school shoplog Shopping

What’s In Your School bag? Eerste dag op de basisschool

6 mei 2018
Nog één nachtje slapen en dan is het zo ver. Mijn kleine grote meid gaat voor de eerste keer naar de basisschool. Tijdens de kennismakingsochtend in haar nieuwe instroomgroep kregen we een lijstje met daarop alles wat we haar mee moesten geven naar school. Inmiddels is alles in huis. Alleen nog even markeren met naamlabels en Lola is er helemaal klaar voor (nu mama nog, haha). Benieuwd wat er allemaal in haar tasje zit? Je ziet het hier in Lola’s “what’s In Your School Bag?”
Klaar voor de grote dag

Ik heb speciaal morgen vrij genomen van mijn werk, zodat ik haar zelf kan brengen en ophalen zodra de school weer uit is. Anders zou ze daarna op haar eerste schooldag meteen door moeten naar de BSO. Dat vind ik net iets té veel van het goede. Ze kijkt er enorm naar uit en ik speel het spelletje mee enthousiast met haar mee. Ondertussen hoop ik dat ik het morgenvroeg droog kan houden tot ik weer thuis ben. Daar zal ik waarschijnlijk wel even mijn tranen de vrije loop laten. Want jeetje, ik vind het toch wel een grote stap hoor, mijn meisje naar de basisschool.

Samen voorbereiden

Om het allemaal voor Lola nog leuker en duidelijker te maken wat ze kan verwachten, heb ik samen met haar alvast de inhoud van haar schooltas bekeken. Ook hebben we alvast geoefend met het open en dichtmaken van alle spulletjes. Dat is wel zo handig voor morgen.

What’s In Lola’s Schoolbag?

Wat zit er allemaal in Lola’s schooltas? Allereerst heeft Lola een hele toffe rugzak. Deze is van Done By Deer en kocht ik al zo’n 3 jaar geleden. Ik ben dol op het merk en vind deze rugzak nog steeds ontzettend leuk. Tot nu toe gebruikte ze hem alleen wanneer ze bij opa en oma mocht logeren. Hij is dus nog niet zo vaak gebruikt.

Pura Kiki fles

Als drinkfles heb ik voor haar de Pura Kiki Fles via Kleine Giraf. Deze mooie en duurzame drinkfles gaat Lola de komende tijd uitproberen en ik verwacht dat ze hem erg fijn zal vinden. De RVS drinkfles is veilig, milieuvriendelijk en bovenal praktisch. Lola heeft al goed geoefend met de siliconen hoes en dat ging perfect. Ik ben erg benieuwd wat ze van de fles vindt qua gebruiksgemak, want qua uiterlijk vindt ze hem helemaal “te gek”.

Broodtrommel

Haar Pura Kiki drinkfles matcht toevallig ook goed bij haar broodtrommel van Rosti Mepal. Deze won ik een paar jaar geleden en heb ik hem toen ook zelf ontworpen. Nu kan ze hem eindelijk gaan gebruiken. Zo gaaf!

Gymschoenen

Speciaal voor de gymles kochten we nieuwe gymschoenen. Deze eenvoudige zwarte gymschoenen kocht ik bij Van Haren. Lekker makkelijk met klittenband. Kan ze zelf haar schoenen makkelijk verwisselen. Check!

Reserve kleding

Dat was het alweer! Het is niet veel (gelukkig!), en waarschijnlijk zal ik in de eerste weken ook een reserve setje kleding meegeven voor het geval dat. Je weet maar nooit, zullen we maar zeggen. Ik en zo benieuwd! Ook naar wat de andere kindjes meenemen naar school. Mis ik nog iets belangrijks? Ik ga het allemaal meemaken.

Wat vind jij van de inhoud van Lola’s “school bag”? Mis ik nog iets?

Spread the love

You Might Also Like

 • Sandra 6 mei 2018 at 07:53

  Hoi Janske,
  Met dit mooie weer zou je een tube zonnebrand in lola’s tas kunnen stoppen.
  Heel veel succes morgen en.plezier voor lola
  Groetjes Sandra

 • Annabel de Ruiter 6 mei 2018 at 08:51

  Zo leuk! Onze Liselotte is gisteren 4 geworden. We hebben nu nog een weekje vakantie. Maandag 14 mei is haar eerste schooldag. Voor haar heb ik ook een schooltas dan gevuld met: 2 drinkbekers (ochtend en middag), een fruit/ koekbakje (ochtend), een lunchbox (middag) en reserve kleding voor als dat nodig mocht zijn. Op maandag gymmen ze ook. Hier heeft ze een apart gymtasje voor met gymschoenen met klittenband. Alles is gelabeld ☺️.

 • Kim 6 mei 2018 at 19:08

  Lola ziet er uit alsof ze er helemaal klaar voor is! Supermooie broodtrommel! Bij mijn dochter op school hebben alle kinderen een luizenzak, die blijft op school en daar zit altijd een zakje met reservekleding in een regenbroek. Bij haar op school spelen ze ook buiten als het regent, vandaar dat een regenbroek echt noodzaak is. Dit hoorden we trouwens pas de eerste ochtend en omdat het regenachtig was hebben we die toen maar direct gekocht en snel alsnog in de luizenzak gestopt 🙂 Krijgt Lola fruit op school? Bij ons moet al het fruit op woensdag in de mand waar de broodtrommels ook in gaan (de rest vd week zorgt de juf voor fruit), daarvoor vind ik van die bakjes in de vorm van een banaan of appel wel handig. Veel plezier, het is ook echt heel leuk! (Mijn dochter werd in maart 4 jaar).

 • Gerdi - Blond&Bruin 7 mei 2018 at 09:25

  Hier gaat er nog een beker en fruitbakje extra mee naar de basisschool. Een spannende dag voor zowel Lola als mama, ik hoop dat ze het naar haar zin heeft op school!