afvalrace Persoonlijk

Afvalrace 2.0 update #4 – Kanjer van de maand Femke & nieuwe kanjer Eline

3 mei 2018
Ja hoor, we zijn gewoon alweer in de maand mei beland! Het zonnetje begint weer te schijnen, dus tijd om die zomerjurkjes en badkleding weer te voorschijn te komen. Durven we ook al in het openbaar te verschijnen in onze nieuwe bikini’s of badpak of moeten we aankomende maand even extra gaan knallen? Je leest het in onze nieuwste persoonlijke update! Ook kun je lezen hoe kanjer Femke haar persoonlijke doel de afgelopen maand met vlag en wimpel wist te behalen. Ook hebben we vanaf nu weer een nieuwe kanjer in ons midden, Eline. Vandaag stelt ze zich aan je voor!

Helaas was mijn maand niet zo heel erg succesvol qua cijfertjes. Het kan ook niet altijd feest zijn, toch? In plaats van te gaan zitten balen dat het niet lukt probeer ik mijzelf juist te focussen op alle doelen welke ik wél al heb bereikt. Door positief te denken is het afvallen ook makkelijker. Let’s do this!

Nieuwe kanjer Eline

Leuk nieuws! We hebben namelijk een nieuwe kanjer in ons midden. Eline doet vanaf nu ook met ons mee! Helaas hebben kanjers Ilse, Andrea en Samantha besloten om (voor nu) even te stoppen met onze afvalrace. Zij blijven ons natuurlijk wel supporten en zijn altijd welkom om weer aan te haken. Soms is het even niet het juiste moment en dan is het beter om het even los te laten. Toch blijven jullie alle drie kanjers!

Eline

Wie ben ik: Eline (35) – mama van Yara (2) en  Dex (0) –  Door een whiplash al bijna 3 jaar thuis – lekker uit eten – (als ik weer gezond ben) hardlopen – dansen – spelen met de kids  – 80’s muziek

Startgewicht: 106,7 kg

Persoonlijke doel voor 2018: Mijn doel is om in 2018 onder de 85 te wegen en weer een sterker lijf te krijgen. Door de whiplash en 2 zwangerschappen ben ik veel aangekomen. Hopelijk kan ik snel weer meer aan beweging doen en weer beter in mijn vel gaan zitten.

Welkom Eline! Ik hoop dat onze afvalrace ook voor jou die stok achter de deur kan zijn en dat je jouw persoonlijke doel behaald!

Persoonlijke updates april
Janske

Startgewicht: (juli 2017) 103,5 kg – (1 jan 2018) 84,3 kg.

Gewicht nu: 82,4 kg

In april & totaal afgevallen: In april 2 kg aangekomen, in totaal nu 21,1 kg afgevallen.

Mijn doel voor april heb ik wel/niet behaald en waarom: Nope, helaas pindakaas. Ik ben momenteel erg aan het twijfelen wat ik precies wil. Ik schreef er een persoonlijk stuk over. Ga ik door, of is het (voor nu) goed zo? Omdat ik zo twijfel merk ik ook dat ik te weinig motivatie heb om door te pakken. Ook kwam in in de afgelopen dagen zonder verklaarbare reden 2 kg aan. Anders was ik dus alweer hetzelfde gebleven. Toch wil ik er gewoon voor blijven gaan.

Dit vond ik deze maand erg lastig: Om mijzelf te concentreren op wat ik bereikt heb in plaats van dat ik even de motivatie kwijt ben. Daar baal ik wel een beetje van. Ook het feit dat het mij nog steeds niet is gelukt om onder de 80 te komen. Het is echt een lastige drempel, merk ik…maaaaarrr het gaat mij steeds beter af.

Het meest trots ben ik deze maand op: Op Femke! Wat ben ik ontzettend trots op haar. Ze heeft zo hard haar best gedaan en ik hoop echt dat ze dit vast kan blijven houden. Wauw!

Mijn doel voor mei is: Om EINDELIJK onder die 80 kg te komen én te stabiliseren. Er achter komen wat ik graag wil.

Boodschap voor mijzelf: Focus op de positieve mijlpalen die je hebt bereikt, in plaats van de mijlpaal die net niet lukt.

Wat ik verder nog kwijt wil: Wees trots op jezelf en op je lichaam en zorg er goed voor. Je zorgt toch ook goed voor je kinderen, je spullen…dus ook voor jezelf, toch?

Kanjer van de maand april Femke (mini interview!)

Wie ben ik;

Ik ben Femke (35) getrouwd met Bram, mama van Lars (4) en Tim (2). Ik werk 3 dagen in de week bij een leverancier voor zuurstof en cpap therapie. Ik hou van gezelligheid, leuke dingen doen met gezin, vriendinnen, familie.

Waarom doe je mee met deze afvalrace? 

“Als stok achter de deur”

Ik wilde graag mijn kilo’ s kwijt die na mijn zwangerschappen eraan zijn blijven kleven.

Hoe zijn deze eerste maanden voor je verlopen? Viel het mee/viel het tegen? 

Ik was 1 januari 2017 zelf al begonnen maar ik kreeg het niet voor elkaar om echt door te pakken. De ene zei dan “je kunt het beste dit”, daar las je weer “je kunt het beste dat.” Wanneer deed ik het nu goed? Daarom ben ik 1 januari van dit jaar begonnen met weight watchers.

Kanjer Femke

Wat doe je nu anders dan voorheen qua (eet)gewoontes? 

Bewuster eten, ik weeg de producten die punten kosten en als ik een keer feestje heb of uiteten dan pak ik daarna meteen de draad weer op.

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou dat zijn? 

Minder piekeren.

Wat vind je mooi aan jezelf?  

Mijn ogen.

Welke wijze raad zou je jezelf willen geven? 

Probeer dit gewicht vast te houden, val niet terug in oude gewoontes en als dat wel gebeurd pak de draad weer op. Ik weet nu dat het kan en hoe het moet.

Je hebt je persoonlijke doel bereikt, wat is nu je plan en hoe ga je dat volhouden? 

Ik wil paar keer per week blijven wandelen. Ik wil onder de 65kg blijven.

Wat zou je graag willen zeggen tegen anderen? 

Afvallen zie ik als investeren in jezelf dat kost tijd. Het was voor mij de afgelopen maanden even een van de prioriteiten. Als je de eerste paar weken door komt dan wordt het steeds meer een gewoonte en vanzelf sprekend. Nee zeggen tegen bepaalde “traktaties” gaat ook steeds makkelijker. Eerst zei ik altijd “ja” terwijl ik er niet eens zin in had of echt lekker vond. Het is even doorpakken maar nu ben ik heel erg blij dat ik er voor gegaan ben. Nu zo houden!

Update Femke:

Startgewicht: januari 2018 76,6kg (januari 2017 81kg)

Gewicht nu: 64,4kg

In april & totaal afgevallen: – 4,1kg totaal 16,6kg

Mijn doel voor april heb ik wel/niet behaald en waarom: Ik heb mijn doel zeker behaald. Toen ik 1 januari dit jaar met weight watchers begon hoopte ik dat als mijn abonnement eind april af zou lopen een heel eind richting mijn doel zou komen. Mijn doel was onder de 65kg en ik heb het gehaald!

Dit vond ik deze maand erg lastig: Ik ben de afgelopen weken veel gaan wandelen. Dit kost tijd. Ik vond het wel fijn om toen dus ga het zeker voort zetten. Wat ik lastig vond dat andere dingen erbij in schoten.

Het meest trots ben ik deze maand op: Dat ik weer onder de 65kg weeg

Mijn doel voor mei is: Stabiliseren 

Boodschap voor mijzelf: Ik heb mijn streefgewicht gehaald. Nu zo houden!

Maaike

Startgewicht: 90kg

Gewicht nu: 88kg

In april & totaal afgevallen: 0.5kg in april, 2kg totaal

Mijn doel voor april heb ik wel/niet behaald en waarom: Totaal niet behaald….. Ik wilde weer anderhalve kilo eraf. Vakantie is mijn grote valkuil, alle remmen gaan los en ik heb overal wel een smoes voor

Dit vond ik deze maand erg lastig: Vakantie

Het meest trots ben ik deze maand op: Na 1,5 week geen motivatie te hebben gehad ben ik weer vol goede moed begonnen.

Mijn doel voor mei is: toch weer die 1,5kg eraf en dat met 5 etentjes in 2 weken

Boodschap voor mijzelf: Niet elke keer smoesjes verzinnen maar opletten met alles

Wat ik verder nog kwijt wil: We can do it!

Astrid

Startgewicht: 71,8kg
Gewicht nu: 69,4kg
In april & totaal afgevallen: in totaal 2,4kg, in april 0,8kg
Mijn doel voor april heb ik wel/niet behaald en waarom: mijn doel was
weer afvallen na twee maanden alleen maar aangekomen te zijn. Dit heb ik
behaald, woehoe!
Dit vond ik deze maand erg lastig: het blijft lastig om niet naar
snaai-eten te grijpen als ik alleen thuis ben.
Het meest trots ben ik deze maand op: het feit dat ik toch weer de trend
heb kunnen keren en ben afgevallen.
Mijn doel voor mei is: zo doorgaan! Ik heb niet een specifiek gewicht wat
ik wil bereiken maar wat onsjes kwijt zou mooi zijn.
Boodschap voor mijzelf: je hoeft niet gelijk al het lekkere eten op te
geven om af te vallen maar het vooral niet te bont maken.
Wat ik verder nog kwijt wil: Go for it meiden! Jullie kunnen dit gevecht
met de kilo’s winnen.

Dineke

Startgewicht: 77,5 kg

Gewicht nu: 69,0

In april & totaal afgevallen: 0 kg/ 8,5

Mijn doel voor april heb ik wel/niet behaald en waarom: niet. te veel snoepen. te veel eten, ook een af en toe hele goede dagen

Dit vond ik deze maand erg lastig: soms “gun” ik mijzelf toch te veel. of dan denk ik dat heb ik “echt” nodig wat natuurlijk niet zo is.

Het meest trots ben ik deze maand op: Soms had ik wel even goede momenten. Dat zag ik niet altijd meteen in de weegschaal terug, maar dan een week later wel weer. Nu net een paar dagen op de camping geweest, en tja, dan gaat het toch weer te ver. Ik zal gewoon moeten leren en accepteren dat die dingen niet kunnen en dat ik ze eigenlijk niet wil en dat ze het niet waard zijn. Maar ik ben niet boos op mijzelf.

Mijn doel voor mei is: na 20:00 niet meer snoepen door de weeks (behalve wortel en komkommers). Overdag binnen een gezond budget qua kcal blijven. Gewichtsverlies is wel mijn doel uiteindelijk, maar voor deze maand zijn dit mijn speerpunten.

Boodschap voor mijzelf: Je verdient het om gezonder te leven. Je hebt al dat zoete spul niet nodig. Nee = Nee en blijf aan je doel denken.

Wat ik verder nog kwijt wil: Als dit het is nu, is dit het. Ik wil me niet slecht of schuldig voelen. Ik wil lekker leven. Iedereen wil toch al zoveel van je. Rustig aan doen. Proberen om normaal te eten zonder veel zoet en chocolade. Het betere weer komt er aan, dus lekker veel naar buiten.

Marianne

Gewicht nu:  113 kilo

In april & totaal afgevallen: 1,6 kilo en 9 totaal!! 🙂

Mijn doel voor april heb ik wel/niet behaald en waarom: ik wil eigenlijk sneller dan dat ik nu afval maar ik ben hier heel tevreden mee.

Dit vond ik deze maand erg lastig: als ik eem paar dagen me heb laten gaan is het lastig de regie weer op te pakken. Maar dat is een terugkomend iets. Ik merk nu ik iets ouder ben de kilo’s er lastiger afgaan dan 10 jaar geleden.

Het meest trots ben ik deze maand op: op die 9 kilo natuurlijk!

Mijn doel voor mei is: de – 10 halen

Boodschap voor mijzelf: dat ik trots op mezelf mag zijn met wat ik al bereikt heb.

Wat ik verder nog kwijt wil: dat we harstikke goed bezig zijn met ze allen. En dat ik trots op jullie ben!

Tip van de maand:

Nog even knallen voor de zomer dames, let’s do this!

Wil je onze vorige updates van onze afvalrace teruglezen? Dat kan hier!

Lees je dit artikel en denk je hey! Waarom doe ik hier niet aan mee? Dit is net de stok achter de deur die ik zoek?

Mail mij dan even via info@janske.nl en wordt ook één van deze kanjers!

Spread the love

You Might Also Like

 • Marjo 3 mei 2018 at 10:14

  Wauw wat knap van iedereen! Ik merk toch zelf ook wel dat je een enorme dip kan krijgen. Ben in november vorig jaar gestart en nu al meer dan 10 kilo kwijt, nu stagneerde het, balen, proberen weer de draad op te pakken!

 • Andrea 5 mei 2018 at 11:17

  Dag dames,

  Wat leuk om deze update te lezen. Ik hoopte al dat Femke de kanjer van de maand zou zijn. Goed gedaan Femke!
  Dames veel succes, ik hoop dat jullie je doel voor mei gaan behalen. Ik kijk uit naar de volgende update.

  Succes!

  • Femke 5 mei 2018 at 21:56

   Dank je Andrea! Wat lief