Zomer

Me-time: Genieten op de leukste festivals in Nederland

29 april 2018
Wat is het heerlijk – mama zijn – en wat breng je graag tijd door met je gezin. Maar in de onvoorwaardelijke liefde en zorg voor de kinderen, kan het zo zijn dat je als mama vergeet om ook af en toe even iets voor jezelf te doen. Er een keer in het weekend op uit naar een leuk festival bijvoorbeeld, zoals ik ook wel eens met vriendinnen doe. Zoek in de webshop van Peter Hahn alvast je festivaloutfit uit (want ja, ook mama’s kunnen best een festivaloutfit aan!) en beslis met wie je gaat en welk festival het gaat worden. Als je nog wat inspiratie nodig hebt, heb ik hier drie verschillende festivals voor je: ontspanning, gezelligheid, goed eten, fijne muziek en dansen gegarandeerd.
Welcome to the Village

“We zijn het mooiste kleine dorp van heel Nederland” luidt de slogan van het muziekfestival Welcome to the Village. De sfeer is ontspannen en er heerst op dit festival een sterke saamhorigheid. De line-up is elk jaar weer een verrassende mix van pop, rock, alternative en experimentele muziekstijlen. Met verschillende foodtrucks, dag- en weekendtickets en de mogelijkheid om er te blijven kamperen, is er genoeg vermaak voor iedereen. Welcome to the Village is dus de ideale keuze voor een dag (of misschien zelfs wel een weekend?) genieten met je vriendinnen.

Rrrollend

Een festival hoeft natuurlijk niet alleen maar muziek te betekenen. De afgelopen jaren zijn andere vormen van festivals, waaronder foodtruckfestivals, ontzettend populair geworden. Een erg leuk voorbeeld hiervan is het jaarlijks terugkerende Rrrollend. Het foodtruckfestival doet in de zomermaanden verschillende steden in heel Nederland aan. Geniet van heerlijk streetfood, probeer nieuwe gerechten uit en dans op de jazzmuziek die er door verschillende bands wordt gespeeld.

Vrouwenfestival Lorelei

Heb je meer dan één dag te spenderen en zouden jij en je vriendinnen het prima vinden om ook te overnachten? Dan kunnen jullie ook kiezen voor het vrouwenfestival Lorelei in Zeewolde. Dit festival is volledig gericht op je als vrouw te laten genieten van alle facetten van het vrouw zijn. Daarbij worden verschillende workshops aangeboden, is er heerlijk eten en kun je dansen op muziek in één van de danstenten.

Ga jij dit jaar ook even lekker zonder de kids naar een festival? Even me-time!?

Spread the love

You Might Also Like

  • Jacqueline 29 april 2018 at 09:48

    Ik ben gek op festivals, dus ik ga er zeker een paar meepakken. Welke weet ik alleen nog niet… Van foodtruckfestivals ben ik dan weer niet zo’n fan. Waar ze bij veel muziekfestivals steeds meer rekening houden met bezoekers met een beperking, is het bij foodtruckfestivals vaak een drama.

  • Will 29 april 2018 at 10:19

    Festivals is niet zo mijn ding, nooit geweest.
    Mijn me-time is meer lekker winkelen in een grote stad of uit eten met mijn vriendinnenclubje.