende kinderen, maar wél super cool!
Wil je weten hoe jij ook deze snoepjestaart kunt maken? Hieronder lees je het recept!
Welke ingrediënten heb je nodig?
voor de cake:
Appelkaneel cake (ik gebruikte deze van Koopmans)
4 eieren (M) – (ik kwam er één te kort, maar hier proefde je gelukkig niets van)
175 gram roomboter of margarine
1 grote of 1,5 kleine appel (bijv. Elstart of Jonagold) – ik gebruikte 2 kleine Elstar appels
voor de versiering:
snoep naar keuze (ik kocht deze bij Kruidvat, Flying Tiger, Wibra & Albert Heijn).
glazuur – (ik kocht deze via Dr Oetker)
versiering naar keuze (ik kocht deze bij Hema, Action & Meri Meri – via SissyBoy)
Welke hulpmiddelen heb je nodig?
keukenmachine of mixer met beslagkom
taartvorm
mes / spatel
weegschaal
schaaltje heet water
Bereidingstijd:
bereiding: 15 min + 10 min
afkoelen: 45 min
baktijd: 60 – 75 min
Recept
Verwarm de oven voor op 150 of 160 graden (verschilt per oven – zie verpakking)
Schil de appel(s) verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes (0,5-1 cm)
Vet de cakevorm in met boter of bakspray – Je kunt hem daarna met bloem bestuiven. Ik gebruikte deze super fijne bakvorm van Ikea (tip!)
Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Ik smelt de boter altijd gewoon even kort in de magnetron.
Voeg de cakemix én de 4 eieren in één keer toe.
Klop het 1 minuut de laagste stand tot een glad beslag.
Klop het daarna 2-3 minuten in de hoogste stand tot een luchtig beslag.
Voeg de appelstukjes en de kaneelsuiker in het beslag.
Meng deze met een spatel er doorheen.
Doe het beslag in de bakvorm en zet hem direct in de oven.
Bak de cake in 60-75 minuten gaar en goudbruin. Let op: temperatuur kan per oven verschillen. Controleer met een satéprikker of je cake gaar is. Wanneer de prikker droog en schoolblijft nadat je hem in het midden in de cake hebt geprikt, is de cake gaar.
Tijd voor de versiering. Tip: Wacht tot de cake is afgekoeld!
Wanneer je een regenboog taart wilt maken, leg dan alvast alle snoepjes op kleur voor het overzicht.
Je kunt ze ook willekeurig op de taart plakken.
Leg het zakje glazuur een paar minuutjes in warm (niet kokend) water zodat het helemaal vloeibaar wordt.
Knip daarna het zakje in een hoekje open.
Verspreid voorzichtige het glazuur over de bovenzijde van de cake.
Doe dit niet te langzaam, het glazuur wordt namelijk vrij snel weer hard, waardoor het minder goed plakt.
Smeer het glazuur goed uit met een mes.
Plak vervolgens het snoep op de juiste plekken.
Doe dit in één keer goed, want je snoepjes verplaatsen lukt niet zonder te knoeien.
En dan…ben je klaar! Simple as that! En kijk nou, hoe leuk ziet deze taart er uit! Een feestje om te zien én om te eten!
Dat vonden Lola en Coco ook! Ze kregen er geen genoeg van….hmmmm!!!!
Voor Lola’s vierde verjaardag maakte ik hem met al het snoep willekeurig verspreid op de taart, wat ook super leuk was. In de Jamin kocht ik van alle kleurrijkste snoepjes er ieder één. Zo kreeg ik deze kleurrijke mix van gevarieerde snoepjes. Deze snoeptaart was (by far!) de favoriete taart op Lola’s verjaardag…zowel bij de kids als bij de papa’s en mama’s. Een echte aanrader dus!
Wat een super gave taart! Daar kan geen winkeltaart tegenop!
(Al kan er wat mij betreft sowieso niks op tegen een zelfgebakken taart/ cake…)
ik kreeg inderdaad al vragen of ik hem gekocht had 😉
Ik bak ook het liefst zelf. Leuk, origineel én lekker!