Kids My Adventures Uittip

Naar de Efteling op Koningsdag – Yay or Nay?

28 april 2018
Gisteren was het Koningsdag. Het hele land vierde feest. Toch? Omdat we vóór Lola’s 4e verjaardag nog naar de Efteling wilden gaan voordat ze entree moest gaan betalen besloten we spontaan om op Koningsdag te gaan. Was dit een slim idee en was het super rustig in het park of was het juist het idee van de helft van de Nederlanders die geen Koningsdag vierden…?

Eerst nog even naar de vrijmarkt

Over een paar weken wordt onze Lola vier jaar. Vanaf dan mag ze niet meer gratis naar binnen bij de Efteling. Daarom wilden we graag nog een keertje (om alvast haar verjaardag te vieren) naar de Efteling. Het liefst doordeweeks zodat het niet zo druk was, maar dan bleven alleen de dagen in de meivakantie over. Daarna start ze namelijk op de basisschool, dus kan ze niet meer doordeweeks. Oops! Dat was ik even vergeten.

Dan dus maar op Koningsdag. Het leek mij best een slim idee. Iedereen viert feest en wij vieren ons eigen feestje in de Efteling. Top! Maar niet voordat we nog héél eventjes op de vrijmarkt geweest waren. Slechts een uurtje liepen we rond en scoorden we voor een tientje (ongeveer) een mooie stapel met boekjes, luisterboeken, cd’s en een puzzel. Een mooi stapeltje.

Met zijn allen naar de Efteling

Daarna was het tijd om te vertrekken richting de Efteling. Rond 12 uur kwamen we aan op de parkeerplaats. Tot onze verbazing werden we omgeleid naar een parkeerplaats ver van de ingang af. Dat beloofde niet veel goeds. Eenmaal binnen merkten we inderdaad dat er meer Nederlanders hetzelfde idee hadden. Ontsnappen aan Koningsdag en met zijn allen naar de Efteling. Oopsie!

Gelukkig waren we met kleine kinderen en niemand hoefde perse ergens in. Dat scheelde natuurlijk een hoop teleurstellingen en we besloten gewoon op ons gemakje de simpele attracties af te gaan met de kortste wachttijden. Dit werkte prima. Lola en ik moesten alleen zo’n 15 minuten wachten bij onze eerste attractie Polka Marina. Eerst durfde mevrouwtje niet, maar eenmaal hij begon te draaien riep ze lachend “dit is te gek!!!” Zo grappig! Wat een plezier!

Wat een topdag!

De rest van de middag vermaakten we ons prima in de draaimolens, speeltuin en natuurlijk het Sprookjesbos. Echt grote attracties hebben we lekker overgeslagen. De meiden vonden het top en genoten voor tien!

Aan het eind van de dag aten we samen frietjes bij de Burger King en daarna was het vlug naar huis en naar bed. De meiden vielen meteen in slaap….na een geweldig leuke Koningsdag.

Op Koningdag naar de Efteling – yay or nay? 

Ik zou zelf nooit meer op Koningsdag naar de Efteling gaan. Het is niet verschrikkelijk druk, maar wel té druk voor wat wij gewend zijn. Zeker wanneer je met kinderen gaat die perse veel toffe attracties willen bezoeken. Dan kom je namelijk hoogstwaarschijnlijk met teleurgestelde kids thuis omdat je het niet red om overal in te gaan. Dat is dan natuurlijk super zonde. Mocht je dat niet zo erg vinden dan kun je natuurlijk gerust een dagje Efteling doen. Maar verwacht niet dat je de enige bent met dat idee, hihi.

Wij hebben in ieder geval een topdag gehad en volgend jaar gaan we weer lekker naar de vrijmarkt. Misschien dit keer zelfs wel om spulletjes te verkopen!

Hoe was jouw Koningsdag? Nog wat leukst gekocht op de vrijmarkt of waren jullie ook in de Efteling?

Spread the love

You Might Also Like

 • Natasja 28 april 2018 at 09:06

  Ik zou het ook rustig verwacht hebben! Zo zie je maar dat je er niks van kunt zeggen. Ik ben herl blij dat wij den abonnement hebben. Als t dan druk is wandelen we gewoon lekker rond, want het park is prachtig!

 • G.T. 28 april 2018 at 09:50

  Wij gingen naar de vrijmarkt en de oranjespelen. We vonden een kleine fiets voor peuter en Bambino Loco <3

 • Monique 28 april 2018 at 13:05

  Ik zou niet denken dat het druk is op zo’n dag, maar aan de andere kant zijn er natuurlijk genoeg mensen die geen Koningsdag vieren maar is wel zo’n beetje iedereen vrij… Nee, dan toch maar beter een andere dag. Maar super dat jullie het ondanks de drukte toch zo naar jullie zin hadden!

 • Rory 28 april 2018 at 13:20

  Wij waren alleen maar aan het rijden en onderweg 😉 Dit is het eerste jaar dat we niets hebben meegekregen van Koningsdag. Nou ja, de mensen die we onderweg tegenkwamen waren wel oranje gekleed. Dat is ook wat, toch? En wat goed om te weten van de Efteling. Want ik kan mij heel goed voorstellen dat het toch drukker was dan je had gedacht…

 • Lifestyle Mommy's ~ Linda 28 april 2018 at 16:47

  Wat hebben jullie leuke dingen gescoord en fijn dat je toch nog een leuke dag hebt gehad ondanks de drukte. Ik vroeg me idd al af of het dan druk zou zijn maar nu weet ik dat hihi

 • Marije 28 april 2018 at 20:56

  Ik ben zo’n tien jaar geleden wel eens naar de Efteling geweest op Koningsdag, maar toen werkte de truc nog wel haha! Dat vond ik toen zo’n goed idee, wilde het altijd nog eens doen! Maar het is dus niet altijd heel rustig. 😉 Alsnog wèl een goed idee de Efteling zo voor een vierde verjaardag!

 • Maaike 28 april 2018 at 22:56

  Zoals je al las, ben ik gevlucht naar Londen. Dat bevalt elk jaar prima. 😉

 • Will 29 april 2018 at 00:21

  We zijn wel van plan dit jaar nog een keertje naar de Efteling te gaan met de korting op spaarkaarten van een supermarkt.
  Op koningsdag zijn we eerst om ongeveer 8 uur naar de vrijmarkt in ons dorp geweest en daarna kijken naar Koningsdag in Groningen. Gezellig met oranje tompoezen bij de tv naar de Koninklijke familie kijken.
  Was wel blij dat het goed weer was, anders was het wel sneu geweest.
  Wat leuk dat jullie naar de Efteling zijn geweest . Op de foto’s kun je niet zien dat het druk was en wat een lekkere ijsjes heeft je dochter in haar handjes. Dat is echt smullen.
  Kan me voorstellen dat meer mensen op dat zelfde idee waren gekomen.

 • Jacqueline 29 april 2018 at 09:58

  Oh, ik heb er nog wel aan gedacht om naar de Efteling te gaan, zou inderdaad denken dat de meeste mensen gewoon koningsdag vieren. Maar onze meiden hadden al met de nichtjes afgesproken, dus we bleven hier in de stad. Wel een topdag gehad!