Lola Loves Review Shoptip

Lola Loves #12 – De ORBEA Grow 1 kinderfiets

23 mei 2018
Wanneer ik Lola een paar maanden geleden vroeg wat ze het allerliefst voor haar vierde verjaardag wilde krijgen, antwoordde zo zonder aarzelen “een fiets!” Wat een goed idee! Mama mocht dus op zoek naar de perfecte “grote meiden fiets” voor onze jarige job. Uiteindelijk koos ik voor de super stoere ORBEA Grow 1 kinderfiets, een fiets die zelfs met je kind meegroeit. In deze “Lola Loves” kun je lezen wat wij van deze kinderfiets vinden.

Zoveel keus

Het viel nog niet mee om de juiste kinderfiets te vinden voor Lola. Er is namelijk zoveel keus! Waar moet je op letten, welke maat fiets moet je kopen, wil je terugtrapremmen of handremmen? Zijwieltjes of niet? Ik vond het best nog wel een dingetje. Het belangrijkste vond ik, dat hij veilig is, kindvriendelijk en tegen een stootje kan. Maar het oog wil ook wat, toch?

Prinsessen fiets

Persoonlijk hou ik niet zo van die prinsessen (lees: Frozen), Cars of Mickey Mouse fietsen of waarbij (vaak) alles van plastic is. Fijn dat hij lekker low-budget is, maar nog fijner wanneer hij niet na twee keer vallen al in drie stukken ligt. Daarom koos ik voor een degelijke fiets die kidsproof is én ook nog eens super stoer uitziet. Maar wél met (fel) roze details om het toch nog een beetje “girly” te houden. Daarom koos ik voor de ORBEA Grow 1 kinderfiets.

ORBEA Grow 1 – de fiets die met je kind meegroeit

Groeifietsen groeien met je kinderen mee. Hierdoor kun je er zeker van zijn, dat deze fiets je kleine lange tijd zal begeleiden tijdens haar eerste avonturen op twee wielen. Orbea maakt voor de Grow kinderfietsen gebruik van frames van aluminium, net zoals voor hun fietsen voor volwassen. Dit maakt deze fietsen compact en licht. Elk frame is verstelbaar in drie richtingen om deze aan te passen aan het groeiende lichaam van je kind.

Productdetails

Frame Materiaal type: aluminium

Aantal versnellingen: 1

Aandrijfeenheid: vierkante trapas, kogelgelagerd
Veiligheidskettingkast: ja

Remmen voor : Remsysteem: velgrem

Remmen achter : Remsysteem: velgremmen

Remhendel: Type: kindvriendelijk, verstelbaar

Stuur : Type: kindvriendelijk veiligheidsstuur

Wielmaat: 16  inch

Banden: Afmetingen: 16 inch

Gewicht: 8.39  kg (ca.)

Gebruiksdoel: vrije tijd & spel

Modeljaar: 2018

Kleur: hij is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren

Prijs: €279,- (incl. BTW excl. verzendkosten)

Overige details vind je hier.

Voordelen:
 • de fiets groeit met je kind mee, je hebt er dus extra lang plezier van
 • kindvriendelijk
 • veilig
 • degelijk materiaal
 • lichtgewicht
 • mooi design
 • inclusief zijwieltjes en leuke extra accessoires zoals bidon met houder, fietsbel, reflectoren

Nadelen:
 • zelf monteren (geen gereedschap aanwezig)
 • geen duidelijke handleiding aanwezig – uiteindelijk hielp dit filmpje bij het monteren van de zijwieltjes en is het toch gelukt
 • geen fietsstandaard aanwezig
 • alleen op te pompen met speciaal “ventiel-dopje” (kun je wel zelf aanschaffen, maar is niet standaard aanwezig)
Wat vinden wij van de ORBEA Grow 1 kinderfiets?
Na wat opstartproblemen met het monteren van de fiets, lukte het mij uiteindelijk met behulp van een paar YouTube video’s toch om hem in elkaar te zetten (ik voelde mij een echte supermama, toen hij eindelijk klaar was, haha). Daarna moest hij nog een paar dagen verstopt blijven staan in de schuur. De eerste reactie van Lola, toen ze haar nieuwe fiets uitpakte, sprak boekdelen. Vanaf dat moment wil ze het liefst fietsen.
Inmiddels heeft ze al een flinke tijd en aantal kilometers afgelegd op haar nieuwe Orbea Grow 1 kinderfiets. Zodra ze er op zit, zie je haar gewoon genieten. Voor nu heeft ze nog even de zijwieltjes er op zitten zodat ze rustig kan wennen. Dit is namelijk Lola’s eerste echte fiets met trappers, hiervoor reed ze rond op haar houten loopfietsje. Ondanks dat het nieuw voor haar is durft ze al goed zelf te fietsen en is ze niet (heel) angstig op haar fiets.
Zowel Lola als papa en mama zijn erg blij met Lola’s nieuwe fiets. Hij is makkelijk in gebruik en Lola fietste er meteen zelf mee weg. Een veilig gevoel voor papa en mama, maar ook voor haar zelf. Super leuk om te zien, zo’n vrolijke peuter op haar stoere meiden fiets. Hopelijk gaat ze nog heel lang met veel plezier, veel veilige kilometers fietsen en groeit de Orbea Grow 1 fiets nog een paar jaar met haar mee!
De vlag en de slingertjes aan de handvatten kochten we jaren geleden bij de Hema en Lola’s helm is van Nutcase, hierover binnenkort meer op Janske.nl. Papa heeft zelfs de hele zondagmiddag zijn nieuwe camera uitgetest door foto’s te maken van Lola op haar nieuwe fiets. Vandaar de vele coole foto’s…best handig zo’n fotograaf in huis! Lola kreeg al veel complimenten over haar mooie fiets de afgelopen dagen. Super leuk!

Wat voor kinderfiets heeft jouw kleuter? Kende jij deze ORBEA Grow 1 kinderfiets al?

Spread the love

You Might Also Like

 • G.T. 23 mei 2018 at 12:48

  Ik vroeg me af wat er mee kon groeien, maar kennelijk kun je het zadel omhoog doen en het frame een stukje uitschuiven? Maar je zit wel vast aan de 16 inch.
  Ik heb nog geen kleuter, dus nog geen ervaring. Vanaf de loopfiets ging mijn peuter naar een 12 inch fietsje zonder zijwielen. Hij kon nog maar net met zijn voeten bij de grond. Als hij hier uit groeit, zien we wel weer. Dan wordt het vast weer een (goedkoop) tweedehandsje, ik vind bijna 300 euro voor een fiets wel erg veel.

 • wendy 24 mei 2018 at 07:00

  Ik zie dat er geen spatborden op de fiets zitten. Lijkt me toch ook een nadeel. Ik denk dat je gelijk de kleren en schoenen vies hebt bij een natte weg.

 • Wytse 31 juli 2018 at 11:09

  Kan ze er ook comfortabel langere afstanden op fietsen? Op sommige fotos lijkt het alsof ze heel erg naar voren moet leunen om het stuur vast te houden.

  • Janske 31 juli 2018 at 11:17

   Jazeker, ze moet alleen even flink aanzetten om weg te komen. Als ze eenmaal rolt, gaat ze als een speer en kan ze inderdaad ook “langere” stukken rijden. Maar, wat is lang? Ze gaat nog niet mee op haar fiets kilometers fietsen, als dat is wat je bedoelt 😉