Persoonlijk

Fuck die shit!

10 mei 2018
“Fuck die shit”…die zin gaat op dagen zoals deze regelmatig door mijn hoofd. Echt zo’n vreselijke baaldag. Zo’n dag waarop ik het liefst even uit wil bliepen. Dikke doei. Zoek het allemaal maar uit. Gelukkig heb ik hem niet vaak, maar op dagen als deze denk ik vooral….Fuck die shit!
5 mega volle waszakken

Gisteren was weer eens zo’n dag. Zo’n dag waarop ik gewoon het liefst helemaal niets wil doen. Mama neemt even een dagje vrij. Zoeken jullie het allemaal maar even zelf uit. Ik heb geen zin om op te staan. Ontbijten hoeft al helemaal niet, maar doen we toch maar. Niets smaakt ook en ik heb nergens zin in.

Ik help de kids en ben de vrolijke mama die ze gewend zijn en even lijkt het goed te gaan. Met Coco breng ik Lola naar school en samen spelen we heerlijk buiten, voordat ik haar een dutje laat doen. Ik had mij voorgenomen om die berg was te gaan strijken die inmiddels verdeeld is over 5 mega volle waszakken…maar ik denk alleen maar “fuck die shit”.

De volle laag

Ik plof op de bank en kijk Temptation Island terug. Even een half uurtje niets doen. Ding-dong, de deurbel gaat. Opa en oma zijn er en we gaan weer terug in de mommy-modus. Lola ophalen van school, samen lunchen en met zijn allen richting het vliegveld. Opa en oma gaan namelijk lekker op vakantie. Daarna nog even vliegtuigen “spotten” met de meiden voordat we weer naar huis rijden.

Thuis mogen de meiden lekker spetteren in het buitenbadje. Samen. Lola weet hoe de sproeier werkt en vind dus dat zij daarmee ook het recht heeft om alles en iedereen om haar heen nat mag sproeien. Na de 35ste “Lolaaaaaa”, die steeds harder uit mijn mond komt, draai ik voor de zoveelste keer de kraan dicht. Coco krijgt ondertussen met een gietertje de volle laag water over haar heen door haar geliefde zus. “Lolaaaaaa!!!!”

Rustig blijven, rustig blijven…

Ik pak de strijkplank maar en besluit die metershoge berg was dan toch maar te gaan strijken. Met Sam Smith op de achtergrond hoop ik mij van binnen rustig genoeg te krijgen zodat ik niet opnieuw de schreeuwende moeder ben die de buren de afgelopen 15 minuten al een paar keer hebben gehoord. Ondertussen is Lola weer met de sproeier de ramen aan het wassen en hoor ik mijzelf “Lollllaaaaaaaaaaaaaa!!!” roepen. Eenentwintig, tweeëntwintig….Gv#!Ndu=! Ik probeer rustig te blijven en het lukt. Het ligt aan mij, het ligt aan mij. Als ik rustig blijf, worden zij vast ook rustiger.

Coco is klaar met buitenspelen en wil graag NU naar binnen. Natuurlijk komt ze net uit het badje en heeft ze zichzelf (uiteraard) niet afgedroogd. Zucht. Voor de gezelligheid trekt mevrouwtje even een paar kledingstukken van mijn vers-gestreken-stapeltje-kleding af. “Coooccooooooo!” Rustig blijven, rustig blijven…. In mijn hoofd denk ik weer “fuck die shit”.

“Hangry”

Vriendlief is bijna thuis en ik heb mij, na 2,5 uur bijna door die mega berg was heen gestreken. Nu maak ik het ook af ook. En waag het niet om te gaan zeiken dat het eten niet klaar is…Coco is moe en begint mopperend over de vloer te rollen. Boink, ze stoot haar hoofd tegen de keukenkast. “Kom maar bij mama”, vertel ik haar en samen knuffelen we op de bank. Ze komt heerlijk om mijn schoot liggen en ik geniet even van dit intieme knuffelmomentje. Even vergeet ik dat ik zo’n baaldag heb en knuffel ik lekker met mijn kleine meisje. Stiekem ruik ik aan haar zachte haartjes en  voelt het alsof ik weer een kleine baby op schoot heb liggen.

Natuurlijk gaat uitgerekend op dat moment de achterdeur open en roept Coco uit volle borst “Papaaaaaa!”. Nee het eten is nog niet klaar en nee ik lig hier niet al de hele middag. Gelukkig is vriendlief niet super “hangry” en vraagt mij hoe het met mij gaat. Ik antwoord hem dat ik net als gisteren weer even mijzelf in de weg zit. Hij reageert lief en begripvol en begint meteen aan het voorbereiden van het eten.

Goh.

Tijdens het eten zegt hij “ik breng de kindjes wel naar bed”. Zo fijn.

Ineens zie ik op mijn telefoon een melding voorbij komen…”Your period starts in one day”….goh…wie zag dat nou aankomen?

Fuck die shit!

Heb jij ook zo’n last van je “horrormonen” vlak voor de tijd van de maand?? Zo’n dag waarop je nergens zin in hebt en alleen maar boos kunt zijn. Blergh. 

Spread the love

You Might Also Like

 • Nicole 10 mei 2018 at 10:25

  Hahaha hipster die je bent met die fuck die shit. Dat komt bij mij nooit op haha. Wel andere vervelende woorden enzo haha 😛

  • Janske 10 mei 2018 at 10:29

   Haha… Deze zit al zo lang in mijn hoofd… Vreselijk 😂😂😂

 • Daenelia 10 mei 2018 at 10:38

  Vroeger had ik er meer ‘last’ van dan nu. Ik denk dat mijn lichaam al aan het afbouwen is naar de menopause. Dat is een feestje waard, want dat maandelijkse gedoe, daar ben ik nu echt helemaal klaar mee. Ik heb toch het idee dat het niet helemaal natuurlijk is om elke maand die menstruatie en hormoonschommelingen te hebben. Wij zijn de enige zoogdieren die het op die manier geregeld hebben. Achterlijk. Maar goed, het hoort er bij en het gaat ook weer over.
  Ik had wel altijd het idee dat het minder erg was, als ik van te voren wist dat de menstruatie er aan zat te komen. Het was lastiger als ik het even vergeten was. Ik houd het nu dus ook wat strakker bij en weet wanneer ik de erge dagen vooraf kan verwachten en dan valt het wel mee.

 • Femke 10 mei 2018 at 16:23

  Zooooo herkenbaar Horrormonen 👹

 • Jacqueline 11 mei 2018 at 13:32

  Bof ik even dat ik nooit ongesteld word en dus ook noooooit van die fuck die shit-dagen heb. Haha, grapje natuurlijk. Die blijven gewoon zo nu en dan om de hoek kijken. Alleen heb ik dus geen melding op mijn telefoon die me daarvoor waarschuwt. 😉