Home Kids

Behang kiezen voor de peuterkamer

3 mei 2018
Zoals je al eerder kon lezen ben ik al inspiratie aan het opdoen voor Coco’s peuterkamer. Zo heb ik al een mooi kleurtje verf voor op de muur, een tof dekbedovertrek en een nieuw behangetje. Of kies ik tóch voor een ander soort behang? Keuzes, keuzes, keuzes. Waarom zijn er ook zoveel leuke soorten behang waar ik uit kan kiezen?
Ferm Living

Wat kan ik altijd enorm twijfelen als het gaat om behang uitkiezen. Dat vind ik zo ontzettend lastig. Meestal heb ik vooraf iets in mijn hoofd, een print of een bepaalde stijl. Maar wanneer ik dan op zoek ga, kan ik het juiste behang nergens vinden. Dan koop ik vaak maar een ander behang wat er totaal niet op lijkt. Omdat ik dan al klaar mee ben en dat dan de beste tweede keus is.

Uitgerekend wanneer nét het behang op de muur zit, vind ik wél mijn geliefde print. “Aaaaahhhhhh! Hoe dan?!” Serieus, het gebeurd mij telkens weer. Zo ook de laatste keer dat ik behang kocht voor Coco’s kamer. Ik wilde het liefst een print zoals deze van het merk Ferm Living uit het assortiment van Voordeelbehangshop.nl.

bron: Pinterest

Bijna hetzelfde, maar toch anders

Helaas kon deze toen nergens vinden en koos ik uiteindelijk voor een soortgelijke print, maar toch weer met een totaal andere sfeer. Coco’s babykamer zag er toen dus zo uit:

Muurstickers

Dat is toch net weer even anders. Vlak daarna kwam ik een super leuk stippen behang tegen. Wanneer je mij goed kent, weet je dat ik gek ben op stippen. Vooral als behang vind ik dat zo tof! Ondanks dat ik geen muren meer vrij had waar een behangetje tegenaan moest heb ik ze toch maar vast gekocht.

Wat natuurlijk ook een optie is in plaats van behang, zijn muurstickers. Voor Lola’s kamer maakte ik zelf een muur vol met stippen met speciale muurstickers. Ik ben nog steeds een beetje verliefd op dit wandje. Kijk nou, hoe leuk! Ik plakte ze gewoon willekeurig op de muur en kan ze als ik het zou willen, er zo weer afhalen zonder de muur te beschadigen. Handig!

Wiebertjes of tipi’s

Nu ben ik groot fan van het behang van ferm Living en ook hun tipi print vind ik na vele jaren nog steeds mega tof. Ik heb nog even de tijd om na te denken voordat we Coco’s kamer gaan veranderen in een echte peuterkamer. Voor welk behang zal ik gaan? Het stippen behang, het lichtgroene wiebertjes behang of toch deze vrolijke tipi’s?

bron: Pinterest

Help! Ik kan niet kiezen!

Welk behang moet ik nou kiezen? Een stuk van de kamer wordt kanariegeel geverfd, dus daar moet het ook bij passen. De meubels zijn allemaal crème/wit. Ik weet het nu al niet meer. Kan ik niet gewoon ieder wandje een ander behangetje geven, haha!? Misschien kun jij mij helpen met kiezen!?

Welk behang is jouw favoriet? Vindt jij het ook altijd zo lastig om te kiezen?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. 

Spread the love

You Might Also Like

 • Marjo 3 mei 2018 at 10:23

  Wat een keuzes, ik heb nooit behang alleen verf en stickers, kan ik sneller wisselen. Nu moet ik zeggen dat ik het rustig hou wat betreft kleuren etc. Dat durf ik namelijk niet zo goed! Wie weet gaat daar nog weleens verandering in komen! Succes met kiezen.

 • Charlotte 4 mei 2018 at 18:47

  Ik vind je stippen muur erg leuk! Vooral dat het niet een “perfect” patroontje is, het leeft 🙂

  • Janske 4 mei 2018 at 19:28

   Ik heb ze er ook lekker random op geplakt. Dat geeft inderdaad een speels effect.