Kids Mommy Stuff school

Wat geef je een kind te drinken mee naar school?

16 mei 2018
Deze vraag stelde ik gisteren via mijn Facebookpagina. Ik kreeg ontzettend veel reacties van andere mama’s. Ik vond dit erg interessant als newbie tussen alle mama’s op de basisschool. Momenteel geef ik Lola namelijk alleen twee bekers water mee, dus ik was wel benieuwd naar wat alle andere mama’s meegeven aan hun kids.
Water

Het viel meteen al op dat de meeste mama’s ook gewoon water meegeven aan hun kids. Eigenlijk is daar ook helemaal niets mis mee, water is namelijk altijd goed. Gelukkig drinken mijn kinderen ook bijna altijd water, dus is dat makkelijk om mee te geven. Ik heb nog geen vraag gekregen of er ook iets anders mee mocht.

(Suikervrije) Ranja & diksap

Veel mama’s geven hun kind(eren) in plaats van water, (flink aangelengde) ranja of diksap mee naar school. Meestal met extra veel water en (bijna) altijd suikervrij (en zonder extra toevoegingen). Goed bezig, mama’s!

Melk

Ook veel kindjes krijgen melk mee naar school. In een koeltasje, thermosfles of ze kunnen het op school in een koelkast zetten. Of ze krijgen houdbare melk mee naar school. Ook zag ik Optimel, Chocomelk en geitenmelk voorbij komen in de reacties. Hier drinken we normaal gesproken in de middag ook altijd melk bij de boterham. Wie weet ga ik Lola ook melk meegeven voor bij haar lunch.

Thee & Water op school

Op veel scholen krijgen de kinderen thee of water. Kijk, dat vind ik nou een goede zaak. Waarom kunnen ze dat niet gewoon overal doen? Zeker op van die warme dagen zoals vandaag is het zo belangrijk dat die kleintjes genoeg drinken. Waar kan ik tekenen? Ik ben voor!

Bewuste keuzes

Mooi om te zien dat alle mama’s bewust nadenken over wat ze hun kind(eren) te drinken mee geven naar school. Het zijn echt bewuste keuzes met geen of weinig suiker of andere onnodige “troep” er in toegevoegd.

Genoeg water drinken is belangrijk

Voorlopig denk ik dat we hier nog even water blijven geven, voor zolang dat goed gaat. Helemaal prima, dacht ik zo. Maar bovenstaande inspiratie vind ik erg handig om te onthouden voor in de toekomst. Wanneer mevrouwtje liever iets anders mee wilt nemen. Of wanneer de flessen weer vol meer naar huis gaan.

Dat is natuurlijk wel belangrijk, je kunt namelijk zelf niet in de gaten houden of je kind genoeg drinkt tijdens een schooldag. Dan is het wel slim om iets mee te geven wat ze ook echt lekker vinden.

Wat geef jij je kind(eren) te drinken mee naar school? Vindt jij ook dat ze op alle scholen water en/of thee aan zouden moeten bieden?

 

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Jacqueline 16 mei 2018 at 10:14

  Toch grappig dat er zulke verantwoorde moeders reageren, maar ondertussen de pakjes in de supermarkten prima lopen.

  Ik ben een iets minder verantwoorde moeder, hier gaan gewoon pakjes wicky of sap mee. Aan de andere kant is dat over het algemeen ook het enige wat ze aan suikerzooi drinken op een dag. Thuis kiezen ze altijd voor water en als ze extra drinken meenemen vanwege gym of de warmte, dan is het ook altijd een bidon met water.

  Maar inderdaad, als ze dan toch zoveel water drinken, waarom wordt dat dan niet gewoon vanuit school aangeboden? Kleine moeite…

 • Kim 16 mei 2018 at 12:04

  Bij mijn dochter in de klas krijgen de kinderen ook water en thee. Heel handig vind ik inderdaad!

 • Femke 16 mei 2018 at 17:04

  Hier ook water en bij overblijven keuze uit water/ thee of melk
  Volgens mij mag je bij ons alleen maar water mee geven