DIY Kids Mommy Stuff school Shoptip

DIY #12 Simpele & hippe traktaties voor afscheid op kinderdagverblijf

5 mei 2018
Trakteren. Afgelopen donderdag was het dan zo ver. Lola mocht haar afscheidsfeestje (en tegelijkertijd haar verjaardagsfeestje) vieren op het kinderdagverblijf. Een dag die zo ver weg leek, was daar ineens. Om de kinderen te verwennen maakte ik samen met Lola eenvoudige, maar super leuke traktaties als afscheid. Misschien ook leuk om voor jouw kind(eren) te gebruiken als tip als traktatie!
Genoeg inspiratie

Ik vond het best lastig om uiteindelijk te kiezen voor een leuke traktatie. Vorig jaar deelde Lola super leuke dierentraktaties uit. Deze vielen zo in de smaak,dat het nog een uitdaging werd om deze keer te overtreffen. Niet dat dat nodig was, maar je begrijpt vast wat ik bedoel. Dit keer besloot ik het even kleurrijk te houden, maar wel iets eenvoudiger.

Op Pinterest had ik al eerder een heleboel inspiratie opgedaan en een hoop leuke traktaties verzameld in mijn persoonlijke Pinterest Traktatie Board. Het liefst wilde ik iets geven om lekker op te eten én iets om mee te spelen. Dat is wat mij betreft toch wel de perfecte combi voor de kinderen in die leeftijd.

Klei & rozijntjes

Uiteindelijk koos ik voor de traktaties met een potje Play-Doh klei. De meeste kids van die leeftijd zijn dol op klei, dus dat vond ik wel een goed idee. Ik kocht de potjes Play-Doh, Jip & Janneke rozijntjes en feestzakjes bij de Wibra. Uit mijn “cadeauversierings”-bak nam ik wat rolletjes lint en we hadden (bijna) alles wat we nodig hadden voor de traktaties. Ik printte voor iedere traktatie een kaartje uit met daarop een foto van Lola, die ik ook gebruikt heb voor haar verjaardagsuitnodiging. Deze zijn zo vrolijk en kleurrijk,dat ze er goed bij pasten.

Samen knutselen

In ieder zakje stopte Lola een potje klei en een doosje rozijntjes, waarna ik ze dichtknoopte met vrolijke lintjes. Daarna maakte ik Lola’s kaartje er aan vast met daarop de tekst “Denk je nog eens aan mij, als je speelt met deze klei? Knuffel, Lola”. Zo simpel en lief.

Voor de juf

Voor de juffen had ik twee mega grote potten (ik kocht deze bij de Blokker) met drop gevuld. Ook daar had ik een kaartje met de foto van Lola aan vast gemaakt met daarop de tekst “T zit d’rop. Dankjewel voor alles, lieve juf. Dikke knuffel, Lola”. Ook gaven we ze een neon light in de vorm van een ster om op te hangen in het lokaal. In de donkere maanden is het er altijd zo knus in het lokaal, met de lampjes aan. Deze ster vond ik zo toepasselijk voor de juffen (omdat het stuk voor stuk sterren zijn) en super leuk. Voor de juf waar Lola ruim drie jaar bij in de groep zat, schreef ik ook nog een emotionele brief, waarschijnlijk wel herkenbaar voor veel andere mama’s.

Geslaagd afscheid

Het afscheidsfeestje was ontzettend geslaagd en vooral Lola genoot van dit bijzondere moment. Je kon echt zien dat ze klaar is voor de basisschool. Hoe moeilijk mama dat ik ook vindt, het is tijd voor de volgende stap! Nog een paar nachtjes en dan begint de nieuwe fase. De basisschool! Het afscheid op het kinderdagverblijf was in ieder geval een top feestje, mede door de leuke traktaties.

Per traktatie was ik in totaal nog geen euro kwijt. Mooi binnen mijn budget dus.

Wat heeft jouw kind getrakteerd tijdens het afscheid bij het kinderdagverblijf?

DIY #12 Simpel & Hippe traktaties voor afscheid op kinderdagverblijf
Ben je op zoek naar traktatie inspiratie? Check onderstaande artikelen (klik op foto’s) voor nog meer toffe (low-budget) DIY tips!
DIY #8 - Hippe dieren traktaties (Crea-hop+winactie!)
Gezonde traktatie DIY - makkelijk, zonder snoep én low-budget!
Een groene en actieve traktatie

 

Spread the love

You Might Also Like

 • Yolanda 5 mei 2018 at 08:15

  Wat een vrolijke traktatie! Leuk dat Lola ook mee kon helpen met het maken. Veel plezier met je nieuw avontuur op de basisschool Lola !

 • Femke 5 mei 2018 at 10:06

  Super leuk gedaan!

 • Els Wanders 5 mei 2018 at 12:37

  Het ziet er heel erg feestelijk uit!
  Ik wil dit ook gaan maken voor als Lisa gaat trakteren, zag het al eens eerder voorbijkomen bij Aukjes wereld. De potjes play doh heb ik een paar weken geleden alvast gekocht bij Kruidvat toen deze in de aanbieding waren. Lisa wordt over 2 maanden 4, ik moet nog een leuke foto maken voor erbij.

 • Lisanne 5 mei 2018 at 14:36

  Voor mijn dochter maak ik vlinders met een lijfje van stoepkrijt: Ik vlieg naar de basisschool.
  Voor de juffies heb ik een sleutelhanger met een zelfgemaakt gelukspoppetje en een boekje met ‘mijn eerste 10 gebaren’ (omdat wij gebaren leren voor mijn partner)

 • Jo’s Daughter 6 mei 2018 at 08:14

  Wat een goed idee de klei! Iets “blijvends”, daarmee zullen de kids heel blij zijn.

 • Annabel de Ruiter 28 juni 2018 at 17:59

  Erg leuk! Past ook echt wel bij jullie als traktatie: creatief en kleurrijk. Wij hebben muizen knuffels van Ikea getrakteerd die een blokje kaas (ingepakte rozijntjes) vast hielden. Dit met een leuk lintje en met een kaartje eraan bevestigd met de tekst: “Ik piep er tussen uit”. Liselotte wilde ook iets wat ze gelijk konden snoepen. Voor iedereen een cupcake, toefje slagroom en wat disco spikkels! Wat hebben ze gesmuld! Voor de juffen een grote glazen pot waar een muis aan vast was gebonden, met een kaartje “ Ik piep er tussen uit”, Merci voor de fijne tijd op de peuterspeelzaal. Pot gevuld met kleine merci snoepjes/ toffee’tjes.