Mommy Stuff Persoonlijk Tag

De Moederdag Tag

9 mei 2018
Speciaal voor Moederdag heeft Monique mij getagd voor de Moederdag Tag van Sandra. In deze tag antwoord ik allerlei vragen over Moederdag en mijn leven als mama. Allemaal bijzondere en mooie vragen! Lees je mee?
Hoe oud was je toen je voor het eerst mama werd?

Toen Lola geboren werd, was ik 31 jaar oud. Vroeger wilde ik graag jong moeder worden. Zo rond mijn 23ste, net als mijn eigen moeder. Op dat moment ging dat niet, ik startte namelijk met een vierjarige opleiding toen ik 22 was. Ik denk dat het rond mijn 29ste echt begon te kriebelen. Op mijn 30ste raakte ik zwanger en op mijn 31ste werd ik mama. Achteraf was het perfect zo. Omdat we nog geen kinderen hadden hebben we bewust lekker kunnen genieten van mooie reizen en veel festivals bezoeken. Dingen waar wij echt blij van worden en die nu gewoon een stuk lastiger te plannen zijn.

Beschrijf je eerste Moederdag als kersverse mama:

Mijn eerste Moederdag viel ontzettend tegen. Kort gezegd, mijn verwachtingen kwamen niet overeen met hoe vriendlief Moederdag in zijn hoofd had. Dat was wel even een teleurstelling. De Moederdagen daarna waren wel ontzettend fijn gelukkig.

Wat is het mooiste Moederdagcadeau in jouw ogen? En wat moet je nooit geven op Moederdag?

De cadeautjes die de kinderen zelf hebben gemaakt, of iets wat je totaal niet verwacht. Vooral de waardering die je krijgt als mama en even het gevoel dat je in het zonnetjes word gezet. Het hoeft echt geen duur cadeau te zijn. Wat je nooit moet geven…schoonmaakspullen? Haha. Of dat je vergeet dat het Moederdag is. Auw!

Wat is de ultieme tip die je vaders kunt geven voor Moederdag?

Zorg er voor dat de mama zich gewaardeerd voelt. Vraag waar zij die dag zin in heeft en geef haar complimentjes. Zet haar even extra in het zonnetje. Als je dan toch een cadeautje wilt geven, koop dan iets waarvan je weet dat ze het echt graag wilt en totaal niet verwacht. Neem haar mee uit met zijn tweetjes. Geef haar het gevoel dat ze de leukste, liefste en mooiste mama van de hele wereld is.

Ben jij of je partner wel eens vergeten een Moederdagcadeau te kopen? Hoe heb je het opgelost?

Vriendlief had voor de eerste Moederdag een totaal andere verwachting. Daardoor leek het alsof hij het vergeten was. Vreselijk teleurgesteld was ik. (lees hierboven) Uiteindelijk hebben we het met elkaar uitgesproken en heeft hij het tijdens mijn tweede Moederdag weer goed gemaakt.

Wat is je meest dierbare herinnering met je moeder?

De beste herinneringen en meest dierbare zijn toen mijn mama helemaal in haar eentje naar Amerika is gevlogen (haar allereerste vlucht) om bij mij aan mijn zijde te staan in het ziekenhuis na mijn ongeluk. In de twee weken dat ik in het ziekenhuis lag heeft ze mij met zoveel liefde verzorgd, hebben we samen gelachen en gehuild en zijn we erg naar elkaar toe gegroeid. Achteraf is het voor ons beiden een verrijking geweest, wat ons beiden op een positieve manier heeft laten groeien in onze persoonlijke ontwikkeling. Heel bijzonder.

Het leukste of meest bijzondere cadeau dat ik op Moederdag kreeg/gaf was…

Een hele dag vol genietmomentjes. Even het extra gevoel van waardering, de kusje, een ontbijtje op bed. Kleine, maar mooie cadeautjes!

Hoe zou je later herinnerd willen worden?

Als een liefdevolle en leuke mama waar mijn kinderen zich altijd bij thuis hebben gevoeld. Een mama waarbij je thuis kunt komen, die altijd voor je klaar staat en altijd trots op je is. Voor Lola en Coco de liefste mama van de hele wereld.

Dankjewel voor de tag Monique!! Hierbij tag ik alle andere mama’s die Moederdag ook zo leuk vinden, om de vragen ook te beantwoorden. Ik ben erg benieuwd naar jouw antwoorden! Tag je mij even zodat ik ze na kan lezen?

Wat betekend Moederdag voor jou? 

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 9 mei 2018 at 10:35

  Moederdag betekend voor mij heel veel.
  Niet om de cadeaus , maar alleen omdat ik in juli 1977 onze dochter ophaalde van Schiphol.
  Toen werd ik voor het eerst moeder.
  Ik was toen 31 jaar en mijn dochter 2 jaar en 8 maand en in 1980 kwam mijn zoon en hij was 1 jaar en 4 maanden.
  Dubbel blij om Moederdag te vieren.
  Ik wilde ook graag jong moeder worden, maar het liep dus anders.
  Mijn mooiste Moederdag cadeau was in die tijd: Kindertekeningen en maaksels van de kleuterschool.
  Nu krijg ik kindertekeningen van de kleinkinderen.
  Daardoor heeft Moederdag voor mij meer betekenis gekregen.
  En toevallig zijn wij op 13 mei, 50 jaar getrouwd. Wij vieren dat later.
  Jij een fijne Moederdag gewenst!

  • Janske 11 mei 2018 at 12:37

   Jij ook Will! 🙂