Kids Lola Loves Review Shoptip

Lola Loves #13 – Little Nutty Nutcase kinderhelm

25 mei 2018
Zoals je deze week al eerder kon lezen op Janske.nl heeft Lola voor haar 4e verjaardag een super stoere grote meidenfiets gekregen. Helemaal te gek natuurlijk, maar ook wel weer een nieuwe uitdaging voor onze brokkenpiloot. Om het fietsen voor Lola zo veilig mogelijk te maken hebben we een Little Nutty kinderhelm van Nutcase voor haar mogen ontvangen. Zo kan ze altijd veilig op fietsavontuur!

Veiligheid voorop

Natuurlijk is fietsen super leuk voor kinderen, ook Lola keek al sinds haar derde verjaardag uit naar een eigen grote meiden fiets. Maar zo’n kleuter op een fiets kan toch wel voor wat extra grijze haren zorgen voor papa en mama. Overal liggen gevaren op de loer, zeker in de grote stad. Daarom wilde ik graag een fietshelm voor Lola. Voor de extra veiligheid, want dat geeft mij als mama toch een geruster gevoel. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, dus veiligheid voorop.

Met vallen en opstaan

Op Lola’s eerste schooldag (twee weken geleden), besloot ze ook maar meteen even in een half uurtje zichzelf te leren fietsen, zonder zijwieltjes. Ik wist niet wat ik zag. Haar nieuwe juf trouwens ook niet. Dag twee liep haar fietsavontuur helaas iets minder goed af. Met een flinke schram op haar keel stond ze die middag op het schoolplein. Ze was keihard gevallen tijdens het fietsen. Gelukkig was ze na een flinke berg tranen en een knuffel van haar juf opnieuw weer gaan fietsen. Tijd voor wat extra veiligheid voor mijn tough cookie, dus!

 

Little Nutty – Pink Bubbles w/MIPS

Ik moet eerlijk bekennen dat ik voorheen totaal niet bekend was met merken van fietshelmen. Omdat ik er voor mijzelf nooit een heb aangeschaft was het onbekend terrein voor mij. Na het lezen van een aantal positieve reviews over de fietshelmen van Nutcase was ik er van overtuigd dat dit de meest geschikte helm voor  mijn brokkenpiloot Lola moest zijn. Omdat ik het liefst een passende helm voor haar wilde kiezen welke ook matcht met haar nieuwe fiets, koos ik voor de Little Nutty – Pink Bubbles w/MIPS. Een stoere, maar toch “girly” helm, in haar maat, welke perfect past bij haar nieuwe fiets. Helemaal leuk!

Eigenschappen
 • No-pinch, geen tranen Fidlock ™ magnetische gesp
 • Verwijderbare draaiknop voor de pasvorm
 • Afneembaar vizier
 • Duurzaam spuitgegoten ABS behuizing met beschermend EPS schuim
 • Crumple Zonein EPS is ontwikkeld om de energie van een botsing te verdelen
 • Elf ventilatiesleuven en geïntegreerde EPS kanalen voor een maximale luchtstroom
 • Drie sets schuimstof kussens voor een optimale pasvorm
 • 360° reflectiviteit
 • CPSC 16 CFR 1203 en ASTM F1492 gecertificeerd voor fietsen, scooting en schaatsen

Voordelen:

 • veilig
 • handig in gebruik – makkelijk verstelbaar naar persoonlijke maat kind
 • ventilerend
 • fijne sluiting (kindvriendelijk)

Nadelen:

 • hij is wat kostbaarder dan andere kinderhelmen

Wat vinden wij van de Nutcase Little Nutty kinderhelm?

Vanaf het eerste moment dat Lola op haar nieuwe fiets wegreed, droeg ze haar nieuwe Nutcase helm. Hij hoort bij haar fiets en zonder helm wordt er niet gefietst. Dit is wel een fijn idee. Het afstellen van de helm is erg eenvoudig en hij zat meteen fijn (volgens Lola). Gelukkig heeft ze de helm nog niet “echt” getest, en hopelijk zal dat nooit gebeuren. Lola en ik zijn in ieder geval erg blij met het feit dat ze een stoere en veilige helm draagt tijdens al haar fietsavonturen. Een zorg minder voor mama en Lola kan veilig over straat.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Nutcase. 

Spread the love

You Might Also Like

 • Marjo 29 mei 2018 at 21:31

  Nee onze 3.kids dragen.geen.helm. is dat verstandig ik weet het niet. Voor.mijn gevoel zijn er nog te weinig goed kinderstemmen die echt beschermen.

  • Janske 29 mei 2018 at 21:32

   Er zullen best helmen zijn die niet 100% veilig zijn, maar het zal sowieso veiliger zijn dan zonder inderdaad.